Reklama

Reklama

Hakuóki

Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Killingjoke 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou mužů, které spojila náhoda a mezi které vstoupila jedna osudová žena. V tomto příběhu je láska k jedné ženě však nerozdělila, jak by se dalo předem předpokládat. Naopak. Hakóki (Pomsta samurajů) je dalším filmem na oblíbené samurajské téma lásky, zrady, cti a povinnosti, na jehož pozadí se rozvíjí slavná legenda o 47 róninech, jenž ve filmu významněji zarezonuje až v závěru. Co se týče samurajských soubojů, těch je ve filmu docela poskromnu, ale ten finální stojí opravdu za to. Líbila se mi i vizuální stránka filmu, hlavně vzpomínkové, či myšlenkové pasáže doprovázené padajícím sněhem, jenž působili až snově. Film stojí na výborných výkonech hlavních dvou představitelů Shintaro Katsu a Raizo Ichikawa, kteří se tohoto samurajského tématu zhostili opravdu na výbornou... ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Na pozadí legendárního příběhu o 47 roninech se rozehrává silné drama o samurajské cti, lásce, zradě a přátelství. Shintaro Kacu a Raizo Ičikawa excelují. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Velmi zásadní chambara podle promyšleného a vyváženého scénáře Daisukeho Itóa, ve které se sešly dvě velké hvězdy - Raizo Ichikawa (již tehdy slavný) a Shintaro Katsu (jemuž k úspěchu snímek značně dopomohl). Ve skvostném zpracování je nám předkládáno téma dvou přátel patřících k různým klanům a milujících stejnou ženu (dění je zasazeno do příběhu o 47-mi roninech, Katsu ztvárňuje jednoho z nich, tedy skutečnou historickou postavu, Ichikawa se představí jako fiktivní Tange Tenzen). Zásadní, ne však násilné, zvraty udržují divákovu pozornost bdělou, akčních scén je přiměřené množství, jejich kvalita je obstojná. Nelze nedoporučit. O 10 let později vznikla rovněž výtečná verze s Hirokim Matsukatou (http://www.csfd.cz/film/148875-hiken-yaburi/ ) ()

Reklama

Reklama