Reklama

Reklama

Switchblade Sisters

  • USA The Jezebels (více)

Obsahy(1)

"Dagger Debs" sú dievčenský gang, ktorého najnovšou členkou je Maggie (Joanne Nail). Vodkyňa gangu Lace (Robbie Lee) sa jej ujme, ale čoskoro začína mať pochybnosti. Zdá sa totiž, že je manžel Dominic (Asher Brauner), šéf bandy "Silver Daggers", má novú rekrutku viac než v obľube. Lace sa snaží prevziať kontrolu nad Debs v čase, keď všetci čelia súperiacemu gangu pod vedením Crabs (Chase Newhart). (nessbeal)

(více)

Recenze (12)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zenit kariéry Jacka Hilla, podivného exploatačného emancipátora žien, ktorý ich na jednej strane "zneužíva" a producíruje nahé čisto pre slasť mužského publika, na strane druhej úplne regulérne spustil revolúciu vo vnímaní žien v akčných filmoch. Po tom, čo z Pam Grier urobil prvú ženskú akčnú star v dejinách, prichádza s filmom o ženskom gangu, ktorý nakopáva zadky priposratým mužom. Switchblade Sisters je nádherná exploatačná zábava plná nekorektného násilia a úplne prestrelených hysterických hereckých výkonov (kulminujúcich v šialenom závere filmu, kedy jednotlivé herečky hrajú pomaly súťaž o to, kto sa dokáže tváriť zlovestnejšie). ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Ženské gangy nakopávají prdel chlapům -- Děvčata hrají dost nevyrovnaně, občas jim namachrovaná póza funguje bez problémů, občas je to horší. Zato se na ně nečekaně dobře dívá (užitečné módní doplňky, sexy kozačky, krátké sukně) a dalo by se mluvit i o charizmatu. A přímo radost je všimnout si toho, co si Tarantino převzal do Kill Bill, ale prozrazovat nebudu, najděte si... ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Místy docela stylová podívaná, rozhodně zručně natočená, potěší hlavně závěrečný boj na nože snímaný pouze jako stíny na zdi. Herecký ansábl spíš průměrný, ale jde to. Nejvtipnější je scéna kdy se feministická black power partaj vydá do ulic v obrněném autě a likviduje členy nepřátelského gangu! 70% ()

davidpa 

všechny recenze uživatele

Jestli hledáte zábavný béčkový film na noční projekci, nebo na date in two with your girlfriend/boyfriend, nebo jste zrovna posilněni trávou a chcete se kouknout na něco pořádnýho, na něco, čeho nebudete litovat, protože nejen že je to béčkový, ale zároveň je to stále zábavný a zajímavý - Switchblade Sisters je jasnou volbou. Ze začátku jsem sice koukal a vrtěl hlavou, co holky na hlavním kápovi gangu Crabs vidí (jakoby šlo vidět, že film točil chlap v sedmdesátkách), ale kdykoliv otěže převzali dívky, stálo to za to (což je koneckonců většina filmu). ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Kultovní 70's ženská nízkorozpočtová sexploitation záležitost dnes v široké veřejnosti málo známa. Středem většího zájmu se stala až díky jménu Quentin Tarantino, což je totiž jeho oblíbený film (jestli jste jeho fanoušek, film se vám bude zřejmě líbit, já jeho fanoušek nejsem ale líbil se mi také, toto nějak nejde dohromady). Film pak tedy získal nový život, když vyšel u tarantinovské společnosti Rolling Thunder v roce 96', šlo o oblíbené špatné především grindhouse záležitosti, tento film tam byl v pořadí pod č. 2 z 5 celkových. Ostatně film samotný se pak zcela pravidelně umísťuje v různých topech nejlepších grindhouse fláků. Film je hloupý a nejde brát vážně, určitě za ním nehledejte nic víc než jen zábavu, celé toto dílko pochází se značně nerealistického,dá-li se tak říci, takového postapokalyptického světa, ale svoje kouzlo to jistě má, zvláště pak pro člověka, který má pro tyto staré béčkové exploitáky slabost. Co se týká tuhého dívčího gangu, jsou to všechno opravdu zcela odlišné osobnosti, ale jinak zcela pevné povahy, některé od pohledu ještě nevinné (především Maggie), ale všechny postavy jsou opravdu neuvěřitelně cool. Stejně cool je samotná atmosféra, špinavé americké ulice, barvitá akce, pestré barvy, funky hudba, afro účesy, kožené bundy a roztrhaný džínsy. Akce je barvitá, dialog je špinavý a hrubý, hraní úděsné, tedy až na ostrou a šílenou Patch (Monica Gayle, ano to je ta s motýlkovou páskou přes oko!), ta mi padla hned do oka. Inspirace charakterem Daryl Hannah v quentinovském "Kill Bill" je očividná. Film není až tak brutální, jak by mnozí z vás možná očekávali, jsou zde tak tři vyloženě akční scény, které ale, když už nic, tak docela stojí za to (překvapivá kulometná přestřelka na umělém kluzišti, pouliční bitka s Crabs gangem a finální zúčtování), zbytek je poskládaný spíše z humorných sekvencí, mně se například líbil už úvod v bufetu, objevení Maggie, ale úplně závěrečná řeč k policajtům z úst Maggie "We're Jezebels, cop - remember that name." We'll be back!"..."Awesome stuff"... to byla fakt síla:-) Film se nicméně opravdu zvrtne až poté, kdy se ho ujme zcela osobně Maggie, přejmenuje ho na Jezebels, pak je to skutečně divoká jízda, svým způsobem stylová věc, která spadá částečně i do (sub)žánrů wip nebo blaxploitation od klasika exploitace Jacka Hilla, režiséra takových filmů jako "Coffy", "Foxy Brown", "Big Doll House" nebo "Big Bird Cage", vše ze žánru wip a blaxploitation a všechny s Pam Grier, kterou de facto objevil a udělal s ní hvězdu! Podobné filmy : "Warriors", "Class of 1984", "Savage Streets", "She-Devils on Wheels", "Faster, Pussycat! Kill! Kill!" atd. Komentář zde jako osmý v pořadí. ()

Zajímavosti (1)

  • Na film sa po jeho natočení na istý čas zabudlo. Režisér snímku Jack Hill ale v rozhovore povedal, že ho veľmi potešilo, keď zistil, že film bol v tom čase veľmi obľúbený v rôznych lesbických a feministických undergroundových spolkoch. (spicegirls)

Reklama

Reklama