Reklama

Reklama

Shin Zatôichi: Yabure! Tojin-ken

  • Japonsko Zatôichi 22 (více)

Recenze (9)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Dvacátý druhý film ze série o Zatoichim. Mladý bojovník z Číny přijíždí do Japonska, kde hodlá najít klid v klášteře. Z neznalosti místního jazyka a zvyků se dostává do problémů při ochraně malého čínského chlapce, který spolu s ním poruší nevědomky zákon, když neuhnou vládnímu průvodu z cesty a neukloní se. Za to jim hrozí trest smrti ... Osud svede chlapce, Zatoichiho a poté i bojovníka dohromady. Úplně závěrečný souboj je výsledkem nedorozumění a střetu dvou kultur. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Do poloviny film jaksi ztrácel neustále na tempu. Pak se ale rozjel, záporáků začalo nespočetně přibývat a Zatoichi stejně jako One-armed swordsman tak měli plné ruce práce ... Paráda, geniální crossover, který spojil japonskou sérii s kultovním představitelem čínských neohrožených hrdinů. Vygradování filmu v podobě souboje těchto dvou "titánů", který nesl westernový nádech, hudbu a kamerové záběry mě jasně přesvědčil o plném hodnocení. Naprostá špička, navíc Katsu to zde opět porcuje takovou rychlostí, že jsem jen nevěřícně chvílemi kroutil hlavou ... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hlavně ten finální souboj stojí skutečně za to. Slepý proti jednorukému je parádní myšlenka a to provedení taktéž stojí za to. Ten příběh má zajímavý náboj v podstatě již od začátku, což vás dostane a až do konce vás nepustí. I se 22. dílem je tahle filmové série zajímavá a prostě nenudí. Skvěle vytvořená postava. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Zatoichi s poradovým číslom 22 sa snaží o zmes dvoch kultúr v bojovom umení a takto lopatisticky som si uvedomil, že mi je tá japonská bližšia než "lietajúca" čínska... Príbeh je jednoduchý, používa osvedčené metódy a záverečný súboj má v sebe veľké posolstvo.Tu je predchádzajúca časť a nasledujúca časť. ()

joseee 

všechny recenze uživatele

Bez váhania dávam 5 hviezdičiek. Legendárny Zatôichi sa stretáva s Fang Cheng, čískym jednorukým bojovníkom. Stret dvoch tak odlišných a zároveň prepojených kultúr je zaujímavým a osviežujúcim prvkom v príbehu slepého japonského maséra. Film je tradične plný šermiarskych a bojových stretov, ale to nie je podstata príbehu. Je zrejmé, že na konci sa obaja spravodliví hrdinovia stretnú v súboji, ale tentokrát je to kvôli nedorozumeniu - odlišnosti jazykov. ()

Galerie (58)

Reklama

Reklama