Reklama

Reklama

Zatoiči tekka tabi

  • Japonsko 座頭市鉄火旅 (více)

Recenze (6)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Patnáctý film ze série o Zatoichim. Zatoichimu se podaří vyhrát v kostkách 8 Ryō a seznámení s s místními gangstery na sebe nedá dlouho čekat. Osud ho svede dohromady s kovářem Senzo, který chce vidět jeho meč a pozná v něm práci svého mistra, ale zjišťuje neblahou věc, že meč má okem neviditelnou neopravitelnou prasklinu a při dalším použítí v boji hrozí jeho rozlomení . . . Oproti minulým filmům je méně akce a více se mluví a Ichi má možnost předvést jiné své kvality, ale vše vynahrazuje ultimátní finále. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tenhle film o Zatoichim sice nepatří mezi ty nejlepší, zejména co se týče režie se divák nedočká ničeho objevného, ale přesto potěší. A to zjeména příběhem. Tentokráte Zatoichi řeší svůj dosluhující meč, ke kterému má vztah tak mimořádný, až je to skoro dojemné. V této epizodě je také obzlášť vydařený padouch, který je ultraslizký a vidět Ichiho jak ty zmetky všechny nakonec pokosí zahřeje u srdce. Po akční stránce je film spíše průměrný, humorem také výrazně neoplývá a ani Shintaro Katsu tentokráte nedostává prostor k žádné herecké exhibici. Přesto kvalitní dílek série. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu docela utahaný, hodně "upovídaný" díl ZATOICHIHO ... kterému neprospívá ani delší stopáž. Na druhou stranu vše vynahrazuje absolutně grandiozní finále, které mě fakt dostalo a masakr, který tam Zatoichi provede na "záporácích" mne opět utvrdil, že Katsu je absolutní legendou akčního martial arts filmu ... Zatoichi má v tomto díle trochu "problémy" se svým mečem. Většinu děje stráví bez něj jen s dřevěnou dolí, takže jsem měl o něj chvílemi trochu strach ... každopádně to, jak se film vyvine, mne fakt dostalo ... a jak jsem již psal, závěrečná "jatka" jsou vrcholem filmové choreografie bojového umění s mečem ... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Slepý masér Zatoichi má problém so skrytou prasklinou na svojom samurajskom meči a tým vznikajú veľké problémy. Patnásty film sa nesie v dialógovom tempe, čo trochu uberá na tempe, ale aj tak ide o nadpriemerný príbeh. Záverečný masaker za poletujúcich snehových vločiek je ozaj impozantný. Tu je predchádzajúca časť a nasledujúca časť. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zatoichi má pořádné problémy se svým mečem, a tak se musí postarat o to, aby přežil i o holi. Jenže to by nebyl Ichi, aby se z toho nějak nevyhrabal, i kdyby to mělo výrazně snížit populaci v dané oblasti. A to se mu samozřejmě zase povede a on na konci předvádí nádherný masakr, při kterém ještě sněží. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama