Reklama

Reklama

Zoku Zatóiči monogatari

  • Japonsko 續座頭市物語 (více)

Obsahy(1)

Druhý film o slepém šermíři Zatóičim v rámci série výjimečně dějově navazuje na předchozí snímek (Zatóiči monogatari). Rok po smrti rónina Hirateho chce Zatóiči vzdát v chrámu čest památce svého přítele. Po Zatóčiho hlavě jde kvůli nevyřízeným účtům jak místní jakuza, tak muži lorda Kurody, neboť Zatóiči při masáži odhalil, že jejich pán trpí vážnou duševní poruchou. Především se však Ztóičiho cesty osudově protnou s jeho vlastním bratrem, jednorukým šermířem Joširem (Tomisaburo Wakayama). Ukazuje se, že bratři k sobě chovají hlubokou zášť kvůli velkým křivdám z minulosti. (Ertai)

(více)

Recenze (20)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Druhý film ze série o Zatoichim. Vracíme se do míst, kde se odehrával první snímek Zatôichi monogatari (Tale of Zatoichi, The). Oproti prvnímu snímku přibylo množství soubojových scén i soupeřů, objeví se i Ichiho bratr, kterého hraje jeho skutečný bratr Tomisaburo Wakayama. Dozvíme se i střípky z Ichiho minulosti. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ve všech ohledech propracovanější, technicky vyspělejší díl, než byl první. Jasně je vidět i větší rozpočet. Výborná kamera, skvělé herecké výkony. Akorát Zatoichi v tomto díle nevzbudí moc humoru, jedná se spíše o smutnější film, zejména finále je docela smutné ... Spousta špičkově choreograficky zvládnutých soubojů na meče již v roce 1962 je obrovskou třešní na dortu. Přítomnost mého oblíbence, bratra Shintara Katsu - Tomisabura Wakayamy velmi potěšil, ale také přidal do filmu mnohem více "temnoty" ... Jeho charisma bylo skutečně neuvěřitelné. Perfektní druhý díl, který je již jasně za plný počet ... ()

stub 

všechny recenze uživatele

Doslova rodinná jízda - skuteční bratři hrají filmové bratry. Wakayama (ještě jako Jo Kenzaburo) působí chladně, vzdáleně a odtažitě, jeho postava nemá chybu, byť jeho výkony s mečem nedosahují pozdější působivosti (samozřejmě ani zde nepůsobí jako žádná lemra, živil se jako instruktor juda - rozdíl oproti pozdějším letům tu ovšem je). Krátký díl s krátkým a stručným koncem (a jeden z mála, u kterých je téměř nutnost vidět nejprve díl první). Akční sekvence snímané z dálky kupodivu fungují velmi dobře (byť se rýsuje podezření, že mají zakrýt nemohoucnost některých herců), potěší i poodhalení hořkých fragmentů Ichiho minulosti. Stejně dobré, ne-li lepší, než předchozí kousek. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie sa odohráva presne rok po udalostiach prvého filmu. Objavujú sa tu staré známe postavy. Vzťahy medzi nimi sa prehlbujú a zároveň tu máme aj niekoľko nových postáv. Tie dávajú postavu Zatoichiho do nového kontextu. Či už sa jedná o zlého brata alebo stratenú lásku. Natočené je to zase raz bravúrne. Či už sa jedná o súboje, prostredie mestečka alebo rozpravy o živote a intrigách. Formou mi to veľmi pripomína Kurosawové Yojimbo a Sanjuro. Končí to síce na môj vkus príliš rýchlo, ale tým, že príbehy na seba naväzujú mi to tretia časť určite v niečom vynahradí. Každopádne sa jedná o perfektný samurajský film s uhrančivým Šintaró Kacuom v úlohe Zatoichiho. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama