Reklama

Reklama

Zatô Ichi Senryô Kubi

  • Japonsko Zató Iči Senrjó Kubi (více)

Recenze (14)

movie 

všechny recenze uživatele

Vynikající titulková sekvence Zatoichiho soubojů v potemělé divadelní scéně a po celou dobu hodně vysoká visuální kvalita. Zěvěrečná scéna souboje, ze kterého Zatoichi vyvázne se zbičovaným obličejem a pomalu se plouží polem do neznáma, mě ujistila, že mě čeká ještě hodně excelentních Zatoichiho příběhů. Úroveň stoupá. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Pri uvodnej scene, v ktorej Zatoichi priam baletnym sposobom eliminuje pocetnu skupinu komparzistov, ma napadlo jedno zabavne prirovnanie. A to ze Zatoichi pri svojej rychlosti a nadvahe , je ako taky Japonsky Sammo Hung :). Sice to s tou nadvahou u neho nieje take "ocividne" ako v pripade Hunga, obratnost s akou likviduje svojich nepriatelov je vsak taktiez impresivna:). Ale k filmu. Siesty diel Zatoichiho pritvrdil a ako vzdy krasne suboje, su konecne zafrkane trochou tej krvi :). Nie ze by mi to v predchadzajucich dieloch nejak chybalo, ale je to velmi vytanym ozivenim. Podobne ako v druhom diele, hlavneho zaporaka tu stvarnil Shintarov nemenej slavny brat Tomisaburo, ktory tu mimo katany pouziva aj dlhotansky bic. A to, ze snim vie majstrovsky zaobchadzat si na vlastnej kozi vyskusa aj sam Zatoichi. Chemia medzi bratmi a ich zaverecna konfrontacia je uzasna. Sees the glint of money and trows all caution to the wind. That's the problem with men who can see. (10/10) ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Šiesta časť je kompozične ladená do čiernej ( tmavej ) farby, zväčša sa odohráva v noci, v pološere alebo počas hmly. V duchu svojho hesla: tma je moja výhoda, sa slepý šermiar dostáva z jedného boja do druhého a sily sú vyrovnané - aj keď je protivníkov oveľa viac. :) Záver je poriadne nadupaný, ale to je pri tejto sérii zvykom. Tu je predchádzajúca časť a nasledujúca časť. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zatoichi se dostává do pořádných problémů, protože se stává osobou hledanou. Samozřejmě, že je to všechno nedorozumění a on je za hajzla jen proto, že ho prostě lidé nenechají na pokoji. On už si ale najde cestu, jak se s problémy vypořádat. Stejně mu nic nezbývá. Úsměv a zarputilost jsou mu vlastní, stejně jako neskutečně rychlý meč. ()

tomisaburo 

všechny recenze uživatele

Okumura brothers podruhé v sérii spolu. Starší a tlustší brácha v roli Jushira je proslulý sekáč a již zde předvede několik zdařilých kombinací nejen s mečem. Během následujících let své umění vypiluje k naprosté dokonalosti. Tady má ale navrch Ichi a samozřejmě válí jako obvykle. Závěrečný duel je ale i pro něj tvrdý oříšek. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (1)

  • V závěru snímku se střetne Zatoichi (Shintarô Katsu) a Jūshiro Senba (Tomisaburo Wakayama), kteří jsou ve skutečnosti bratři. Druhý jmenovaný je však v titulcích uveden jako Kenzaburo Jo. (Rominator)

Reklama

Reklama