Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte v Japonsku, pane Bonde. Sean Connery v hlavní roli britského akčního filmu. Americká raketa je na oběžné dráze Země pohlcena neznámou nepřátelskou raketou. Američané podezřívají z napadení Rusy, zatímco britská tajná služba má informace, že útočící vesmírné plavidlo přistálo v oblasti Japonského moře. Britové proto vyšlou do Asie svého nejschopnějšího muže, agenta s číslem 007 Jamese Bonda. Ten je v Hongkongu zabit během milostných hrátek s čínskou agentkou, avšak je to jen kamufláž pro oklamání nepřátel: po fingovaném pohřbu se „oživlý" 007 vydá do Japonska. Ve spolupráci s šéfem tamní tajné služby Tanakou Bond zjistí, že chemický koncern boháče jménem Osato zpracovává nezvykle velké množství chemikálií, které se používají pro cesty do vesmíru. Od Osata vede stopa do vyhaslé ostrovní sopky, v jejíchž útrobách se skrývá raketová základna Bondova úhlavního nepřítele Ernsta Stavra Blofelda... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (415)

genetique 

všechny recenze uživatele

#5 - Youngovi sa Bond začal pomaly vymykať z rúk a výmena na poste režiséra sa podarila. Vesmírna zápletka bola spracovaná nad očakávania a až na niekoľko logicky nedotiahnutých scén (sopku nedokážem tvorcom odpustiť) sa jedná o solídnu časť série. A ešte niečo. Neviem či sa mi to zdá, ale keď ide o nejaký vysokonárokový a rozpočtový film akoby sa to producenti báli nechať aspoň mierne zostrihať, čím občas film stráca. Connery stále vo forme, navyše ako japonský ninja, čo viac si mohol divák priať. Snáď len nenahradenie Lazenbym. 75%. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Z dost podprůměrné Flemingovy předlohy (kterou jsem četl dokonce anglicky) dost nadprůměrná bondovka -- v rámci žánru přinejmenším. Jen mě trochu zarazilo, že textem písně se úplně změnil výklad titulu (You only live twice, once when you are born, once when you look with Death face to face). Samotná realizace je dost kompromisní -- některé scény jsou precizní a uvěřitelné, něco je na záchvat smíchu (i kosmický program SPECTRE je směs realistických rekvizit a nepopsatelná směs zbytku)... Pro mě scénárista Dahl vnesl do filmu spoustu neotřelého a významně ovlivnil vývoj celého Bondova fenoménu. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

007__č.5__Atraktivní prostředí exotického Japonska a krásný ústřední hudební motiv (vypůjčený" Robbie Williamsem v jeho úspěšném hitu Millenium). Ale akční sekvence jsou již notně nahlodány zubem času. Zakomponování v té době tak módního prvku ninjas (trénink v Ninja Academy) zde příliš nesedí, zvláště když ze svých bojových schopností zde v rozhodující bitce nepředvedou nic (pouze pif paf ze střelných zbraní). Hlavní záporák, muž č.1 organizace Spectre v podání Donalda Pleasence, který se zde mihne pouze v posledních dvaceti minutách, je spíše karikaturou a při přemrštěné závěrečné přestřelce s dobýváním velitelského můstku, který jakoby bondovce THE SPY WHO LOVED ME z oka vypadl, jsem si uvědomil, jak často se některé filmy s Jamesem Bondem podobají navzájem. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Vedle totální nadsázky, která se v tomhle Bondovi projevuje v poněkud naivním scénáři a samotné stylizaci a vedle první asijské Bond-girl, je tenhle díl výjimečný především v použití hudby. Oproti předchozím, hudebně poněkud strohým Bondovkám, jí tu je podstatně více a při dokreslování děje hraje daleko větší úlohu. Né, že by John Barry ve svých ostatních neměl zajímavé nápady, ale tohle je bezkonkurenčně jeho nejlepší Bondovka a po hudební stránce skutečně asi nejpovedenější ze všech. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

5. Bondovka - V tomto příběhu toho stihne Bond dost, přežije svoji smrt, stane se Japoncem a projde výcvikem bojovníků ninja. Stylová je i základna MI6 v ponorce, kde nechybí jak nadřízený M tak Moneypenny. James se sveze jako spolujezdec (řídí japonská agentka Aki) ve voze Toyota 2000GT ve verzi roadster (nemá jakoukoliv střechu). Zajímavosti je, že v této úpravě byly vyrobeny pouze dva vozy speciálně pro tento snímek, protože Sean Connery se do klasické verze se střechou pro svoji výšku nevešel. K vydařeným scénám (je to sice hodně nadsazené) patří i Jamesův vzdušný souboj proti čtyřnásobné přesile ve vrtulníku "Malá Nellie". ()

Galerie (177)

Zajímavosti (80)

  • Scéna, ve které vrtulník popadne auto magnetem, byl nápad Dany Broccoli, ženy producenta. (džanik)
  • Ve filmu se objevilo i několik verzí pistole a pušek značky Gyrojet, které střílely malé rakety. Zbraně značky Gyrojet se začaly vyrábět počátkem šedesátých dvacátého století. Zpočátku se vyráběly pistole ráže 13 mm (od roku 1968 kvůli zákonům pistole ráže 12 mm). Dále bylo časem vyrobeno několik kusů karabin, útočných pušek a pistolí (typ deringer a survival). Nevýhodou raketových pistolí a pušek byla nepřesná střelba způsobená zrychlováním rakety i po opuštění hlavně (na rozdíl od normální munice, kdy kulka zrychluje jen v hlavni). Jak se ukázalo, byl vývoj raketových pistolí a pušek slepá ulička. Nejvíce bylo vyrobeno asi 1 153 kusů pistole ráže 13 mm s prodejní cenou 99 dolarů (stejně jako normální pistole). Dnes se tyto zbraně prodávají v aukcích za cenu přesahující 1 000 amerických dolarů a cena jedné rakety je min. 150 dolarů. (Rollo_Tomasi)

Související novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Reklama

Reklama