Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Samuraj Okada Izo z Tosy (Šintaró Kacu) je bez práce a zadlužený. Bez váhání proto přijme nabídku Takečiho Hanpeie (Tacuja Nakadai), vůdce klanu Tosa, který vede rebelii Loajalistů proti vládě v Kjótu, a začne dle jeho rozkazů zabíjet vládní úředníky šógunátu ve jménu tenchu. Slepě pro Loajalisty odvádí černou práci s vidinou toho, že se mu Takeči Hanpei po nastolení „nového řádu" štědře odmění. Nepříliš důvtipný Izo je obávaným zabijákem, ale jen obtížně se orientuje v boji klanů o moc a čím dál více se zaplétá do nečisté spiklenecké hry, kterou režíruje ambiciózní Takeči Hanpei. (Dont)

(více)

Recenze (15)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Perfektní záležitost, výborný děj a scénář, postavy a naprosto excelující Katsu. Ten zde ztvárňuje netradiční roli "burana", který se umí jen ohánět mečem a kosit na kusy kohokoliv na příkaz svého "pána" (Nakadai). Jak to ale bývá, pes se později vymkne kontrole a utrhne ze řetězu. Katsu za to padne až na nejhlubší dno nejen materiální, ale zejména psychické a duchovní (úžasný herecký výkon!!) ... Závěr fimu jsem rozhodně nečekal v takové podobě, o to větší to pro mne byla pecka ... Film není nacpaný tradičními "katana-rubárnami", ale pokud k nim dojde, jedná se o excelentní choreografickou práci plnou syrového násilí, zvířecí zběsilosti, až neuvěřitelnými stříkanci krve a nějakými těmi gore-efekty, které jsou excelentně na svoji dobu provedeny ... Faktem ale zůstává, že o souboje zde skutečně nejde ... ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, lehké přehrávání beru v Japonských filmech jako samozřejmost, ale tady ho bylo na můj vkus až moc... Stejně jako tu bylo moc krve, která stříkala v mohutných proudech takřka jako z hasičské hadice na krajském kole soutěže požárních družstev, navíc s jasně červenou barvou, kterou by nedokázalo docílit ani chemické družstvo z Rumunské velkovýrobny kečupů... Tím se dostávám k jedné věci - k barevnému obrazu, ten je totiž moc běžný a nezajímavý, tedy alespoň s ohledem na Gošovu černobílou tvorbu se mi tak jeví. Je celkem příjemné, že hlavní postava je v podstatě nebetyčné hovado, navíc klasicky žádná postava nestojí v kolonce hodný/zlý (ale někdo je možná trošku ošklivý). Přesto pořád zůstává Hitokiri povedenou samurajádou, s neblbým příběhem. " Stačí, když řekneš tenchu! " ()

Reklama

stub 

všechny recenze uživatele

Jeden nejmenovaný pán v jedné nejmenované studii prohlásil: "..Dekadence chudiny spočívá v její totální neschopnosti snesitelně vládnout sobě samé...". Shintaro Katsu hraje postavu, která je hořkým zosobněním tohoto tvrzení a jako obvykle mu to jde dobře. Ještě více však exceluje Nakadai, jehož "loutkář" je herecký koncert neskutečného formátu, a to i v rámci jím samým vysoko nastavených měřítek. Vynikající, poměrně netypický Gosha, silné **** ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Velmi temny samurajsky film s vynikajicimi Shintaro Katsuem jako vrazdicim ne zrovna prilis chytrym vazalem Tatsuyi Nakadaie, ktery ke konci doby Edo konspiruje za pomoci svoji vlastni neuveritelne prohnanosti. Dej nas prenese do stareho Kjota a cajoven v jeho potemelich ulickach kde na sebe potoky krve nenechaji dlouho cekat. Pusobiva kamera jen podporuje drsnou atmosferu celeho snimku. V jedne z hlavnich roli se objevuje i slavny japonsky spisovatel Jukio Misima, ktery z deje filmu odchazi uplne stejnym zpusobem jako rok po te i ze sveho skutecneho zivota. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BEZE MĚ BY LOAJALISTI Z TOSY NEBYLI NIČÍM.“... /// Loajalita s těmahle, neloajalita s těma, klan Tosa, klan …., klan …, kus japonský historie, včetně Izo Okady, kterej by chtěl bejt hrdinou NOVÝHO ŘÁDU. V dlouhý stopáži se nejdřív budete muset zorientovat kdo s kým a kdo proti komu. Pak na historickejch souvislostech, plnejch politickejch intrik, sledujete vzestup a pád jednoho samuraje. Ucházející (možná že i víc než to) práce s katanou a dramatický drama, plný psychologie mysli prostýho člověka. Milovníci japonskejch westernů, samurajskejch filmů a žlutý historie šáhnou do trenek. Já se sekl vo stůl. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Hitokiri Izo“, kterou v roce 1968 napsal Ryotaro Shiba číst nebudu. 2.) Miluju ty japonský lidový příběhy. Třeba ten ,,O lovcovi a jeho psovi“. 3.) Ukřižování na japonskej způsob? (Tak se ukaž!) 4.) Thx za titule ,,Lepros“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama