Reklama

Reklama

Oběť života

(neoficiální název)
  • Japonsko Inochi bô ni furô (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Hostinec na ostrůvku uprostřed řeky je ve skutečnosti základnou pro pašování zboží z Evropy, jehož dovoz šógunátní vláda jinak přísně reguluje. Zaběhnutý řád věcí však začne narušovat slídění nového policejního vyšetřovatele, do podniku navíc přichází naivní mladík, jehož osud postaví nesourodou skupinku pašeráků před morální dilema... (Ertai)

(více)

Recenze (5)

stub 

všechny recenze uživatele

Kobayashi opět dokazuje své mistrovství. Jako obvykle si nepotrpí na překombinované zápletky ani šokující zvraty, naopak se soustředí na základní silná témata. Precizní filmařina "bez mezer" je samozřejmostí, své role si naprosto užívají Nakadai i Katsu (ten je celou dobu úplně na hadry), výjimečně zábavný je tentokrát také Daigo Kusano a jeho decentně přiteplená postava. Byť se nejedná o Kobayashiho tvůrčí vrchol, stejně to nemá chybu. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Kobajašiho skôr psychologická dráma o drobných pašerákoch pochybnej povesti, ktorí žijú iba pre seba a svoje obchody, ktorých ale dokáže cudzí príbeh dôviesť k tomu, aby riskujúc svoj život za niekoho bezvýznamého našli vyšší zmysel svojej biednej existencie. Najviac sa mi páčil Kacu, síce vidomý a bez meča, ale zato ani minútu triezvy. Veľmi dobre natočné nočné scény, väčšinou pekná kamera, pri ktorej mi však trochu chýbala farba. Scény zo záchranou a starostlivosťou o vrabčiaka by som ale z filmu vystrihol - prvoplánové a naivné. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Komorní, ale zato náramně atmosférické drama plné neokoukaných charakterů. Netradiční je i scénář, který je takřka nemožné předvídat. Kobayashiho AAA+ režie je už jen třešničkou. ()

Reklama

Reklama