Reklama

Reklama

Šin Zatóiči monogatari: Oreta cue

  • Japonsko 新座頭市物語 折れた杖 (více)

Recenze (9)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Dvacátý čtvrtý film ze série o Zatoichim. Zatoichi se snaží odčinit neúmyslnou smrt ženy, která spadla z mostu a vyhledá její dceru a snaží se jí pomoci. Tento snímek je smutný, temný a zobrazuje násilí a bezpráví páchané na chudých obyčejných lidech. Ichi při ochraně ženy utrpí velmi těžká zranění a do závěrečného finále nastupije s velkým handicapem, ale v boji o holý život mu to nezabrání . . . ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto nejtejmnější Zatoichi, který spíše připomíná drsné exploitační drama. Málo humoru, neuvěřitelně pomalé vyprávění děje, velice drsné scény (ubití pětiletého dítěte k smrti apod.), ... sám Zatoichi zde nevystupuje jako tradiční "stroj na smrt", ale pouhý smrtelník, který se dopouští chyb a není všemocným hrdinou. Fyzicky i psychicky klesne na samotné dno ... Ve finále s bandou zlořádů i přes všechny útrapy skoncuje tradičně po svém. Choreografie soubojů je průměrná, byly lepší i horší masakry, každopádně rubanice v bouřce nemá chybu!! Blesky osvětlující Zatoichiho v temnotě a jeho "popravy" jsou vskutku působivé ... ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Poprvé se režie ujal samotný představitel Zatoichiho Shintaro Katsu a sérii tak jednoznačně obohatil. Na to, že se jedná o jeho debut, nese film znaky autorské osobitosti a musím říci, že se mi jeho styl dost zamlouvá. Zejména konverzační pasáže jsou zajímavější, tak nějak autentičtější (skoro jak od Bermana chce se říct) a vynikne tak beznaděj a zoufalství osudů jednotlivých postav. Příběh patří k těm nejlepším, které se v sérii objevily a jediná výhrada je ta, že díky dříve chválenému režijnímu stylu strádají akční scény a choreografie, které jsou jím dost utlumeny. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Velmi temný díl, o tom žádná. Katsu se poprvé rozhodl, že nebude jen hrát hlavní roli, ale rovnou se ujme i režie. A je to znát. Film je jiný, než ty před ním. Je dobrý, o tom žádná ale je dospělejší, je násilnější a je depresivnější než filmy před ním. A Zaotichimu tohle sluší. Docela mě mrzí, že už mám před sebou jen dva díly. Že bych si pak dal i seriál? ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama