Reklama

Reklama

Mumínci ve filmu: Kometa se blíží

  • Japonsko Muumindani no Suisei (více)

Obsahy(1)

Mumínci žili spokojeně a šťastně ve svém údolí, dokud se jednoho dne neobjevila na nebu zářivá kometa, která se má brzy srazit se Zemí. Mumínci proto pospíchají domů připravit se... Přidejte se k nim v zábavném a napínavém dobrodružství s nečekaným koncem! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (10)

Melios 

všechny recenze uživatele

Posledná kapitola Fínsko-Japonskej koprodukcie ságy Mumínkov nás zavedie takmer až na úplný počiatok. Nechápem, kto vymyslel takto divné načasovanie, no je mi to jedno. Ak očakávate nejaký finálny epilóg za pôvodným seriálom, riadne vás sklamem. Film adaptuje druhý príbeh z Moomin valley a tak poslúži skôr ako nečakaný pilot než epilóg. Stretávame sa tu s vysvetlením, ako sa jednotlivé postavy spoznali, no zároveň prichádza príbeh (s jednoduchou lovestory), ktorý vo výsledku vyznel, ako keby mala pani Janssonová v pláne celých Mumínkov utnúť po dopísaní druhej knihy. Nič sa, ale nemení na tom, že si snímok ponechal svoju kvalitu a prapodivnú seriálovú atmosféru, ktorá mu skrátka sedí. Len menšie varovanie pre ľudí, ktorí nerozprávajú nemecky, fínsky, alebo aspoň anglicky. Český dabing je odflátknutý, konverzácie vynechané so slabým prekladom. Ak ste skôr konzumenti, tak asi to by vám nemalo vadiť. Ja som sa pobavil dosť i navzdory slabšej produkcii oproti seriálu. A to bohato stačí... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Seriál o podivných snehobielych tvoroch ma minul a z filmu prekvapivo vidím, že je to celkom škoda. Jedná sa totiž o vkusný animák s detsky prívetivou animáciou, dobrodružne poňatým príbehom, v ktorom má silný priestor i edukatívny rozvoj detí. Dokonca v ňom nie je núdza ani o dramatické či napäté situácie, ktoré spolu s komicky podanými dialógmi držia animák vysoko nad vodou a občasné úlety mu idú odpustiť. Ak je takýto aj deväťdesiatkový seriál, myslím, že by ma ako dieťa bavil. ()

Reklama

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Velselé postavičky a jejich přátelé žijí spokojeně ve svém údolí. Tento japonský animáček přináší jejich nové radosti, ale i starosti. Jejich příběh je plný laskavého humoru, dobrodružství i tajemství.. O napětí nouze taktéž nebude.. Jedná se o snímek především pro menší diváky, ovšem pokud potřebujete vyčistit hlavu, Mumínci jsou tou trefnou volbou :) Výborné antidepresivum. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než původní seriál Mumínků. Počáteční seznámení s hlavními postavami bylo příjemné, ovšem posléze to zklouzlo do přehnaného sci-fiction kontextu, což vůbec nalahodilo se základním kodexem Mumínků. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o film, který se ve Finsku tradičně vysílá každé Vánoce. (Facillitant)
  • Mezi lety 1992 a 1993 se jednalo o sedmý nejnavštěvovanější film ve finských kinech. (Kmotr76)
  • Jedná se o první celovečerní filmové zpracování knihy finské spisovatelky a ilustrátorky Tove Jansson. (Kmotr76)

Reklama

Reklama