Reklama

Reklama

Róningai

Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

kinej 

všechny recenze uživatele

Ronin-gai ukazuje samuraje trochu jinak, než byly k vidění v klasických dílech typu Sedmi samurajů. Zachycuje je totiž v době morálního úpadku a režisérovi se skutečně podařilo vytvořit postavy, jimiž je velice snadné pohrdat. Chvílemi jsem si říkal, že níž už opravdu klesnout nelze. Zejména samuraj „Býk“ na své cestě k očistě klesne na samotné dno důstojnosti, ale ani jeho souputníkům není co závidět a vidět jejich ponížení ve mně zanechalo po skončení filmu pachuť. Vynikající film ukazující svět starého Japonska bez příkras a možná i blíže skutečnosti než je tomu v jiných snímcích. Skvělý je především originální scénář a pak herecké výkony všech čtyřech hlavních postav. díky nimž si opravdu jejich ostudu „vychutnáte“. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Píše sa rok 1836,doba slávnej éry samurajov skončila.Samuraji nemajú čo robiť a tak celé dni chlascú a povaľujú sa v krčme,alebo správne povedané v miestnom nevestinci.Tento film je akýsi návrat ku klasickej japonskej filmovej tvorbe a zvlášť na filmové odkazy Akira Kurosawu.Veľmi zvláštne postavy chudobných samurajov,Aramaki-alkoholik a sukničkár,Bull-ochlasta a samozvaný ochranca nevestinca.Na záver filmu poriadny samurajský masaker,taký ako sa patrí.Síce niekedy to vzbudzuje až úsmev,napr.ako ožratý samuraj Aramaki bojuje a rúbe hlava-nehlava,ale film je to aj tak dobrý,hlavne záver filmu. ()

Reklama

stub 

všechny recenze uživatele

Skvělý příběh z konce šógunátu, který inspiroval Yamadu k jeho známé volné filmové trilogii (Twilight Samurai, Love and Honor, The Hidden Blade). Shintaro Katsu je ve své poslední roli dokonale přesvědčivý a i když by za zmínku stáli i jiní z herců, jeho "Bull" idealizující si samurajskou kastu a prahnoucí po starých časech (dlužno podotknout, že závěrečné, úpadkové období šógunátu, muselo být opravdu hrozné), je zkrátka nejlepší. Zvláště závěr, kdy vystřízliví ze svého snu, je působivý. Vlastně by se film dal shrnout španělským rčením: Každá minulost byla vždy lepší. ()

black.mao 

všechny recenze uživatele

Film který byl natočen jako pocta k výročí 60 let od úmrtí "otce" japonského filmu Shozo Makina, má zároveň být i remakem neméně slavného stejnojmenného filmu jeho syna Masahiro Makina z roku 1928. Předloha, pravda má necelých 9 minut, takže spíš než o o klasický remake se v tomto případě jedná o volnou inspiraci, ale ona záverečná řež je stejně impozatní jak v tomto filmu, tak i v předloze o 62 let starší. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama