Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První díl trilogie o vyjímečně schopném, ale i tvrdém a neústupném vyšetřovateli Hanzovi, přezdívaném "Razor" ("břitva"). Film se odehrává ve středověkém Japonsku a vykresluje různé zapeklité případy, které Hanzo řeší. Často se dostává do křížku jak s vládními zmocněnci, tak kriminálníky. Svoje přesvědčení a smysl pro spravedlnost si však vždy udrží, ať již slovem, nebo mečem... (Flipnic)

(více)

Recenze (15)

tomisaburo 

všechny recenze uživatele

Harry Callahan není žádný mejdlo, ale proti Hanzovi je to učiněný Mirek Dušín. Vyšetřovatel Hanzo si nenechá od NIKOHO kafrat do svojí práce, kterou bere s fortelem kata Mydláře. Je drzý jako opice a divím se, že svoje nadřízené rovnou nefackuje. Je to řádně ujeté, ikdyž na 70.léta zas tak moc ne.. Katsu stvořil roli ultratvrďáka podle mangy Kazua Koikeho, stejně jako Wakayama. Nutno dodat, že na rozdíl od bratra používá úplně jiný pracovní nástroj. Najdou se i slabší místa, ale jako celek je to velmi zábavné. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Katsu na vrcholu slávy a vlivu, jako slavný herec a jako majitel Katsu production... Udělal si radost po své sice parádní, ale trochu jednotvárné roli Zatóičiho, a natočil trojici filmů žertujících hodně daleko za hranou normálního vkusu. Vyšetřovatel Hanzo je opravdový úchyl. Krutě se nechá mučit, aby chápal ty, co pak těmi metodami vyslýchá. Denně posiluje penis, svůj hlavní vyšetřovací nástroj. Má doma vysokou koncentraci zbraní na čtvereční metr a s chutí je používá. Ale krom toho, že je úchylný k sobě, zvrhle důsledný k šmejdům (a vynalézavý k podezřelým), je také spravedlivý a soucitný k slabým. Je to vysoce přehnaná parodie žánru samurajské exploatace, a zároveň jeho výrazný příklad. Neuvěřitelná směs... jestli něčemu říkat guilty pleasure, tak snad jen tomuto... :) ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím, co by na tomhle filmu mělo být zajímavého, protože jediná věc, která by mě na tomhle počinu zajímala, by byla nějaká hezká práce na téma "Jak Japonská společnost přijala film s hlavním hrdinou, který erektuje když sám sebe mučí, švihá se do ptáka obuškem, případně vyslýchá ženy zásadně..", no, jednoduše, mám dojem, že jen kvůli tomu se to celé natáčelo, děj je naprosto nudný a existuje jen aby mohl ukázat zopár sexuálních scén, které jsou snad jenom humorné (a jako forma výslechu snad ještě víc), navíc jsou velmi natahované. Kdyby u toho byly alespoň kvalitní dialogy, ok, nic proti, k tomuhle subžánru to patří, jenomže dialogy jsou tupé jako houba na nádobí a ani těch pár šermovaček to nevytrhne, neb jsou zcela nezajímavé. Nic moc a další díly mě asi minou. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Aj vám sa niekedy stáva, že od filmu čakáte niečo celkom iné akom dostanete? No mne iba občas... Tento počin som dostal ako odporúčanie od Flipnica, ako japonský krutý exploiťák. Exploiťáku tu fakt nebolo veľa na stopáž 90tich minút. Nevadí dočkal som sa celkom niečoho iného. Veľmi dobrá bojový, kriminálny, akčný thriller. Hlavná postava Hnazo tu bojoval so samurajským mečom (hádam je to správne), ktorý mi učaroval od Tarantínových snímkov Kill Bill: Vol. 1 a Kill Bill: Vol. 2. Potom je tu ku každej scéne perfektná hudbička, dotvárajúca atmošku. Vo Väčšine takýchto snímkov dobrý herecký výkon, podáva iba hlavná postava, no tu každá postava, čo sa zjaví podá perfektný výkon.Odporúčam každému. Je jedno, či má rád exploitation, martial art, alebo drsnejšie kriminálky. Teším sa na ďalšie diely. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Vpravdě úchylný snímek bez jakéhokoli hlubšího poselství. Na druhou stranu, nuda rozhodně nehrozí. Katsu hraje tradičně dobře a pro roli je jako stvořený, nejzábavnější jsou však jeho dva poskoci (v roli jednoho z nich se objevuje můj oblíbený Daigo Kusano - některé jeho, především menší, role jsou nezapomenutelné). Vlastně je to poměrně klasická samurajská řežba - tedy až na zápletky související s Itamiho penisem... Skloubení chambary s prvky pinku a exploitation je zlehka potrhlý, avšak překvapivě dobře zpracovaný nápad. Od podobných pokusů (Bohachi apod.) se liší vyšší dávkou parodičnosti a nadsázky, přes časté sexuální motivy se nesnaží vzbuzovat sexuální pudy, jako spíš pobavit - záměrná přehnanost všeho za chvíli způsobí, že se člověk pochechtává jako retard a nevěřícně kroutí hlavou, přičemž co chvíli exploduje v salvě smíchu. S hodnocením asi nemohu jít výše, zábava je to ale luxusní:) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama