Reklama

Reklama

Zatoichi no uta ga kikoeru

  • Japonsko 座頭市の歌が聞える (více)

Recenze (10)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Skutečně celkem temný příběh, který ukazuje, že je pořád možné se někam posunout, že je možné přijít s novým vývojem příběhu. To se tady povedlo a díky absenci humoru - i když nikoli naprosté - se před vámi odehrává příběh, kde se Zatoichiho postižení řeší ještě více a jinak než v ostatních filmech. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Velmi depresivní Zatóiči, kterému tentokrát chybí spousta jeho obvyklých atributů, obvyklého chování. Osobou "guru-slepce-mnicha" je poprvé seriozně rozebírán skutečný efekt Zatóičiho činů na okolí i on sám. A nakonec jedna z vedlejších osob ukazuje, co je to marnost. V půlce jsem nahlas komentoval, že je film v rámci "seriálu" dost slabý, na konci si to nemyslím a emoce mě dostaly možná nejvíc ze všech dosavadních 13ti. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Zatím nejtemnější a nejpesimističtější Zatoichi ... Film téměř postrádá tradiční humorné prvky, je jich málo, Zatoichi se dostane do fakt hnusného města, kde vládne banda grázlů a sám se tu necítí dobře ... takže chce co nejdříve vypadnout ... Každopádně jak to bývá, se záporáky se zaplete až příliš a i když nerad, opět přichází na řadu jeho meč ... Tento díl mne vyloženě zaujal svým morálním poselstvím a závěrem. V jedné scéně šmejdi Zatoichiho vyloženě šikanují, vidí, že je slepý, staví se mu do cesty, narážejí do něj a smějou se mu ... Zatoichi má u sebe malého kluka, kterému nakonec řekne, aby se nikdy nechoval jako tahle hnusná spodina a neubližoval postiženým/handycepovaným lidem ... Načež záporáci tasí meč a Zatoichi je tradičně ve vteřině vyškolí a varuje ... Co naplat, šikany se dostane i mnoha slabším obyvatelům města, jsou vidíráni atd. Zatoichi se setkáv se starcem, který je také slepý a zdá se moudřejší než je on sám ... sám Zatoichi od něj dostane nejednoho brouka do hlavy... nakonec je stejně natolik "přitisknut ke zdi", že film končí tradiční řežbou, kde nejen, že rozseká asi 50 šmejdů v malém domku, ale nakonec je to on, kdo se jim a jejich strachu upřímně zasměje a při odchodu a při svém tradičním smíchu zakopne na schodech a hodí držku na prdel ... Naprosto dokonalá scéna, kde když se karty obrátí a sám Zatoichi poníží bandu hajzlů, vysměje se jim, rozseká je bez problémů na kusy ... opět hodí na svých šílených dřevěných sandálech držku, čímž tomu všemu nasadí absolutní korunu ... Horší je zde choreografie soubojů, pomalejší meč, málo krve a nulové gore, každopádně Shintaro vládne mečem i tak výborně a samotné poselství a temnota tohoto dílu je jednoznačně na plný počet .... ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Standartně dobrý díl série, který má vše co má film o Zatoichim mít. Navíc pak poselství o tom, že zlu se ustopovat nemá. Skvělá je scéna z rozesknutým lampionem a samozřejmě pár hereckých momentů Shintaro Katsu. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama