Reklama

Reklama

Zatoichi sekisho yaburi

  • USA Adventures of Zatoichi

Recenze (8)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na konci příběhu Zatoichi říká něco, co je pro jeho postavu naprosto určující: "Chtěl jsem jít jenom na slavnost. Nemyslel jsem si, že bude potřeba vytahovat meč." Tohle je krása a prokletí jeho charakteru. Problémy jsou k němu přitahovány, a to bez ohledu na to, kam se podívá, kam zamíří. Osud mu prostě nepřeje, ale on je jako perpetuum mobile a pořád jde dál. A já jsem za to rád. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

V rámci mnohadílné konkurence se jedná o mírně slabší díl. Mohou za to dvě věci. Jednak je zde docela málo akce, málo vtipu a scénář je tentokrát vyloženě prostinký ... Zatoichi jde na konci zachránit jednu dívku, vlastně nic víc v tom není ... Jenže, jak se film dostává k finále, příjde opravdu -grandiozní- finále!! Škoda že v tomto duchu se nenesl celý film, protože tohle je opět něco neuvěřitelného!!! V temných uličkách se na Zatoichiho vrhne skutečně početná přesila (zpočátku to tak nevypadá ...). Zatoichi jde hlavně po jejich bossákovi, který se schovává za ostatní, zdrhá a Zatoichi jde a likviduje všechno živé, co se mu postaví se zbraní v ruce do cesty. Temná až horrorová atmosféra, ze Zatoichiho jde znovu skutečně strach a při tom všem hraje temná, dunivá pravidelná hudba, při které Zatoichi likviduje nepřátele. Opravdu dechberoucí scéna. Musím zmínit ještě absenci krve a gore. Naopak rychlost, jakou zde Zatoichi zachází se svým mečem je snad už za hranicí fyzických možností, prostě doslova světelná rychlost. Choreografie soubojů špičková, jen jich mohlo být na můj vkus víc. I když ne plný počet, přesto skvost!!! ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Deviate pokračovanie slepého šermiara Zatoichiho sa spočiatku rozbieha pomaly, ale napokon dosiahne želaného vrcholu. Ide zatiaľ o najosobnejší príbeh, dozvedáme sa niečo z minulosti hrdinu ( motív otca ) a je postavený pred vážnu dilemu. Finálový súboj v zmysle "Zatoichi proti všetkým" je fenomenálna ukážka majstrovstva choreografie, keď sa strhne neľútostný boj v tmavých uličkách. V spojení s úžasnou hudbou mi chodil mráz po chrbte... Tu je predchádzajúca časť a nasledujúca časť. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

V tomto díle oslavíme spolu se Zatoichim Nový rok, dozvíme se něco podstatného o jeho minulosti, naporcujeme pár stupidních yakuzáků, kteří se rozhodli vyjebat se špatným masérem a užijeme si nádherný závěrečný silvestrovský souboj na zasněženém dvorku a následný neméně krásný novoroční východ slunce. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento díl Zatoichiho je o něco slabší, než jiné. Příběh je vždy plus mínus o tom samém a tak je to vždy hlavně na režisérovi, jak si dokáže s touto skvostnou postavou pohrát. No a právě režisér tohoto dílu do něj i přes standartně solidni potenciál nedokázal vnést nic mimořádného. Filmu chybí dynamika, příběh se vleče a akční scény také nejsou nijak nadprůměrné, což platí zejména o klasické závěrečné řeži. Film, ale má pár hodně dobrých momentů, například úvod (první dvě věty) a pak také další povedená variace na téma zatoichi vs. falešní hráči kostek. Fanoušci série si to své najdou. ()

Galerie (68)

Reklama

Reklama