Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Týden Elvise Presleyho" je v plném proudu a ulice Las Vegas jsou zaplaveny dvojníky krále rokenrolu. Pět Elvisů, má ovšem v pouzdrech místo kytar zbraně. Michael (Kurt Russell) se svým někdejším spoluvězněm Murphym (Kevin Costner) dokonale naplánovali vyloupení casina, ale když nakonec se 3 miliony dolarů opouštějí v helikoptéře město, zůstává za nimi zničený hotel a hromada mrtvol. Díky Murphyho brutalitě se chytrá loupež změnila ve zběsilou přestřelku. Navíc se Murphy rozhodne zradit své komplice a veškerý zisk shrábnou pro sebe. Michael se však zabít nenechá, zmocní se lupu a společně se svou náhodnou společnicí Cybil (Courteney Cox) i jejím desetiletým synem se vydává napříč Spojenými státy, aby u překupníka ukradené miliony vypral. V jeho stopách se vydává nejen policie, ale i Murphy toužící po svých penězích a hlavně po pomstě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Al90 

všechny recenze uživatele

Film je naprosto sileny :D ale v tom dobrem slova smyslu,akce v kasinu je cisty masakr a bylo videt na hercich a hlavne Kevinovi jak si uzivaji cely film :))¨ PS: pri zaverecnych titulkach kdy Kurt zpiva song od Elvisa a do toho Kevin a ostatni herci tanci a sermuji s pistolema mi vyvola pocit klidu a pohody :)) ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Béčkový thriller so stupídným scenárom nám predstavuje Kurta Russela, Kevina Costnera a bandu kriminálníkov, ktorí sa snažia v prevlekoch za Elvisa vykradnúť casino v Las Vegas. Banda magorov, hlúpy plán a ešte horšie prevedenie spôsobí, že sa celé prepadnutie zmení na jatky. Po úteku sa pridávajú osobné rozpory o delenie zisku, ktoré skončia ďalšou prestrelkou a tak zostanú len ústredné dve herecké hviezdy, ktoré si idú vzájomne po krku naprieč celou Amerikou. Film neoplýva nejak extra hereckými výkonmi. Najviac ma sklamal Costner, ktorý kedysi "tancoval s vlkmi" a teraz nehorázne prehráva v roli vyšinutého magora. Akčné scény tiež nie sú nič extra, režisér ich pokazil chaotickým používáním strihu takže si ich nemôžeme poriadne vychutnať ako sa patrí. Ešte k tomu sa pridávajú krečovité pokusy o humor a film sa rúti do hlbín podpriemeru. Pozrite si radšej nejaký film od Johnna Woo alebo od Tarantina a dajte vale tejto lacnej slátanine. ()

Reklama

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Rozkošný brak, na který se snad ani nelze zlobit. Co na tom, že se absolutní režisérská nula, s prapodivným jménem a velmi pofidérním talentem, snaží napodobovat profesní esa typu Guye Ritchieho či mistra v budování rozbitých vyprávění QT a jeho následovníky/uslintané nohsledy. Co na tom, že se na absolutně nulový scénář nechala zlákat silná herecká sestava, z níž to ti rozumnější koupili hned na začátku vyprávění. A co na tom, že celý snímek ztrácí dech hned po první klíčové scéně. Nebýt epileptického střihu a smrtelné stopáže, dokázal by se intelektuálně nezatížený recipient bavit černohumornými scénami, kvalitním písničkovým výběrem a rozkošně bezradným (čti tupým) Kevinem Costnerem. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nerozumím, nechápu... Tahle oldschoolová "elvisovská" pecka v modrých číslech?! Viděl jsem ji už několikrát a vždycky mi sedne jak prdel na hrnec. Alfou i omegou filmu je nadupaný, skvostně béčkový scénář, který jako by v návalu inspiračního přetlaku vyejakuloval mladý nadržený Tarantino. A taky ústřední dvojice Russell - Costner je excelentní. Kotlety jako hokejky, šmrncovní vohoz, chlapácký hlášky... Hlavně Costnerův Murphy, psychopatický syn samotného Krále, je fantastická postava... "Jsem rád, že se nevzdal..." Chtěl jsem dát čtyři, protože nějaké ty mouchy bych na filmu přece jen našel (třeba nepřesvědčivou C. Cox, nebo jistého raperského opičáka), ale závěrečný Elvisův song "Such a Night" od Russella s Costnerovým "Dances with Guns", mě (jako vždycky) dostal do povznesené až euforické nálady. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Film y sklesající kvalitou. od začátku to s ním jde z kopce. Ale naštěstí ne natolik, aby to skončilo v úplných sračkách. Russell s Costnerem a Cox to dokáží utáhnout i navzdory slabšímu scénáři a zbytečně dlouhé stopáži. Obsazení sympatické. Škoda, že si Costner nezahrál více záporáků, docela mu to sedlo a užíval si to. Ze všech těch Preslyů ve filmu byl Russel nejlepší a nejpřirozenější. V ničem jiném, kde jsem ji viděl, nebyla Courteney Cox tak sexy jako tady. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Murphy (Kevin Costner) v závere strieľa z guľometu Daewoo K3, ktorý je upravený tak, aby vyzeral ako guľomet M 249 SAW. (Jello Biafra)
  • Když po neschodě o peníze uklízí jednoho z kompliců, tak ten, co ho nese, poznamená: „Ten je ale těžkej, asi snědl moc sendvičů s máslem a banánama,“ čímž odkazuje na Elvisovo nejoblíbenější jídlo z dětsví. (cmenda)

Související novinky

Lucas vs Elvis

Lucas vs Elvis

12.08.2008

Není to ani týden, co George Lucas začal mluvit o pátém dobrodružství Indiana Jonese, a už teď si chystá náhradní program, kdyby mu to nevyšlo. Slavného archeologa ale úplně opustit nehodlá. Shia… (více)

Kanibalové ve 3D

Kanibalové ve 3D

02.05.2008

Demian Lichtenstein, režisér právem zapomenutého elvisovského krváku 3000 mil na útěku, strávil nějaký čas na placu Cameronova Avataru a cvičil se tam v zacházení s nejmodernějšími 3D technologiemi.… (více)

Reklama

Reklama