Reklama

Reklama

Jsou rozdílní jako čtyři živly, ale spojil je boj proti stejnému nepříteli... Pistolník Emmett rozhodně není žádný zelenáč, strávil delší čas ve vězení a právě se chystá do Kalifornie. Přitom se chce zastavit v městečku Silverado, kde hodlá navštívit své blízké příbuzné. Na cestě je přepaden neznámými muži, za dramatických okolností se seznámí s dalšími psanci, málomluvným Padenem a černochem Malem a na poslední chvíli zachrání svého bratra Jakea před smrtí na šibenici. Když všichni prchají z městečka Turley, vůbec netuší, že se brzy znovu spolu setkají právě v Silveradu. Tomu a celému okolí všemocnou rukou vládnou šerif Cobb a bohatý starousedlík McKendrick… Film natočil režisér Lawrence Kasdan (Náhodný turista, Wyatt Earp, Francouzský polibek), který jím vzdal hold klasickému žánru westernu. Velkou šanci přitom dal hlavním hereckým představitelům, osamělého pistolníka Padena hraje Kevin Kline, Emmetta Scott Glenn, mladého Jakea ztělesnil Kevin Costner a zarputilého Afroameričana Mala vytvořil Danny Glover. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Kasdanova pocta westernovému žánru je záměrným nahromaděním všech možných klišé, které však nejsou ironicky zlehčovány, nýbrž zapojeny do rozmáchlého akčního vyprávění o přátelství čtveřice neomylných pistolníků. Na první pohled překvapivě může působit obsazení K.Klinea, ale Kasdan svému oblíbenci napsal roli pěkně a jeho soubojové finále s ústředním padouchem uprostřed prázdné ulice, kterou vítr žene mračna prachu, je tou správnou diváckou satisfakcí. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Příliš mnoho motivů, z nichž mnohé jsou jen na překážku (milostná /ne/romance, doprovod výpravy osadníků), dělá z filmu nepřehlednou motanici vztahů a postav, které se utkají v přestřelce velikosti menší války. Co ale z toho, když hlavně v závěru už film diváky jednoduše balamutí a předkládá mu k uvěření tak nesmyslné momenty KOUSEK DĚJE dvojité zázračné superrychlé uzdravení (jednou z průstřelu hrudníku), stoprocentní úspěšnost střel našich hrdinů a neskonalou tupost a špatnou mušku na straně jejich protihráčů. Je toho zkrátka příliš mnoho, jako by si chtěli tvůrci ještě naposledy pořádně zablbnout v žánru, který v polovině osmdesátek už nebyl na vrcholu. /6. 10. 14./ ()

Reklama

kagemush 

všechny recenze uživatele

U tzv. klasických westernových snímků mi jistá porce naivity zas až tak moc nevadí,nějak s ní počítám,-to ale myslím filmy z let třicátých až padesátých.Vždyť i Sedm statečných vedle tohodle vypadá jak loni natočený snímek.Nějak jsem si zvykl na ty ,,špinavý" pecky (Nesmiřitelní,Proposition,Divoká banda,Pro hrst dolarů,ale vlastně i Vlak do Yumy,-aj.),tohle je na mě už trochu archaický. Herci mě tedy též příliš nenadchli,-a že se tam sešla kvalitka! Asi jméno pana režiséra lákalo. (60%) ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Sledování těchto „čtyř statečných“ jsem si užíval, a to i díky jejich správné kovbojské nátuře. Je sice hned jasné, jak vše skončí a příběh je předvídatelný, nicméně díky vrstevnatosti mě nenudil, a dokonce má schovaných pár zajímavých detailů, které dokázaly děj oživit. S přestřelkami se šetří, ale když už se dostanou ke slovu, tak jsou pokaždé nějakým způsobem ozvláštněny. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (6)

  • Režisér Lawrence Kasdan obsadil do menších rolí i svou ženu a dvě děti. (D3VIL)
  • Richard Jenkins v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Natočeno za 96 dní. (D3VIL)

Reklama

Reklama