Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po tom, čo je doktor Frankenstein zabitý stvoreným monštrom, pokračuje jeho dcéra v začatých experimentoch. Na svoje pokusy zvábi postihnutého fešáka Stephena, ktorému chce voperovať mozog svojho postaršieho milenca Charlesa Marshalla. Medzi tým ale v okolí vyčíňa a vraždí potulujúce sa Frankensteinovo monštrum, ktoré mieri späť do laboratória, kde bolo stvorené, aby tam dokonalo konečnú pomstu... (T2)

(více)

Recenze (9)

corpsy 

všechny recenze uživatele

To Frankensteinove monštrum výzorom a chovaním pôsobí skôr smiešne ako strašidelne. A pripomína mi skôr akéhosi návštevníka z hviezd s úzkymi nohavicami a veľkými topánkami, ktoré asi ukradol Borisovi Karloffovi. Podobne snímku nepomáha ani dejová rozťahanosť, čo je len škoda, pretože film má tú správu béčkovú atmosféru, len v nej nieje čo na výplň. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Krásně zábavná italská variace Frankensteinovy legendy o slavném - nezastavitelném monstru (stroji) na zabíjení. Zřejmá inspirace Universal horory, dále vliv Hammer gotických filmů, to vše doplněné o čistě už Evropský styl, který obsahuje nějakou tu krev a nahotu navíc. Právě v tomto bodu, jde asi o nejvíce sexy Frankensteina všech dob! V prvních cca 30 minutách jsem nicméně film shledal trochu nudným, ale s přibývajícím časem se to zlepšovalo a film byl i zajímavý. Tam je místa docela působivá strašidelná atmosféra s gotickými prvky (ve starém hradu, v podzemích kobkách nebo na hřbitově) a napětí (Frankenstein na útěku zanechávajíc za sebou krvavé stopky), dále krásná scenérie a nádherné kostýmy, je tu i dost nahoty, hlavní herečce, krásné a nádherně smyslné a svůdné Rosalbě Neri, nelze v tomto ohledu skutečně vůbec nic vytknout, ji nedělá prakticky žádný větší problém se před kamerou odhalit, kdy v tomto ohledu má tato známa eurokultovní diva dlouholetou praxi a bohaté zkušenosti s tím spojené, opravdu radost pohledět na jednu z předních hereckých es italského hororu. Asi dvakrát zde ukáže svoje úchvatná prsa, a je vidět že si ty nahé scény docela užívá. Ale nebylo to jen o nahotě a sexu, ona byla ve své roli / nutno říci že v jedné ze svých největších a nejlepších, skutečně vynikající. Samotná Frankie pak vypadá docela hloupě (až se člověk musí občas smát), ale co by člověk čekal, jde přeci o nízkorozpočtový exploatační snímek, některé z mordů pak ale byly docela krvavé (s trochou lehčího gore občas) závěrečná scéna, poslední milování Lady Frankenstein na podlaze v hradu, kdy už kolem milenců všude hoří, vše končí tak náhle a překvapivě, až sem tomu nemohl uvěřit.. Herecké výkony jsou taky docela dobré, i když zde hrají dva herci, Paul Muller (známý béčkový herec z Jesus Francových filmů, zde trochu překvapivě milenec Rosalbi Neri) a původem maďarský herec Mickey Hargitay (známý z druhořadých hororů, především díky režisérovi Polsellimu) kterým jsem nikdy nějak nepřišel na chuť. Jospeh Cotten v důstojné roli Baron Frankensteina, na plátně ale jen na pár úvodních minut, škoda. Nej scéna: Sexy nalákání služebníka do postele. Suma-sumárum: je to přeci jen trochu jiný Frankenstein než na kterého jste z tohoto žánrového filmu byly asi doposud zvyklí, ale film je příjemný a zábavný a ani moc nenudí, takže se to celé dá, celkem v pohodě strávit. Doporučeno Euro-horrorovým a Eurotrash maniakům, ale i kompletistům Frankenstein's filmů. Dopadlo to lépe než jsem čekal, pro mě tedy rozhodně takové malé a zcela nečekané překvapené, lepší 3*. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Chudák Thomas, je to hodný kluk. Až na mozek je docela normální.- Zdánlivě úsměvná replika není vůbec bezvýznamná. Jinak zdejší obsah prozrazuje snad až příliš z děje, což je škoda. Autoři se volně inspirovali klasikou, a tak základní motivy zůstaly zachovány. Jde sice o gotický horor, ale v jádru zde máme drama o smyslu života a touze stát se Bohem tak, jak je i v předloze. Vykradači hrobů, tajemný hrad, laboratoř plná přístrojů a skvěle bublajících baněk a přirozeně bouře, jejíž energie je potřebná k stvoření nového života. Monstrum sice strašidelně nevypadá, ale popravdě, i v románu má působit hlavně lítost. Rosalba Neri je krásná! Na rozdíl od anglických hammerovských Frankensteinů ze zde divák dočká i nahoty a sexu. A nechybí fanatický dav, který kdysi i dnes dokáže jen ničit. Dnešní běžný divák film nejspíš příliš neocení, jak vidno ze zdejšího hodnocení. ()

T2 

všechny recenze uživatele

"Klasické horrorové béčko čo nič zvláštne neponúkne." Taliani a horror a ich hlavná zmes čo nemôže chýbať je asi nahota, lebo ešte som nevidel Taliánsky horror kde by sa nebazírovalo na nahote, škoda že sa viacej nevenujú príbehovej skladbe tam by to potrebovalo teda riadne vystužiť, lebo príbeh je tak priamočiari až nemá dohromady čo ponúknuť, hlavne keď sa jedná o veľa krát prevarenú tému o Frankensteinovi. Ten sa tu jednak pohybuje dosť komicky zo svojími tackavými pohybmi, k tomu likvidovanie obetí je nanajvýš odbité, hlavne keď padajú k zemi ako hrušky po tom čo nestihne k ich krku ani poriadne priložiť ruky... nuž keď ten film dohromady nič neponúkne aspoň, že sa dá pozerať na herečku v hlavnej úlohe. /35%/ ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Interesantní a věrohodné kostýmy, spolu s atmosférou vesnice, a dekoracemi nad úrovní běžného trashe trochu nekorespondují s absencí jakékoliv odezvy vůči divákovi. Erotické vyznění, které by mělo být polovičním kořením filmu, je bohužel příliš impotentní a málo explicitní (i když vzhledem k roku výroby se není moc co divit). Monstrum působí šestákovým dojmem a jeho maska je skutečně otřesnou prací propadnuvšího studenta umělecké průmyslovky a ona křečovitá neuvěřitelnost pak ruinuje i poslední zbytky divácké trpělivosti a vstřícnosti. Utahané přešlapování po několika hradních komnatách a jedné návsi tak nezachrání ani svůdná hlavní hrdinka. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama