Reklama

Reklama

Komedie začíná zvoněním telefonu v třípokojovém bytě jedné spořádané rodiny, která pronajímá pokoj Čedoku. A právě nyní sem posílají Angličana, který tu má být ubytován. Do pohybu se dává řada záměn, nedorozumění a komických situací, v nichž je Angličan považován za Čecha a Čech za Angličana, a to všechno proto, že starostlivá matka chce výhodně provdat dceru, která má zase naštěstí svůj rozum. A nesmělo by se to vše odehrávat na jižní Moravě, abychom se s hrdiny komedie nepodívali také do nefalšovaného slováckého sklípku, kde se samozřejmě hraje, tančí a zpívá. (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Tolik srandy najednou, to je proti přírodě. 1) Jako obvykle, když jde o cestovní ruch, je vidět, nemají tvůrci ani šajnu o tom, jak věci probíhají, ať už jde o ubytování, průběh večera v Kolibě, "vyšetřování" pobytu cizinců a mnoha další okamžiky._____ 2) 28letý Boris Rösner vypadá velice mladě._____ 24letá Simona Stašová předvádí pěkné herecké etudy. ()

vojtin_ odpad!

všechny recenze uživatele

Strašný, nesledovatelný - a to vydržím hodně. Proti tomu je Muž na radnici či Okres na severu akční trhák s tahem na bránu. Opravdu mne to nechytlo, hrozivé dialogy, děj o ničem, nedokoukal jsem to. Škoda, nalákalo mne herecké obsazení. Ale chcete-li vidět Rosnera v oranžových slipech, jděte do toho :) ()

Reklama

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

"To je dědečkovo království. Království... King a queen zusammen." Velké překvapení pro mě. V tom dobrém slova smyslu. Vynikající Robert Vrchota, který kudy chodí, tudy hláškuje, ztřeštěná Stašová, Větrovec spíkuje very good english a snad ještě líp tančí, Rösner v oranžových slipech a bez jednoho zubu... To vše dohromady je tak bláznivé až je to vtipné. Já jsem se tedy bavila. Možná je to jen mojí slabostí pro tyhle typy inscenací. Taky varianta. P.S. Příšerná hudba u titulků, ani se mi nechce věřit, že to složil Karel Svoboda. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Dobová (socialistická) představa o tom, jak (ne)vypadají cizinci ze Západu. Možná, že se tehdy lecjaký divák ve svém obýváku prohýbal smíchy, ale dnes? Těžko. Větrovec tady předvádí jeden z nejtrapnějších hereckých výkonů vůbec, slušně mu asistuje Simona Stašová a celý ansámbl oblíbených figurkářů. Škvár nejhrubšího zrna. Nebrat. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Josef Větrovec jako angličan byl strašný, vlastně mi zkazil celý film. Tak skvěle česky rozumí málokdo. Možná bych bral toto dílo lépe jako divadelní hru na živo, protože tato inscenace se tak tvářila. A také obsazení bylo docela atraktivní, byť Simoně Stašové ty krátké vlasy s odpuštěním opravdu neslušely. Až mě mrzí, že "angličan" byl opravdu "angličan". Nelogický závěr podtrhl spíše televizní bídu.Nejvíce mě zaujala ovšem věta maminky, že dnešní mladí by se hned ženili a vdávali, místo toho, aby si užili a třeba cestovali. Dnes se jí přání splnilo. Zajímavé bylo také vyšetřování policie, že by u sebe někdo nelegálně ubytoval cizince. Hezká vzpomínka na doby minulé. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama