Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(18)

V antikvariátu grobiánského Irčana Bernarda Blacka a jeho přítelkyně Fran zvané Kocovina, vám nejen nic neprodají, ale ještě vám vynadají, případně i namlátí. (oficiální text distributora)

Recenze (1 062)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Seriál ušitý Moranovi přímo na míru, aby si dělal na place víceméně co chtěl. Místama je to legrační až k popukání, ale některý fórky či přímo i díly už takovým vtipem nesrší, což je pro mě víc než překvapivé. Často je postava Fran, ba dokonce i Mannyho hozena dost bokem, což je taky škoda. Nicméně stále více než slušná zábava. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Další báječný sitcom s bezkonkurenčním britským humorem tentokrát z prostředí knihovny, ve které je její majitel nejradši když tam nikdo nechodí. Cholerický, pijící víno a neustále kouřící Dylan Moran, jeho otloukánek a člověk co za něho všechno udělá Bill Bailey a jeho jediná kamarádka Tamsin Greig, jsou naprosto perfektní a v jejich rolích si neumím představit někoho jiného. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: Assembly Film and Television // Po pozretí všetkých dielov musím povedať, že je veľká škoda že bol seriál zrušený pretože vtipný niekedy bol až až, ale musím súhlasiť z niektorými užívateľmi, že hladina zábavnosti je v každom dieli iná, raz nízka, raz vysoká. To však nemení nič na tom, že som si seriál a večne hulákajúcého Bernarda Blacka obľúbil. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tyhle anglické sitcomy bývají vážně našlápnutý. Black books to potvrzuje. Jsou zde skvěle napsáné a vykreslené postavy. Bernard, alkoholický gay instelektuál, nemá prostě chybu, je naprosto božsky ztvárněn. Ostatní postavy už tak vymáklé nejsou, ne že by snad byla nouze o srandu, ale nejsou tak terfné a adresné jako Bernard. IT Crowd je o něco vydařenější. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Toto ma úplne dostalo. Bernard a Manny valia jeden heft za druhým. V postate na 90% sa nedostaneme z kníhkupectva Black Books, no to ani nie je treba. Bernard náruživý fajčiar, večne nespokojný šomrák by bol najradšej celí čas do niečoho začítaný a jediné čo ho vyženie von je keď mu dôjde víno a Manny jeho kolega a spolubývajúci – sluha, čo sa o všetko stará, navzájom do seba celí čas rýpu no a keď ide do tuhého našťastie zakročí ich jediná kamarátka. Veľká škoda že to má len 18 dielov. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (18)

  • Franino (Tamsin Greig) příjmení "Katzenjammer" je německý výraz pro kocovinu. Doslovně znamená "naříkající kočka". (Morien)
  • Tamsin Greig (Fran) vyznávala židovské náboženství, později ale konvertovala ke křesťanství. (DivX)

Reklama

Reklama