Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nechoď, děvče, s pány na led… Charles Richmond je bezohledný a bezcitný magnát, který obývá vlastní zámek, se služebnictvem nakládá jako se psy a se psy jako se služebnictvem. Jeho synovec Tony ho z celé duše nenávidí, mimo jíné proto, že ho churavějící starý muž plánuje vynechat ze závěti. Tony se ovšem nehodlá jen tak vzdát. Najme mladou ošetřovatelku Mariu, aby se o Charlese starala, využila svých půvabů a přesvědčila ho, aby svou závěť změnil. To je však pouhý začátek... Britský snímek na motivy francouzského románu z pera Catherine Arleyové natočil klasik ostrovní kinematografie Basil Dearden. V hlavních rolích se ve filmu představí hvězdná Gina Lollobrigida, Sean Connery a Ralph Richardson. (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

MI-380 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení: přesvědčivé drama se v druhé části mění v napínavý thriller s dobrou pointou. Mezi výborně napsanými i zahranými třemi hlavními postavami to náležitě jiskří. Zajímavý je pohled na tenkrát bondovského Conneryho, příjemný je pohled na relativně mladou Lollobrigidu, Richardson předvedl ukázkového hrubiána. Bál jsem se dabingu, kterému se vyhýbám, ale tento na MGM TV byl na úrovni naší tradice. 75% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Absolutne genialna Gina Lollobrigida vo filme s Konerym, ktory nie je spokojny s dedictstvom. Taxa potom tuna kuju pikle a kadejake intrigy. To ja milujem vo filmoch intrigy, to je moje. Plus este namakane kulisy, vyborne dialogy, kde zas tie obycajne prevazuju - jeden z tych lepsich filmov Basila Deardena . 70 % ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Charles Richmond (Ralph Richardson ) není zrovna nejrozmilejším chlapíkem. Obývá vlastní zámek, se služebnictvem nakládá jako se psy a se psy jako se služebnictvem. Navždy usazen v pojízdném křesle nechává projevům své více než často mizerné nálady zcela volný průchod. To pocítí i atraktivní zdravotní sestra Maria (Gina Lollobrigida), která tu zůstává pouze díky Charlesově pohlednému synovci Anthonymu (Sean Connery)... Thriller je možná trochu silné slovo, avšak jakás atmosféra tu i díky výbornému hudebnímu doprovodu zvolna krystalizuje. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Mohla to být slušná detektivka, kdyby t o n e b y l o t a k h r o z i t á n s k y n a t a h o v a n é... Zbytečně tak film ztratil náboj a napětí a ani jinak výborná trojka hlavních představitelů ho už nemohla z toho marastu vytáhnout. Pro mě obrovské zklamání i přes lahůdkovou roli záporáka Seana C. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Mladá a pekná ošetrovateľka sa vydáva za mrzkého, ale bohatého starca na vozíčku, ktorý okúzlený mladým stvorením mení záveť v jej prospech. Krátko nato umiera vo svojej posteli. Parametre vraždy sú klasické, ale napriek tomu nie je všetko tak, ako to na prvý pohľad vyzerá. A práve v tom tkvie genialita zápletky. Všetko sa napriek dokonalému a do detailov prešpekulovanému plánu v niekoľkých okamihoch zvŕtava a jednotlivé postavy sa k týmto zmenám musia nejako postaviť. Film môže ťažiť z výborného scenára i trefných dialógov. Už vtedy ostrieľaný Connery je vo svojej zákernej roli manipulátora viac než bravúrny, ako keby sa pre túto rolu narodil, ale do počtu nie sú ani ostatní herci. Britská herecká škola sa nezaprie. Do toho zaujímavá atmosféra vidieckeho sídla. Až na záver, ktorý je aj trochu narýchlo uzatvorený, sa jedná o pozoruhodnú napínavú drámu s trilerovými a krimi elementami. Od piatich bezcharakterných hviezd chýbalo iba málo. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama