Reklama

Reklama

Zatóiči abare himacuri

  • Japonsko 座頭市あばれ火祭り (více)

Recenze (11)

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Některé scény jsou fakt skvělé. Akční scéna v lázních je top notch. Veškerý akční scény jsou fakt dobrý. Vedlejší postavy jsou zajímavé. Jen jsem byl občas docela zmatený motivacemi postav a tím, co se děje. Často jsem nepochopil, proč jsem v konkrétní scéně, motivace yakuzy, motivace Zatoichiho atd. Možná to bylo i kvůli tomu, že jsem film viděl jen v japonštině s anglickými titulky. Jakožto fanoušek série Vlk Samotář (ve které hraje bratr Šitara Kacu) jsem Zatoichiho zkoušel mnohokrát, ale nikdy jsem k němu nemohl úplně najít cestu. Alespoň však se tenhle díl nebere tak vážně jako některé jiné snímky téhle série a je tu dost zábavných scén. Jen stále fakt nemůžu říct, že jsem pochopil příběh nebo postavy. Bavilo mě to na úrovni krátkých částí, ale jako celek - nevím nevím. Upřímně netuším o co tam šlo. Možná však je chyba na mojí straně. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Tak tady to hodnocení 88% a 15x 5* a zbytek 4* v úvodu fakt nechápu. Dost jsem se těšil a díky Nakadaiovi čekal jeden z nejlepších dílů, ale nemohu dát více než 3*. Tacuja Nakadai tu nemá téměř žádný prostor ( a to má za sebou "čerstvě" své nejlepší samurajské filmy - Sword of Doom či Harakiri! výborné Kiru a nebo Vzpouru. Tady nedostal téměř píď prostoru, jen poulí očima, řekne tak 6 vět a pak se nechá dost suše zabít v téměř podprůměrně natočeném souboji, tvl, fakt ?! Celé to není "Zatoichiovské" což nebyl ani předešlý Okamotův díl s Mifunem, který se taky v sérii vyjímal, ale byl o mnoho lepší... Hudba na prd, bitka v lázních hrozná, vedlejší postavy vyloženě otravné... Každopádně pod 3* jít nelze, pořád to má svoje, Masajuki Mori byl fakt hajzlovskej záporák, ale doufám, že v posledních pěti dílech se dočkám návratu k tomu pravému Zatoichimu. 6/10 ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zaotichi se zamotává do velmi zajímavého příběhu, který s sebou přináší prvky, které jsou pro Japonsko typické, ale v téhle sérii ještě tolik akcentovány nebyly. Může to být dáno i dobou. Souboje už nejsou tak velkolepé, ale přesto jsou velmi dobré a silné. Zatoichi pak není jedinou postavou, která v příběhu vyniká, což je dobře. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle Zatoichi je naprosto vyváženým mixem toho co mám na filmech o slepém šermíři tak rád. Dostatek prostoru pro skvělé herectví Shintaro Katsu (ve vážné i humorné poloze), slušné množství akce a přesně taková dávka humoru, aby se z filmu ještě nestala komedie, ale udržel si dramatické vyznění. I tento díl tak nějak vypovídá o krutosti světa a lidí v něm o udělá člověkovi dobře vidět zase jednou někoho, kdo s tím šmejdem vymete. A jako bonus se zde objevuje skvělý Tacuja Nakadai, což je po představiteli hlavní role, Toshiro Mifune a Takaši Šimura další fenomenální japonský herec, který spojil své jméno s touto skvostnou sérií. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Dalsi dil filmove serie s hlavni postavou slepeho masera a bojovnika.Tentokrat okorenena pritomnosti jedne z nejvetsich japonskych hvezd Tatsuya Nakadaie(Kagemusha,Ran,Harakiri)ztvarnujici podobnou postavu jako ve filmu Zbesilost(the sword of doom).Velice vypjate sceny na ostri mece a vtipna postava mladeho "gangstra"-trochu holcicky-trosku chlapecka :-).Pro nemilovniky orientalni uchylnosti 4hvezdicky dolu. ()

Galerie (49)

Reklama

Reklama