Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná éra kliniky "Cunningham Hall", kdysi proslulého ústavu pro duševně choré, je u konce. Nadbytek pacientů a nedostatek financí proměnily váženou instituci v zanedbaný páchnoucí blázinec. Prach v zatuchlých nemocničních chodbách rozvíří příchod nesmělého studenta medicíny Clarka (Joshua Leonard). Krátce po jeho nástupu jsou brutálně zavražděni lékař a vrchní sestra. Mezi pacienty se množí záchvaty zuřivého šílenství. Clarka pronásledují příšerné vidiny. Zdá se, že jediným člověkem, který má klíč k tajemství kliniky, je Ben, zaživa pohřbený v podzemí ústavu, v "díře" mezi beznadějnými případy... (Magic Box)

(více)

Recenze (73)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Nový člen psychiatrického ústavu sa zoznamuje zo svojim novým nie až tak bezpečným zamestnaním.Tento film je celi zostavený z klišé,hlavne čo sa týka filmov zo psychiatrických ústavov ale aj iných ako napríklad 13 duchov.Ponuré chodby psychiatrického ústavu majú v sebe silnú strašidelnosť.A je tu aj silné gore,len škoda že to je asi tak jediné čo môže tento film ponúknuť.Lebo je chaotický natočený,niektoré scény sú sprostejšie a príbeh je predvídateľný.Lebo mňa tá koncová pointa nezaujala. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Odpudzujúca hororová záležitosť s príšerným predstaviteľom hlavnej úlohy (Joshua Leonard alias Josh zo ZÁHADY BLAIR WITCH) a smiešna kombinácia PRELETU NAD KUKUČÍM HNIEZDOM, TRINÁSTICH DUCHOV a tupej psychiatrickej publikácie pre hollywoodskych scenáristov. Nie som si istý, koľkí z vás si dokážu počkať na záverečné šokujúce rozuzlenie, ktoré, ako inak, nemá hlavu ani pätu. A Lance Henriksen má menšiu rolu, ako som čakal/sa tešil. Viac v mojej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/540/ ()

Reklama

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Solidní chaos a herec, ke kterému chovám antipatie už od té doby, co ho parta idiotů hledala v lese, kde by nezabloudil ani hluchoslepý chovanec Bohnické léčebny. Naštěstí ostatní postavičky byly snesitelné a chvílemi se podařilo uplácat blázincovou atmosféru tak krásně, že mně samotnému z toho začínalo malinko hrabat. Závěrečné chaotické a ne moc uvěřitelné vysvětlení ubralo plyn mé myši, když jsem klikal na hodnocení. Venkoncem průměr, který ale určitě stojí za zhlédnutí. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Madhouse hezky vypadá, hezky utíká, člověk se ani moc nenudí, ale vzhledem k žánru i potenciálu psychiatrické léčebny je strašlivě sterilní. Návštěva podzemí je fajn, rozuzlení taky, dokonce i atmoška občas trochu vystrčí drápky. Jako celovečerní epizoda nějakého hororového seriálu by bylo vše OK. 5/10 ()

HonzyR 

všechny recenze uživatele

Předvídatelné až hrůza. Blairwitchský Joshua se snaží, k pozitivnímu výsledku to bohužel nestačí. Strašidelné ani trochu, místy spíše komické a neuvěřitelně laciné. Na druhou stranu fungovala alespoň ta ponorková nemoc odehrávající se za zdmi blázince. Svého potenciálu film bohužele nevyužívá ani na 50% procent. Nějakou ohromnou pecku jsem nečekal, takže ve výsledku se ani nejedná o tak velké zklamání... __35%__ ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Lék Risperdex zmínění ve filmu je odkaz na skutečné antipsychotikum Risperdal. (rafix)
  • Film se natáčel v Bukurešti v Rumunsku a v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama