Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Charlie a Nick řeší to samé co většina puberťáků. Jsou každý z jiného těsta, ale i tak se spřátelí a brzo zjistí, že k sobě možná cítí něco víc. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (88)

ForgetMeNot5 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna cílová skupina LGBTQ+ seriálů a filmů, ale pro pozitivní ohlasy jsem se rozhodla na tento seriál podívat. Už od začátku mě překvapil vibe a styl, jakým je to točeno. Už dlouho jsem neviděla seriál, který by byl laděn takto uklidňujícím a pozitivním způsobem. S tématy, které se zde řeší, jakožto hledání identity, místa ve světě, se ztotožní dost možná většina lidí, nehledě na orientaci. Mojí oblíbenou postavou je rozhodně Teo, možná je to i faktem, že s jeho issues se dokáži ze všech postav v seriálu nejvíce ztotožnit. Umím si představit, že pro teenagera, který stále hledá sám sebe, včetně objevování své orientace, může být seriál jako tento nesmírně důležitou oporou. Už proto si myslím, že má tento seriál jistý přesah, přece jenom, každý má právo na lásku. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Sympatická, civilní, citlivá, nevtíravá a důležitá záležitost, kterých je jako šafránu. Moc se mi to líbilo. A-Z. Kéž by se všem mladým, kteří doma přiznají, s kým chtějí žít, dostalo stejně láskyplné reakce, jako od Olivie Colman. Pohádkové, milé pohlazení pro duši, nic pro homofobní konzervy, které by své dítě raději zavrhly, než by dokázaly přijmout jejich přirozenost. Edukativní příležitost pro mnohé rodiče, kterým téma ještě v dnešní době dělá potíže.. ()

Reklama

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

ne, nemůžeme mít aspoň jednu pozitivní komentářovou sekci na čsfd tečka cé zet. vždycky se tady najde někdo, kdo se ohání větou “MáM GaY KaMarÁDy ALe VaDí Mi KdyŽ To VŠeM cPoU”… vadí vám lgbt komunita? NEDÍVEJTE SE NA TO. nemusíte pod tenhle feel-good, krásný, roztomilý seriál psát ZBYTEČNÝ komentáře o tom, jak vám to vadí. prostě to ignorujte, nezkoušejte se dívat na něco, jen kvůli tomu, že je to “trendy” nebo na hlavní stránce netflixu. řekněte si “je tento seriál o gayích? ano. vadí mi gayové? ano. pustím si to tedy? NE.” a nepište sem sračky, který si stejně nikdo nepřečte a pokud si ty vaše hovna někdo přečte, tak si o vás bude myslet, že jste úplně vymaštěný. díky!!!!! :) ()

Michalechal 

všechny recenze uživatele

V tomhle případě si nejsem jistej, jak moc objektivně jsem hodnotil, kvůli emocionální "bombě", co jsem dostal od těch 8 dílů 😁 A to z několika důvodů. Tak například herci, až na výjimky, byli tragický. Nick byl teda fajn! A pořádná herečka, Olivia Colman, ač ji mám rád, tam jako Nickova máma moc prostoru neměla. Charlie, a ponechme jeho vzhled, by byl do vztahu asi jen pro dost otrlý a flegmatický jedince. Konverzace? Ani nevím, jak jsem je přežil. Ale zkrátka jsem se od těch dílů nemoh odlepit. Nejdřív 6 najednou a pak 2 po dvoudenní pauze. Emoce mi lítaly nahoru dolu a vlastně vůbec nevím proč, po tom, co jsem si ty "kvality" seriálu shrnul 😁 ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Prvních pár dílů bylo spíše rozjíždějících, pak to mělo stoupající kvalitu a nutně potřebuju další díly. Knihy jsem četla všechny a seriál je úplně stejně ťutínkový (hlavně druhá polovina). Pohodové, feel-good, slaďoučké, miloučké, odpočinkové. Edit po druhe rade: tohle bylo tak na 3,5*, prvni polovina rady rozjizdeci a trochu o nicem, a celkove mi to prislo dost pomale. ()

Galerie (168)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kdy jedou Charlie (Joe Locke) a Nick (Kit Connor) na rande vlakem a Charlie říká, že tímto směrem ještě nikdy vlakem nejel, sedí přes uličku vedle nich dívka s kudrnatými zrzavými vlasy v pruhovaném tričku a zelených kalhotách s kšandami a něco píše – je to samotná autorka komiksu i seriálu Alice Oseman. (vade_mecum)
  • Během bowlingu čte Isaac (Tobie Donovan) knížku „Radio Silence“ od autorky komiksové předlohy i scénáře Alice Oseman. Kniha „Radio Silence“ vypráví příběh Charlieho kamaráda Aleda, který se objevuje v původním komiksu a jehož v seriálu nahradil právě Isaac. Důvodem bylo, že Alice chtěla mít v seriálu postavu, která se bude moct vyvíjet, a to by u Aleda, vzhledem k tomu, že jeho příběh je velice komplexní, nebylo možné. (Priaxxa)

Reklama

Reklama