Reklama

Reklama

Deník Ellen Rimbauerové

(TV film)
  • USA The Diary of Ellen Rimbauer (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Příběh se odehrává na přelomu minulého století a vypráví o ženě, která dostane od manžela jako svatební dar tajemné sídlo. Její muž je ropný magnát ze Seattlu s temnou minulostí, a Ellen, která ji postupně odhaluje, se ho začne bát. Zjistí totiž, že lidé, kteří mu byli blízcí, zmizeli a existují nevysvětlené události, které mají souvislost právě se sídlem Rose Red. V Ellen sílí obavy, že teď by mohla být na řadě ona... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Horor který má jistě zajímavý námět a příběh, ale je natočen bez jakékoliv atmosféry, přesvědčivých hereckých výkonů, hudby, je prostě tak průměrný, že jsem ho odkoukala skoro z povinnosti. Celou dobu na mě ten zlý manžel působil spíš jako pěkný trouba, kterého není zrovna těžké oblafnout. Škoda tak dobré předlohy, mohl to být pěkný film. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Horor zo rozhodně není, ale svižné drama, které třeba na rozdíl od třeba Domu na kopci svižně odsýpá, má náboj a švih. pravda atmosféra strachu a napětí moc pečlivě budovaná není, bát se rozhodně nebudete a ani uplně jasně nevyzní motiv proč si ten dům vybral zrovna paní domu. Ale jako celek docela působivé. Za mne spokojených 60%. PS: Jsem zvědavá na Dům v růžích. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Do režisérského křesla usedla opět Craig R. Baxley, který má na svědomí i samotný Dům v růžích. Zase se dočkáme zpracování pro televizní účely, tudíž je asi všem jasné, že se o žádnou „áčkovou“ záležitost jednat nebude. Pokud jste však našli zalíbení ve více než čtyřhodinové minisérii, snad se vám bude líbit i tento prequel. Samotná kratší stopáž je rozhodně přijatelnější. Problém však může nastat se samotným příběhem, potažmo jeho zpracováním. Hororoví fandové totiž tentokrát dost ostrouhají, protože v tomto případě jde spíše o mysteriózní drama. Atmosféra jako taková je totiž dost dlouhou dobu vázána právě na dramatický děj, který se zpočátku točí okolo novomanželů a postupného vykreslování povah obou hlavních představitelů. Zatímco filmový John je sukničkář každým coulem, rád v sexu experimentuje, ponižuje a je na něm doslova závislý, jeho Ellen mu sice zezačátku ráda „podrží“, ale coby romantická duše touží po harmonickém vztahu po všech stránkách. Místo toho jen mlčky sleduje manželovy zálety a poslouchá výsměchy jeho milenek. O to víc se soustředí na samotný dům, který neustále rozšiřuje a ten se jí na oplátku několikrát „odmění“. Že s tímto místem není všechno v pořádku, jsme měli šanci vidět už v Rose Red (2002) a tak by divák očekával rovněž slušnou dávku paranormálních jevů, ale ve skutečnosti je odbyt jen několika scénami, praskajícími žárovkami a několika mihnutími přízraků. Což asi moc lidí nepotěší. Ke konci sice dojde k jistému zlomu / zlepšení, ale ani to nebylo příliš výrazné, aby dokázalo uspokojit náročnější diváky. Nicméně přežít se to dá ve zdraví, takže nemusíte mít strach. 50% ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem už několikrát viděl Dům v růžích a příběh je velice silný, tak jsem neodolal a musel vidět i tento počin. Herci jsou dobří, atmosféra velice dobrá, ale spíš jako horor bych to viděl jen na Drama/Mysterózní a zbytek z výpisu žánrů bych odebral. Celkově velice dobrý počin, jak si doplnit informace o Rose Red. Po skouknutí jsem byl velice spokojený a děkuji Baxleymu, že se toho ujal. Hodnocení bych rozhodně viděl tak na 55%, ale jelikož je to pouze TV film, tak hodnocení drobet zvyšuji na 65%. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle sequel Rose Red se režisérovi několika "kingovin" hrubě nepovedl... Zatímco Rose Red televizní formát více než sekl, v případě Deníku... je vysloveně na škodu... Knihu jsem nečetl, časem se k ni určitě dostanu, ale doufám, že bude mnohem lepší než tento nepovedený, nudný a neskutečně hloupý film, který prakticky nemá žádnou hororovou ani mysteriózní atmosféru, lekačky absolutně nefungují a ani herci se moc nevytáhli... Jak doplnění skvělého Rose Red jsem to přežil, ale už nikdy víc... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen podle knihy "Deník Ellen Rimbauerové", u níž se autor Ridley Pearson inspiroval scénářem Stephena Kinga k filmové sérii Dům v růžích (od r. 2002). Kniha byla vydána pod pseudonynem Joyce Reardon. Joyce Reardon (Nancy Travis) je postava profesorky ve zmíněné sérii Dům v růžích (od r. 2002). (Grundlik)

Reklama

Reklama