Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král Josef (V. Preiss) se rozhodl, že obě jeho dcery musí mít svatbu zároveň. Princezna Zlata (S. Laurinová) byla totiž krasavice, zato princezně Pepičce (L. Vlasáková) nadělil osud sice dobré srdce a bystrý rozum, ale na kráse šetřil. Na zásnubním plese všichni nápadníci chtěli za ženu Zlatu, o Pepičku nestál žádný. Král však nechce ani slyšet o tom, že by se vdala jen princezna Zlata, a tak zklamaní ženichové opouštějí zámek. Jistou naději jim ale král přece jen dal… (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

dogrose 

všechny recenze uživatele

Ale jo, pěkné to je. Pohádce rozhodně prospělo natáčení v reálu a skvělé kostýmy. Je zajímavé, že v představách režisérů ztvárnit ošklivost znamená dát herečce brýle, pihy a zrzavou paruku. Jenže, jak to udělat jinak? Ošklivost je relativní pojem a kdyby opravdu angažoval ošklivku, ještě by se urazila a žalovala by ho. Takže tohle asi nevyřešíme. Škoda scén s čarodějem, ty trochu skřípaly, možná se dalo více držet předlohy (?) - bylo to znát i na projevu pana Dejdara, lítal z polohy do polohy a nějak to nemohl uchopit. Když vidím Lumírka se Zlatuškou, musím se smát, mohli by se živit jako profesionální plačky. Btw: ale když pak vidím v nějaké pohádce třeba Hanu Maciuchovou, jak hraje rozmazlenou princeznu, tak ona je o několik hereckých úrovní výš (Dvě Cecilky, Jak Anče s komteskou..., O brokátové růži...). Na to, že se tam nic moc neděje, je to příjemně strávená hodinka, které nejspíš nebudete litovat, dokonce se i párkrát zasmějete. ()

Kinderr 

všechny recenze uživatele

Hezká česká, jednoduchá pohádka o čem jiném než o lásce:-) Představa o ošklivých ženách mám sice jinou, jak tu někdo skvěle podotkl v komentářích, že žena v brýlích není zrůda jen špatně vidí je myslím dosti výstižné. A obléknout mladou dívku do babských šatů tak to je jasné, že není hezká. Ale tak to jsou detaily, avšak na detailech je založen film:-) ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Průměrná televizní pohádka, která mi přijde, že byla ušita horkou jehlou. Námět je dobrý, ale to provedení je příliš průměrné. K tomu herci hrají dost podřadně, vzhledem k tomu, kdo byl do hlavních rolí obsazen. Na Blažka jsem si již zvykl, že jeho filmové začátky nebyly nic extra. Řekl bych, že začal hrát, až co shodil tu svoji hřívu na hlavě. Přesto i tak si myslím, že tohle je jeho nejslabší role. Michal Dlouhý jako tradičně hraje takového prapodivného slizkého užvaněného prince, takže nic nového. Ovšem zlom přichází u Dejdara a jindy skvělého Preisse v roli krále. Tak jak Blažka jsem ještě tak slabě neviděl hrát, tak Preiss tady fakt propadl. Nebo spíš ten samotný blekotající král, to je král jak z Kocourkova nebo snad dědeček hříbeček s korunkou na hlavě. A Dejdar v roli arabského kouzelníka, které plynule mluví česky vypadá strašně. Arabské kouzelníky a prince prostě do českých pohádek nedávejte! Jediný, kdo jakžtakž zahrál je samotná hlavní představitelka Vlasáková. Jenže proč hraje tak ošklivou ženskou? Určitě by se našla škaredší. Tady jí dali jen otřesné brýle a udělali jí strašný účes a to bylo vše. Takže jak zahráli herci špatně, tak i scénář a dramaturgie šla udělat mnohem líp. Potencionál to mělo, bohužel takhle j to jen pouhá průměrná pohádka na vyplnění nedělního televizního schématu. [872. hodnocení, 49. komentář, 59%] ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Laurinová tradičně napřesdržku, Dlouhý to nějak divně odsípal, jako kdyby mu někdo šlapal na krk, Preiss v jedné z mnoha královských rolí, které zcela postrádají aspoň trochu panovnické důstojnosti a Vlasáková zdaleka ne tak ošklivá, jak se o tom mele celou hodinu. Takže z celý pohádky mě nejvíc bavil zámeckej park na Konopišti. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Moudrá pohádka o skutečné lidské kvalitě v minirozměru představila podobenství o rovnocennosti obojí krásy - duchovní i tělesné. Dalo by se říci, že je to pohádka kalokagathická. A - chvála bohu - i druhý pár, byť ponělkud marnivý, není nelidský - naopak jen lidsky - většinově - normální. Jemný humor kolem prince Ramána je rozkošnou šlehačkou na tomto chutném duchovním pokrmu. I pohádky pro dospělé mohou upoutat a povznést. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Exteriéry byly natočeny v Růžové zahradě na Konopišti. (rakovnik)

Reklama

Reklama