Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Costner je lékař, stejně jako byla jeho nedávno tragicky zahynuvší manželka. Ta navzdory svému těhotenství odjela plnit misi Červeného kříže do divokých pralesů ve Venezuele a stala se jednou z obětí nehody autobusu vysoko v horách. Její tělo nebylo nikdy nalezeno, protože autobus se zřítil do hlubokého koryta divoké řeky. Hrdina se stále nedokáže se smrtí milované ženy vyrovnat, vyhýbá se přátelům, bolestné vzpomínky se snaží přehlušit posedlostí prací. Náhle však začne kolem sebe vnímat podivné věci. Dostane balíček, který si jeho žena před odjezdem objednala, v domě, který společně sdíleli, lékaře začínají pronásledovat zvláštní představy a vidiny, které ho zavedou za někdejšími manželčinými pacienty. A on je stále pevněji přesvědčen, že mu chce mrtvá žena cosi naléhavě sdělit prostřednictvím lidí, kteří prožili klinickou smrt. Kolegové už začínají pochybovat o jeho duševním zdraví, když vyjdou najevo šokující skutečnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale sledovat Na křídlech vážky je totéž, jako jíst neokořeněný guláš. Tomu filmu zoufale schází atmosféra, chybí mu rafinovanost, něco, co se v divákovi uhnízdí a už ho nepustí. Přitom není vyloženě špatný, má slušně napsané dialogy a po herecké stránce jsem s filmovými hrdiny neměl žádný problém. Na tři hvězdičky to ale nevytáhnu, k tomu bych potřeboval silnější dojmy. Film kolem mě prolétl skutečně jak na křídlech vážky... Celkový dojem : 40 %. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mě ten film překvapil. Zajímavé téma posmrtného života je citlivě natočeno. Kdyby si film odpustil do absurdna hozený konec, dal bych klidně plný počet. Od Toma Shadyaca bych takový přemýšlivý film nikdy nečekal. Nemusím jen drsné horory, tenhle byl obohacený o mnoho vzácných ingrediencí, které se v hororech téměř nevyskytují. A možná to ani nebyl horor, nebo na fikci založený mysteriozní thriller. Třeba to smrtí nekončí... 70% ()

Reklama

charge 

všechny recenze uživatele

Proroctví z temnot je teda proti týhle trapárně úplnej klenot. Příběh s atmosférou nulovej, nechutně přímočarej a postavy klišovitý až k pláči, předevšim samotnej Costner, jeho žena v retrospektivech, sousedka střihlá na ježoura, nebo seschlá jeptiška a k tomu samozřejmě nesměj chybět debilní rozhovory, no a scény z Venezuely tomu nasazujou korunu, zvlášť s autobusem a poměrně zachovalou fotografií a úplnej závěr je teda už vážně síla. Co vyzdvihnout, maximálně pár pozoruhodných úseků ze špitálu, jo to je asi tak všechno. 10% ()

Lenii 

všechny recenze uživatele

Popis tohoto film mne zaujal a snažila jsem se najít si chvíli, abych si ho v klidu vychutnala a pochopila. Musím říct, že souhlasím s komentáři od: Tosim a Radyo. Ale zároveň mám i výtky, a proto se s nimi neshodnu v celkovém hodnocení. Hlavní věc, která mi nejde v celém příběhu na rozum je to, že zde buď není dostatečně ukázáno, jak na začátku Joe svou ženu hledá a nebo to prostě jen nechá na úřadech a spokojí se s tím, že mu řeknou, že končí s hledáním a on to vezme? Člověk by dělala maximum a o to víc, když se tělo stále nenašlo. Ta snaha v hledání a až pak následný pokus se s tím smířit mi na začátku celého příběhu moc chybí. Je to tedy potom vyváženo tím usilovným hledáním ve třetí třetině filmu, ale to mi pak přišlo spíš jako pokus o záchranu ne zcela dobře začatého filmu. Film to není vůnec špatný, ale chtělo by to trochu jiné lepší zpracování příběhu. 2 hvězdy 50%. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

S potěšením jsem využila příležitost podívat se znovu na jeden z filmů, které mám ráda pro působivý, originální příběh a zvolna plynoucí děj. Žánrově je těžko zařaditelný. Je nějak mimo realitu - trošku tajemný, trošku napínavý, trošku dojemný, trošku dramatický, trošku dobrodružný a trošku mysteriózní. Příjemná hudba dokresluje atmosféru tohoto pro mne zajímavého duchařského snímku. Když tak o tom přemýšlím, tak mám taky někdy sugestivní pocit, že mě moji zesnulí rodiče sledují a varují před neuváženými skutky. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Film nebyl dobře přijat kritiky, většina z nich ho hodnotila jako nudný a v průměru dostal 3,7 bodu z 10. Diváci film hodnotili výrazně lépe, v USA obdržel 62 % ze 100. (Tonula)
  • Poté, co je Joe (Kevin Costner) vytažen z autobusu a jeho zachránce říká, že už tam hodinu leží, rozběhne se do vesnice a před domorodci ho zachrání fotografie manželky, kterou vytáhne přeloženou z kalhot. Pokud by fotka byla tak dlouho v mokru, asi by byla slepená a možná by se už nedala bez poškození ani rozevřít. (Tonula)
  • V čase 49:17 přijíždí Joe (Kevin Costner) ke škole, aby si promluvil se sestrou Madeline (Linda Hunt), a zaparkuje auto tak, že trčí zadkem do silnice. Když se vrací v doprovodu policie, je už auto úhledně zaparkováno rovnoběžně s chodníkem. (Tonula)

Reklama

Reklama