Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte v Japonsku, pane Bonde. Sean Connery v hlavní roli britského akčního filmu. Americká raketa je na oběžné dráze Země pohlcena neznámou nepřátelskou raketou. Američané podezřívají z napadení Rusy, zatímco britská tajná služba má informace, že útočící vesmírné plavidlo přistálo v oblasti Japonského moře. Britové proto vyšlou do Asie svého nejschopnějšího muže, agenta s číslem 007 Jamese Bonda. Ten je v Hongkongu zabit během milostných hrátek s čínskou agentkou, avšak je to jen kamufláž pro oklamání nepřátel: po fingovaném pohřbu se „oživlý" 007 vydá do Japonska. Ve spolupráci s šéfem tamní tajné služby Tanakou Bond zjistí, že chemický koncern boháče jménem Osato zpracovává nezvykle velké množství chemikálií, které se používají pro cesty do vesmíru. Od Osata vede stopa do vyhaslé ostrovní sopky, v jejíchž útrobách se skrývá raketová základna Bondova úhlavního nepřítele Ernsta Stavra Blofelda... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (415)

silentname 

všechny recenze uživatele

A pokračujeme ďalej v "James Bond maratóne" v ďalšom filme "You Only Live Twice." V prvom rade pochválim vynikajúcu skladbu, ktorá okamžite rezonuje. A potom aby Robbie Williams nebol úspešný, keď si ústredný motív zapožičia. Ale o ňom tu hovoriť nebudeme. Myslím si, že už nie je ani potreba rozoberať Seana Conneryho. On je proste fantastický a je to vidno v každom jeho 007 filme. Tento nie je výniimkou. Preto si povedzme o ostatných veciach. V prvom rade chválim japonských hrdinov. Tiger a Aki sú skvelí a je super ich sledovať. Scenár filmu a námet je rovnako veľmi dobrý. Nápadité, kreatívne a aj na dnešnú dobu dosť dobré. Konečne spoznávame aj počas predošlých filmov ukrývaného "Number 1" a je to jednoducho vynikajúci záporák. Vyzerá skvele, jeho motivácia je skvelá a hlavne ho konečne môžeme vidieť. Akcia je skvelá a rovnako mám pocit, že aj niektoré trikové zábery sú celkom dobre spracované. Na svoju dobu podľa mňa šlo o špičkový film. A rovnako aj dnes má "You Only Live Twice" čo ponúknuť. Som rád, že máme ďalší Bond film, ktorý môžem ohodnotiť ako vynikajúci a povedať, že som veľmi rád, že som ho mohol vidieť. Myslím si, že stojí aj za vašu pozornosť. A ako už len pri každom filme hovorím: "James Bond" sága je stále v plnom prúde a budeme pokračovať nabudúce, kde si rozoberieme On Her Majesty's Secret Service. Hodnotenie: A ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Upřímně - tohle mi sedlo líp než Goldfinger a je to první ne-craigovská bondovka, u které jsem chvíli uvažoval o maximálním hodnocení. Vyvážený poměr akce, napětí i humoru, který nesklouzává k samoúčelnému zlehčování, několik scén včetně Bondova výcviku v samuraje bych se nebál označit za vynikající. Především vesmírné scény ovšem až příliš upozorňují na stáří snímku a tempo taky není úplně stoprocentní. Přesto, ze starých bondovek, které jsem měl tu čest vidět, je Žiješ jenom dvakrát nejlepší a je esencí všeho dobrého, díky čemu si agent 007 v Conneryho podání vydobyl slávu, kterou si už nějakých padesát let stále sebevědomě udržuje. 85 % ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Z dost podprůměrné Flemingovy předlohy (kterou jsem četl dokonce anglicky) dost nadprůměrná bondovka -- v rámci žánru přinejmenším. Jen mě trochu zarazilo, že textem písně se úplně změnil výklad titulu (You only live twice, once when you are born, once when you look with Death face to face). Samotná realizace je dost kompromisní -- některé scény jsou precizní a uvěřitelné, něco je na záchvat smíchu (i kosmický program SPECTRE je směs realistických rekvizit a nepopsatelná směs zbytku)... Pro mě scénárista Dahl vnesl do filmu spoustu neotřelého a významně ovlivnil vývoj celého Bondova fenoménu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tento diel je ešte o niečo výnimočnejší ako ostatné Connerovky, pretože Bond je tu špeciálne nesmrteľný a jeho protivníci špeciálne neschopní. Na túto neschopnosť je upozorňované v každom druhom zábere, až sa človeku zdá, že sleduje regulérnu (nie iba akože, ako inokedy) paródiu na špionážne filmy. Sú pred Jamesom traja zabijáci? Stačí každého raz udrieť, potom sa otočiť a to isté spraviť ďalším piatim. Neverím, že vrtulníková prestrelka bola myslená aspoň sčasti vážne a že Gilbert celý bondovský vesmír takýmto spôsobom nezhadzuje. Ale asi ešte nie som celkom in, keďže so starými Bondami v podstate len začínam, nevidel som každú časť 5x a nedocvaklo mi zatiaľ to ukryté čaro jeho "znesiteľnej ľahkosti bytia". Navyše bond girls nič moc, oproti predchádzajúcemu dielu, alebo Pozdravov z Ruska je to z tohto hľadiska dosť slabota. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

James Bond má s pomocou japonskej tajnej služby zabrániť zločincovi Blofeldovi vo vyvolaní konfliktu medzi Američanmi a Rusmi pri dobývaní kozmu. Bond (Sean Connery) opäť vo forme, ale tématika kozmu zrovna u bondoviek zvládnutá veľmi dobre nebola. Trebárs štart rakety s posádkou vnútri krátera a hlavné darebák prežil - aj keď niektoré triky sú na patričnej úrovni, videl som už lepšie diely, ale toto je aj tak ešte nadpriemer. Neviem čím to je, že s Connerym boli tie nápady na bondovky lepšie, než trebárs s Rogerom Moorom. ()

Galerie (177)

Zajímavosti (80)

  • Titulní píseň You Only Live Twice nazpívaná Nancy Sinatrovou se svého času v americké hitparádě umístila na 44. a v britské na 11. místě. (džanik)
  • Jako technický poradce a zprostředkovatel zde fungoval penzionovaný podplukovník Charles Russhon z letectva USA. (džanik)

Související novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Reklama

Reklama