Reklama

Reklama

10 Dollar Death Trip: Inside the Fentanyl Crisis

(TV film)
  • Velká Británie Ten Dollar Death Trip
všechny plakáty
Velká Británie, 2020, 52 min (Alternativní 63, 44 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument o čím dál vážnější opioidové krizi v Severní Americe, který se zaměří na levnou, ale silnou syntetickou drogu fentanyl. (Netflix)

Recenze (7)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Už niekoľko rokov sa zaujímam o závislosti a jej dopad na spoločnosť (časom sa to stalo súčasťou mojej práce) preto ma celkom prekvapilo, že som o droge menom Fentanyl  doposiaľ nepočul. Nebezpečnejšia a lacnejšia náhrada ťažkých opiátov nám v tomto hodinovom dokumente predstavuje komunitu ktorá doslova dennodenne stojí na prahu smrti (predávkovanie a smrť sa pri tejto droge dá dosiahnuť veľmi jednoducho). Dávky sa užívajú v tak v malých množstvách, že je to až neuveriteľné. Rozhovory ktoré boli vedené zo závislými hovoria za seba. Čo sa týka spracovania, ide v podstate iba o niekoľko rozhovorov a zachytenie ošetrovateľov v akcií.  Ale informatívnu hodnotu to má veľkú. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(52/2023) / Veľmi dobre spravený dokument, veľa autentického materiálu, primeraná dĺžka a vcelku dobrá informatívna hodnota, nie taká vo všeobecnosti, skôr taká tá z terénu. Som zvedavý či a ako sa s tým vysporiadajú. Je ale dosť smutné, že tak vyspelá krajina, je schopná s fentanylovou krízou spraviť tak málo. (8/10) ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Lehce šokantní dokument o fentanylu ve Vancouveru - Nejlepším místě k životu na světe ( jak zní jeho slogan). Přiznám se, že mě to poněkud rozhodilo i když na druhou stranu nemám s drogami vůbec žádné zkušenosti ( kromě alkoholu) a blíže se o jejich dopadu taky nijak nezajímám. A možná právě proto je dobře, že se takové dokumenty točí...Za mě 80% ()

K1K0 

všechny recenze uživatele

Dobre zpracovaný dokument o najhoršej a najvražednejšiej epidémii tohto storočia. Skutočne príbehy, alarmujúce prípady úmrtia, život za oponou a život na ulici. Taká je prava tvár fentalylu. ()

Reklama

Reklama