Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve svém čtvrtém filmovém dobrodružství je Zatóiči (Šintaró Kacu) po příchodu do městečka Šimonita nucen v sebeobraně zabít mladého člena jakuzy Kisukeho. Od umírajícího mladíka se dozví, že místní jakuza na jeho hlavu z neznámých důvodů vypsala odměnu 10 ryó (zlatých). Zatóiči se tak opět proti své vůli zaplétá do konfliktů místních klanů jakuzy, navíc se ukáže, že ve městečku bydlí jeho dávná láska Otane. (Ertai)

(více)

Recenze (17)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Vůbec to není špatné-dokonce je tam pár nadprůměrných scén(např.setkání na schodišti..) a jeden pro Zatoichiho zlomový okamžik(smrt-však vítekoho..) Mě ale tenhle díl celkově něják nesednul-u Zatoičáckých filmů mě vždy upoutá ta dramatická linka více než ty souboje(které jsou prostě hodně stylizované)-Ale tady mi příběh připadal tak něják překombinovaný(i když vlastně nebyl), roztěkaný a celá ta tragičnost a síla která v tom všem byla skryta mě prostě minula..Ani ta mečovačka na konci nebyla jakkoliv lepší než mečovačky v předchozích dílech...takže...... ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Byť je to vlastně pořád na jedno brdo, i počtvrté je to skvělá zábava. Dobrák Zatochihi, slepý samuraj/masér, připutuje do dalšího městečka. Opět se začne přátelit s místními a okmžitě se znelíbí místním šmejdům, kteří se rozhodnou ho zlikvidovat. A i zde se šeredně spletou. Tentokráte je zde na můj vkus docela dost prostoru věnováno vedlejším postavám a tempo vyprávění je klidnější, ale těm co chtějí vidět slepce v akci je vše několikanásobně vynahrazeno v závěru, kde si Zatoichi podá nejen ty hlavní padouchy, ale vlastně celý gang. Pecka. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Stvrty diel Zatoichiho. Odmena za Zatoichiho hlavu rychlo stupa a pokial na zaciatku filmu je to 10 yenov, na konci je to uz 300. A tato suma zmami uz nielen yakuzakov, ale aj tych, ktorym Zatoichi pomohol, dokonca aj tych, ktorych miloval. V zavere filmu vidime Zatoichiho prvy krat skutocne rozhnevaneho a naozaj to stoji za to. Uz to nieje ten muz, ktory sa snazi drzat od konfliktu co najdalej, ale monstrum-zabijak, ktory sa vyruti voci hadam 40-nasobnej presile. Skvely okamih. Askutocnou lahodkou je zaverecny suboj jedenna jedneho, ktory je urcite najlepsi z prvych styroch dielov. Skvely filmovy moment je taktiez prva-neozbrojena konfrontacia Zatoichiho so svojim uhlavnym oponentom, s ktorym sa obidu na schodisku a len v tomto kratkom okamihu prebehne posobivy suboj mysli a ostrazitosti. Velmi posobive. (10/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Výborný díl, opravdu výborný. Ta barva tomu dokonale sedla, ale hlavně ty akční scény a ty emoce, které se s akcí prolínají až neuvěřitelně ladně a krásně. Na konci budete zadržovat dech, protože ta akce je ohromující - jeden proti desítkám - ale stejně tak budete mít něco těžkého v krku, když si uvědomíte, že pravda je někdy pěkně drsná. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Stvrty a definitivne posledny diel, ktory som si pustil. Styl akym je podana tato seria ma prestal bavit. Furt su to tie iste motivy a podobne bitky. Tentokrat ale uz prehnali Ichiho schopnosti. Aj Daredevil by vyvaloval oci nad tym, co tento japonsky slepuch dokaze. Uz je to uplne odtrhnute od akejkolvek reality. Jedine co ma na tomto diely zaujalo bola linia medzi Ichim a matkou chlapika, ktoreho Ichi zabije. Zvysok je ale strasne nezazivny. Kitanove komedialne pojatie Ichiho pribehu ma bavilo ovela viac. Toto sa berie strasne vazne a zaroven je to absurdne. To mi nesedi a so seriou koncim. 4/10. ()

Galerie (78)

Reklama

Reklama