Reklama

Reklama

Hrůzné zrůdy

(festivalový název)
  • Česko Drákula proti Frankensteinovi (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Cizinci (mimozemšťané) z umírajícího světa osnují spiknutí k dobytí Země využitím lidské pověrčivosti. Oživí dva mrtvé vědce (Michael Rennie a Karin Dor), využijí jejich znalosti oživovat různá pozemská monstra včetně vlkodlaka (Waldemar Daninskyho, Frankensteina (Jacinto Molina), mumie Tao-Tet a upíra hraběte de Meirhoff . (Karlos80)

(více)

Recenze (10)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem se v ději občas ztratil a musel se vracet. Některé scény ale stejně nebyly vůbec vysvětleny. Například proč byla mučena Elona za první útěk vlkodlaka, za který vůbec nemohla. Co mne ale pobavilo, byla hned první vražda, kdy byl záběr na kolík bodnutý hodně vlevo do lopatky zezadu. Ale pak je čtena zpráva, že hrot zasáhl srdce. Nu, budiž. Jde o starší film, kde se smíchalo všechno dohromady. Celkový dojem je takový rozpačitý. Musím ne jednu stranu přiznat, že moc hluchoty tam nebylo, ale na druhou stranu zase ta naivita… Dám čistý průměr. 20191226 8245/8309 ** A PŮL/5 s.u. title stroj -------------------------------------------------------- A na závěr bych si dovolil přidat dodateček z mého filmového deníčku, kde mám nafocen název „Dracula honí Fankensteina“. Zápis z listopadu 1996: Upír je zde jen podružný. Hodně h.m. Scény jsou tmavé, snad úmyslně špatně nasvětleny. Snímek nezasluhuje větší pozornosti a je podprůměrný. 8235bt. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak toto je zatiaľ najdokonalejší a najtvrdší eurotrash horor, aký som mal doteraz možnosť vidieť. Najdokonalejší a najtvrdší nie v zobrazení násilia či sexu, ale v zmysle vernosti zásadám a pravidlám tohto pokleslého ( exploitation ) žánru. Obdiv a poklona tvorcom, ktorý sa bezhlavo a s heslom ,,KAŠLAŤ NA LOGIKU A ZMYSLUPLNOSŤ,, hodili do varenia tohto gulášu, ktorý bude chutiť pravdepodobne len fajnšmekrom. A že tam hodili všetko čo im prišlo pod ruku a to s takou ľahkovážnosťou a fanúšikovským nasadením, až z toho divák čučí ako pes na mrkvu. ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Naschyho šialenosť, hlavne čo sa scenáru týka. Ten mohol byť v písanej forme zaujímavý a plný zvratov, situácii na hrane paródie a hororu, jeho filmové spracovanie pod taktovkou Tulia Demicheliho je ale iba nesúrodým gulášom všemožných charakterov od výmyslu sveta. No ono ani úvodný diel voľnej werewolf série s Waldemarom Daninskym, ktorý je prvou scenáristickou prácou Paula Naschyho – v titulkoch ešte ako Jacinto Molina, nebol úplne tradičný. Naschy v scenári spojil dve samostatné filmové charaktery – vlkodlaka a upírov dohromady. Anglická distribúcia k nim pridáva ešte Frankensteina. Šialené? Zďaleka nie tak, ako scenár ku v poradí tretej časti v koprodukcii Španielska, Nemecka a Talianska s názvom “Los monstruos del teror“. Upíry, tentoraz v základnej verzii plánovane prítomný už aj Frankenstein a samozrejme starý známy vlkodlak Waldemar Daninsky – kliatbou poznačený hrdina, tí všetci tu sú opäť. Aby sa nenudili, do rady im sekundujú postavy ako Múmia, Dracula a nezvaní hostia z vesmíru. Keďže Waldemar Daninsky skončil v závere predošlej dochovanej časti (Las Noches del Hombre Lobo - ?) tak ako skončil, o hroziacom nebezpečenstve z vesmíru ani nevie. Mimozemský šmejd z dosluhujúcej planéty situovanej kdesi v ďalekom, neznámom a čiernom vesmíre, si vybral našu doposiaľ pokojnú modrú planétu Zem, na inváziu svojho hynúceho druhu. Alieni obľubujúci experimenty a oživovanie mŕtvych kusov, idú za svojim vytýčeným cieľom systematicky. Tým rozumným ťahom z ich strany je oživenie “universalovských“ monštier bez srdca. Armáda nemŕtvych beštii pod kontrolou hlavného vyslanca mimozemskej rasy - Dr. Oda Warnoffa (hrá Michael Rennie), má zabezpečiť “opätovný deň, kedy sa zastaví Zem” a ľudstvo bude už konečne porazené. Ich “Plán 9“ má ale jednu chybu – srdce Waldemara Daninského. PS – alternatívny názov filmu “Dracula vs. Frankenstein“, pod ktorým sa v Amerike a v iných krajinách (preklad do vlastného jazyka) distribuoval, je zavádzajúci. Dracula a Frankenstein sa vo filme síce objavia, nikdy sa ale zoči-voči nestretnú. Žiaden boj medzi týmito obludami sa nekoná! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Napsáno bílý na černým to vypadalo dobře. Jenže s realizací už to bylo horší. Totálně vše zazdil nezvládnutej a tudíž nezáživnej scénář. Čekal jsem zábavný hororový Monster Béčko a místo toho jsem dostal kulervoucí nudu kde bylo vše od A až do Z odfláklý. Potěšila mě aspoň účast stále pěkné Karin Dor. 1hvězda ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Bizarní mišmaš ovlivněný starou Universal Monster klasikou, film který svým provedením a atmosférou (nic proti, mám je jinak moc rád, tedy když jsou doře udělaný, výrazný, zábavný etc), mi připadal spíše jako ten nejlevnější turecký trash, tedy odpad nejhoršího typu. Nevím jestli to byl zrovna šťastný nápad, spojovat dohromady všechny tyhle stará monstra, k takovémuto kroku se snad nikdy neodhodlal a nepřistoupil ani sám Universal v nejlepších letech. Film má hlavně katastrofální produkci a režii, toť ten základ, celé je to nevýrazné (divné odstíny pastelových barev), absurdní, hloupé, zmatené (nesouvislý bordel), a hlavně extrémně nudné, kde se jen občas najde nějaká menší zábavná linka (viz vzkříšení Mumie nebo některé souboje monster, např. souboj Mumie vs.Vlkodlak v hořícím točícím kole, to je docela zážitek) která to tady trochu oživí. Strašně lacině a levně vypadající speciální efekty a triky, jsou na rok 70-71 opravdu otřesné, s vyjma některých monster (make-up). Je tu trocha gotické atmosféry, ale ani ta sama tu moc dobře nefunguje, samozřejmě stále s malými sci-fi či futuristickými elementy, máme tady cizí mimozemskou rasu z umírající planety která obývá v tělech mrtvých lidí, oni chtějí dobít Zemi, tak že se snaží přivést k životu všechny stará-legendární monstra (viz. Frankenstein který tu chodí sem-tam se zavřenými oči docela mazec!, Drácula, Vlkodlak, Mumie která se mi líbila nejvíc a Upír). Naschy v roli Vlkodlaka (W. Daninsky), který údajně k tomuto filmu napsal také scénář, se v podobné roli objevil už potřetí (viz předchozí filmy "Las noches del Hombre Lobo" (68) a "La marca del Hombre-lobo" (68). Malé plus jen za skvělého a zkušeného herce minulosti Michaela Rennieho ("Den kdy se zastavila Země" či "Roucho") pro kterého to byl definitivně poslední film a je docela smutné jej sledovat v tomto filmu (své by mohli povídat i třeba takoví herci jako Boris Karloff nebo Lon Chaney), jeho filmovou asistentku si tu zahrála Karin Dor (bývalá Ribana), kterou jsem zase moc rád viděl v jiném filmu než v kovbojkách a westernech, dá se říct že to nejlepší ona měla už dávno za sebou, období westernů bylo totiž nenávratně pryč a ji do konce filmové kariéry čekalo už jen pár nepříliš výrazných filmů. Výrazná ale jinak byla také tvář mladičké a roztomilé Patty Shepard. Celkově ale zklamání, od Demicheliho (skvělý "Ricco") jsem čekal víc. Jistě kouzlo v jednoduchosti, tam ale ještě nějaké je, kdy věřím že své fandy si tento Eurotrash stále najde. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama