Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte v Japonsku, pane Bonde. Sean Connery v hlavní roli britského akčního filmu. Americká raketa je na oběžné dráze Země pohlcena neznámou nepřátelskou raketou. Američané podezřívají z napadení Rusy, zatímco britská tajná služba má informace, že útočící vesmírné plavidlo přistálo v oblasti Japonského moře. Britové proto vyšlou do Asie svého nejschopnějšího muže, agenta s číslem 007 Jamese Bonda. Ten je v Hongkongu zabit během milostných hrátek s čínskou agentkou, avšak je to jen kamufláž pro oklamání nepřátel: po fingovaném pohřbu se „oživlý" 007 vydá do Japonska. Ve spolupráci s šéfem tamní tajné služby Tanakou Bond zjistí, že chemický koncern boháče jménem Osato zpracovává nezvykle velké množství chemikálií, které se používají pro cesty do vesmíru. Od Osata vede stopa do vyhaslé ostrovní sopky, v jejíchž útrobách se skrývá raketová základna Bondova úhlavního nepřítele Ernsta Stavra Blofelda... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (415)

Rominator 

všechny recenze uživatele

5. Bondovka - V tomto příběhu toho stihne Bond dost, přežije svoji smrt, stane se Japoncem a projde výcvikem bojovníků ninja. Stylová je i základna MI6 v ponorce, kde nechybí jak nadřízený M tak Moneypenny. James se sveze jako spolujezdec (řídí japonská agentka Aki) ve voze Toyota 2000GT ve verzi roadster (nemá jakoukoliv střechu). Zajímavosti je, že v této úpravě byly vyrobeny pouze dva vozy speciálně pro tento snímek, protože Sean Connery se do klasické verze se střechou pro svoji výšku nevešel. K vydařeným scénám (je to sice hodně nadsazené) patří i Jamesův vzdušný souboj proti čtyřnásobné přesile ve vrtulníku "Malá Nellie". ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Pokud „Thunderball“ byl podvodní Bond tak „You only live twice“ je zaručeně Japonský Bond. Hned v úvodní scéně 007 umírá, aby se mohl zrodit znovu a pokračovat v pátrání po Ernstu Blofeldovi (tentokrát mu poprvé vidíme do obličeje), který má tentokrát velmi promyšlený plán. Plán týkající se poštvat dvě supervelmoci proti sobě. Sean Connery jako James Bond cestuje až do Japonska, aby se z něj stal japonec a spolu s armádou Nindžů se pokusí svému úhlavnímu nepříteli zničit plány. Žiješ jenom dvakrát opět předvedla slušnou Bondovku ke konci Conneryho účasti. Jen Bond žije věčně a tentokrát i dvakrát. (75 procent) ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Legrační přestřel. Do té doby, než začne být ubíjející. To, že tento díl je v lecčem v zásadě nejikoničtějším přírůstkem série, jí nedává dobrou vizitku. Jednoznačně největší katastrofa je každopádně scénář, poskládaný z deux ex machin, dovysvětlovaček, zbytečných situací a špatně načasovaných zvratů. Pro Dahla to byla první práce na filmovém scénáři a k tomu ještě Flemingovu předlohu upřímně nenáviděl, protože měl pocit, že se jedná v zásadě o turistický průvodce Japonskem, ze kterého nelze ani poznat, o co Bondovi jde. Co dále není dobré je záporák a to přesně od chvíle, než ten malej zamindrákovanej skřet ukáže ksicht. Najednou je to ten ublíženej klouček z přední lavice, kterýho kluci mlátili a žádná ho nechtěla. Jeho plán k ovládnutí světa pak filmově nefunguje, protože pracuje s hrozbou celosvětového konfliktu, jež vyhladí většinu lidstva během několika minut, ale ten je demonstrován roztomilými pac-man družicemi, co roztomile baští družice jiné. Nejlepší na celém filmu jsou pak překvapivě agresivní a divoké kontaktní akční scény či neoddiskutovatelný cringe element. A z týhle bonboniéry je co vybírat. Connery předělaný na Japonce musel skutečně sklidit světový ohlas zejména na Litoměřicku. Scéna ve které vytáhne svou japonskou krásku v plavkách třicet kiláků na sopku, aby jí na hoře oznámil, ať zase třech třicet kiláků seběhne a pak doplave na pevninu (!!!) pro pomoc, zatím co se vydá flákat do zajetí tak nějak shrnuje Bonda obecně. Nicméně moje nejoblíbenější je krátká sekvence, kdy jeho fiktivní manželka odmítá s agentem 007 sdílet stejné lože, takže ten nemůže v noci spát, protože mu hučí v kládě. "Things I would do for England..." ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Zajímavé spíše na začátku a konci, v samotném středu snímek velmi tápe, až jsem se bál, že mu ještě před finálem dojde dech. Rukopis autora scénáře není znatelný, přesto však závěr velmi připomíná roztodivný svět z Karlíka a továrny na čokoládu, ještě zmocněný vzdálenou kamerou. Žiješ jenom dvakrát má přesto neustále nějaká esa v rukávu a i ty horší scény mají čím překvapit. Nejtrapněji působí nasilné naroubování výcviku a přeměna Bonda v japonce, která působí až směšně nevěrohodně, zvláště, když vidíte výsledek. Celkový dojem však bohatě zachraňuje závěr. Scéna kdy konečně spatříme Dr. Zlouna, pardon, Blofelda je prostě nezapomenutelná, a můžeme jen litovat, že dokonalý Donald Pleasence nedostal více prostoru. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Bondovka s Connerym v Japonsku, proč ne? Konečně se nám odhaluje záludný Blofeld, kterého uvidíme v dalších dílech. Tento film má silné a slabé momenty. Po akční stránce je dost povedený. Například scéna v helikoptéře je úžasná. Některé věci ale moc nedávají smysl, jako celá ta japonská kamufláž. Snad by nikdo nemůže věřit, že je Connery Japonec. Myšlenka s rozpoutáním světové války skrz kosmický program je docela zajímavá. Bude se těšit na další díl. "Jsem ve službě." ()

Galerie (177)

Zajímavosti (80)

  • Na otázku, zda shledává japonské ženy atraktivními, Sean Connery odpověděl “Ne“, čímž řadu Japonců pobouřil. (džanik)
  • Při souboji Bonda (Sean Connery) s padouchy v docích,má nejprve Bond svůj Walther PPK, ale ten se najednou změní v Colt Model 1903 Pocket Hammerless. (JohnSmith)

Související novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Reklama

Reklama