Reklama

Reklama

Bangkok, město zrozené z vody

(TV film)
  • Francie Bangkok, une ville née des eaux (více)
všechny plakáty
Francie, 2020, 51 min

Režie:

Clermont Fu

Obsahy(1)

Pestrá historie a pulzující současnost města, které jeho obyvatelé znají pod názvem Khrunthep... Bangkok je město, jež se doslova vzepjalo k obloze, ale především je místem, kde se střetávají epochy a kultury. Moderní současnost se tu střídá se zlatem chrámů, bohatstvím paláců, prostotou pokorných. Chceme-li nahlédnout do historie a přítomnosti tohoto města, musíme následovat tok řeky Čao-Praja. Je to cesta s nečekanými zvraty, vinoucí se srdcem jednoho z nejúchvatnějších měst na světě. Na obdiv se tu vystavují historické stavby i moderní budovy, návštěvníky uchvátí i okouzlující atmosféra města. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Radko 

všechny recenze uživatele

Dokument pre všetkých peniazmi vystlaných zážitkových cestovateľov. Tí, nasmerovaní informáciami z filmu, si ako trendy bio-eko-friendly turisti v umelo vytvorenej mestskej džungli zajednajú izbu v malom hoteli. Samozrejme neklimatizovanom, Čiže dovolenka ostane klimaticky ok (teda až na uhlíkovú stopu z lietania, ale na to zatiaľ eko turisti veľmi nemyslia - nemajú na to popri grče letov čas). Navštívia múzeum tradičného thajského domu, Aby nemuseli blúdiť medzi betónovou záplavou budov.  Jednotlivé sklo-betónové konštrukcie totiž tvoria skutočný krajinný ráz ázijského mega mesta, vystavaného uprostred džungle. Divák sa nejaké info dozvie, aj zaujímavé. Ale: je to celé ako z buržoázneho bedekra, obratne sa vyhýbajúceho upozorneniu na pretrvávajúce vážne problémy života v obrom meste. Miesto toho nabáda k návšteve atrakcií, ktoré hlavne pošteklia peňaženku (omeleta za 80 eur, plávanie v bazénoch na strechách mrakodrapov a dobrý drink po kúpeli v kaviarňach a reštikách tamtiež & kochanie sa výhľadom na betónovú džungľu, preťatú tu parkom, tu kráľovským palácom, nejakou tou svätyňou). No v komplexe sú navrhované miesta v prevažnej väčšine dokonale sterilne oddelené od ozaj živých-pulzujúcich oblastí thajskej metropole. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument se v tomto městě, které se při pohledu shora podoba suchém, kamennému a nehostinemu světu se věnuje hodně památkám budhistickeho náboženství. Vlastně to není náboženství, ale filosofie. O umístění stavby chrámu rozhodují astrologie a ne architekti. Okrajové uvidíte restauraci, obří park, muzeum bydlení v třicátých letech, chrámy konzumu typické asijské obchodní středisko s kiny, bazény, telocvicnami, velkoplošnými knihkupectví i apod. ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument. V necelé hodině mne provedl takovým kusem města, který bych neobjevila ani za měsíc pobytu. Ocenila jsem detaily střech a věžiček chrámů. A celé povídání bylo zajímavé. ()

Reklama

Reklama