Reklama

Reklama

Resident Evil: Lék

(seriál)
  • USA Resident Evil
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(8)

Skoro tři desetiletí po objevu viru T dojde k epidemii, která odhalí temná tajemství Umbrella Corporation. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (146)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Netflix se zase vyznamenal! A pokud si myslíte, že to myslím v pozitivním slova smyslu, tak jste vedle jak ta jedle. Dal jsem stěží jeden díl, víc mi můj organismus nedovolil, protože bych dostál nezvratného selhání všech vitálních funkcí. Tento projekt nemá absolutně nic společného s hrami. To, že hlavní devízou seriálu jsou zombies, z toho totiž automaticky nevytváří součást této známé značky (tady se někdo asi hodně uhodil do hlavy). Film z minulého roku nebyl dokonalý, to vůbec ne, ale snažil se, nabídl nám divákům milované (Jill, Chris, Leon, Claire atd.) i nenáviděné (Albert Wesker) postavy z původních her a zpátky nás přenesl na známé lokace (Spencer Mansion, policejní stanice v RC). Tohle nemělo spatřit světlo světa. Otřesný vizuál (ta obří housenka a přeměněný dobrman? hodně špatný vtip...), nezajímavé hlavní postavy (z těch dvou hlavních hrdinek v roce 22 mi nebezpečně stoupal krevní tlak), nepochopený Wesker, příběh úplně o ničem. Dál to dokoukávat nebudu, chci si zachovat stejný počet neuronů jako před zhlédnutím. Za mě 2/10 ()

Tirkus 

všechny recenze uživatele

Další resident evil adaptace, která ale klasicky stojí za hovno. Jo, líbil se mi Lance Reddick jako Wesker (i když se samotnou postavou Weskera mám několik problémů) a jeho herecké výkony jsou asi fakt to nejlepší na celým seriálu a jo, těch pár odkazů na herní sérii bylo fajn, ale jinak tady nefunguje snad nic. Hlavní dvojka, Jade a Billie, je extrémně nesympatická, s tím že u Jade tvůrci fakt dělají všechno proto, aby jí nikdo neměl rád jak v lince z roku 2022 (tady hned v prvních minutách se musí chovat jako nevtipná sobecká otravná kráva), ale i s postupem času je vidět, jak nesympatická je i v tý budoucí lince, kdy svým vypatlaným chováním zapříčiní smrt několika postav. Tím se dostáváme k dalšímu problému, proč je to rozdělený na dvě časový linky? Budoucí linka mě nebavila, je to klasická zombie apokalypsa, kterou tady každej už několikrát viděl, akorát tohle provedení zombíků mě extrémně nudilo a když  už se objevilo nějaký nový monstrum nebo snad i dokonce něco z her, tak je to na obrazovce celou jednu minutu než se zase vrátíme k nudným zombíkům. Celá ta zápletka téhle linky je fakt nudná, místama nedává smysl a občas vyspoileruje to, co se stane v tý lince z roku 2022, která aspoň ze začátku měla lehkej nádech jakési záhady, kterou to nové racoon city skrývá, ale hned po prvním díle je jasný, že tohle se bude hlavně věnovat dvojici otravných čtrnáctek, které dělají neskutečně hloupý rozhodnutí (jo, moje sestra je kousnutá a vím, že se z ní může stát každou chvíli zombie, ale co kdyby šla do školy nebo na párty, to by bylo hrozně cool ne????).  V týhle lince mě ale docela bavila ta zlá CEO Evelyn, kterou ale pak museli zkurvit v tý lince budoucí (ta scéna s Dua Lipou byla co jako? Neironicky člověk co se tohle rozhodl vytvořit a dát do seriálu by měl dostat celoživotní zákaz cokoliv vytvářet) a celkově výběr hudby byl naprosto otřesnej.  Doufám, že tenhle seriál zruší dřív, než dokážou zničit víc postav z herní série. ()

Reklama

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Poplavu proti proudu a jsem rád, že jsem nedal na ubrečené recenze všude na netu hned po premiéře. Počkal jsem si až budu mít tu správnou náladu na zombíky a dal jsem to na 2x. Vůbec mně nevadilo, že to byl jiný R.E. Právě naopak, byl jsem za to rád. Obě dějové linky byly zajímavé a hodně jsem ocenil obsazení sester mladých versus starších, protože si byly tak podobné, jako by to byly fakt ony. Gang Weskerů pobavil :) Už se těším na druhou sérii! ()

LUKICKK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začalo to průměrně a přerostlo to v podprůměrnost. RE svět nějak nastudovaný nemám, nikdy jsem žádnou hru nehrál, ale cca vím o co jde, znám příběh hry RE 2, takže porovnávat to s herním světem není můj úděl. Hlavní postava Jade mě srala a byla mi nesympatická jak v mladé tak starší verzi, za to její sestra byla sympatická celkem v mladé verzi, ve starší už tolik ne. Otec byl v pohodě průměrně napsaná postava a zbytek tam tak nějak jen zapadal. Za mě to za zhlédnutí nestojí. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Asi je i dobře, že seriál nebude pokračovat, on to tady Lance Reddick hodně tahal a jeho scény, sou prostě jedno velký sigma. Co mi nejvíc na seriálu ? Asi hlavní hrdinka, ona prostě vytváří problémy a z větší části i cíleně a to jen proto, aby mohla uškodat svému otci, který fakt má rád obě svoje dcery. Takže mně docela i bolelo vidět, jak proti němu furt vyjíždí a furt ho z něčeho viní, on tedy Albert má nějaký ty škraloupy, ale jeho láska k dcerám byla opravdová. Je mi i líto Billie, která se i snažila zapadnout a chtěla aby to mezi nimi všemi fungovalo, takže bych ani nedávál za vinu, to co se z ní stalo, byla spíš k tomu dotlačena svoji sestrou. Co mi také vadí, je to chaotické a naprosto nelogické střídání minulosti a současnosti, první čtyři epizody sou v tomhle úplně šílený, dvě minuty v minulosti, dvě v současné a takhle to skáče do té páté epizody. Od té páté, se to taky děje, ale už to neni tak chaotické, kdyby to takhle pokračovalo i po ten zbytek, asi bych dostal epileptický záchvat a to nejsem vůbec na tohle alergický ! Různé odkazy na hry sou fajn, monstra sou taky fajn, akce je nic moc, z vedlejších postav mně zaujal jen Richard. Osobně bych tenhle seriál přirovnal k Resident Evil: Survivor. Jako neni to jako od Andersona, tam bylo všechno špatně už od samého začátku, tady prostě jen tvůrci nevěděli co mají dělat, takže neni to koncentrované zlo, je to spíše celé zmatené. ()

Galerie (170)

Zajímavosti (21)

  • V čase 26:31 můžeme slyšet tzv. Wilhelm scream. (LUKICKK)
  • Podle showrunnera Andrewa Dabba je seriál kánonem a pojí se s příběhem herní série. Dějová linka 1. série seriálu se odehrává cca rok po událostech videohry „Resident Evil: Village“. (NiWi)
  • V seriálu můžeme narazit na spoustu odkazů na videoherní sérii. Počínaje píšťalkou na psy, která byla v epizodě Vítejte v New Raccoon City (2022) použita ve Spencerově sídle na přilákání Cerbera (T-Virem infikovaného psa) k získání klíče z jeho obojku. Dále můžeme vidět zbraně jako Python či ikonickou zbraň S.T.A.R.S. jednotky RPD - Samurai Edge (Beretta 92F) Model Barry Burton, Red9 z „Residet Evil 4“ nebo tříhlavňovou upilovanou brokovnici známou jako Hydra z pátého herního dílu. Mimoto v seriálu zazní i „Moonlight Sonata“ na piáno, kterou jsme mohli slyšet v prvním herním díle či v DLC „Lost in Nightmares“ k páté hře. Vždy byla použita v případě, kdyby bylo potřeba otevřít tajné dveře. (ScarFace_V8)

Reklama

Reklama