Reklama

Reklama

Ve výstavbě

  • Španělsko En construcción (více)

Obsahy(1)

Zdánlivě nudné téma výstavby nových obytných domů v barcelonské čtvrti El Chino se v pojetí José Luise Guerína stává strhujícím dobrodružstvím. Než si to stačíme uvědomit, jsme ponořeni do životů několika rodin ovlivněných stavbou. Nakonec zjistíme, jak dalece je naše existence provázána s architektonickou strukturou místa, kde žijeme. Ve filmu balancujícím na hranici fikce a dokumentu vystupují desítky postav. Jde o sestřih sto deseti hodin materiálu natočeného během osmnácti měsíců a nezazní zde ani slovo komentáře. Přesto se ve vyprávění neztratíme. Fakt, že nevyřčené věci jsou silnější než ty řečené, znovu dokazuje sílu filmového média v rukou nadaného tvůrce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1)

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Snímek vznikal v rámci filmové výuky na Universitat Pompeu Fabra. Nikdo z účinkujících o autorském záměru filmu nic netušil. Mysleli si, že jde o dílo osamoceného režiséra, který se ve čtvrti usadil se svými studenty. (Zdroj: Letní filmová škola)
  • Barcelonská lidová čtvrť el Raval představuje dokonale různorodé území, kde se tradičně křížily osudy emigrantů a lidí z okraje společnosti, kteří inspirovali řadu umělců včetně malíře Pabla Picassa. Projekt rozsáhlé přestavby měl však do čtvrti přivést zámožnější obyvatele, kteří by tvář místa zásadně proměnili. (Zdroj: Letní filmová škola)
  • Na námět režiséra, barcelonského rodáka i rezidenta, přivedlo rozsáhlé bourání a výstavba nových domů, k níž došlo v blízkosti jeho bydliště. (Zdroj: Letní filmová škola)

Reklama

Reklama