Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vaše jméno ... osobní doklady ... život. Definitivní odcizení vaší identity. Nepolapitelný sériový vrah žije již 20 let životy svých obětí. Nyní však dochází k obratu. Na případ je přidělena agentka FBI Illeana Scottová, jejímž oborem je sestavování psychologických profilů zločinců. Úkolem agentky je zjistit, jaký má vrah motiv, pokusit se předejít jeho činům a učinit protiopatření. Jenže tento vrah ví o Scottové příliš mnoho. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Po velmi slibném začátku se díváme už jen na to, jak dlouho bude trvat speciální agentce vyhledat pachatele mnoha trestných činů. A trvá jí to fakt dlouho. Na film se dá dívat, některé nápady scénáristů byly neotřelé, Angelina i Ethan jsou dobří herci, ale tak nějak chybí filmu tempo, více napětí. No a úplný závěr filmu...šokující? Hloupé... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Okolo vraha je nulová aura, medzi postavami film funguje na pol úväzku, napätia je menej než húb na púšti a prekvapivé rozuzlenie je podraz sebaparodických rozmerov na úrovni béčkového video-thrilleru. Nehovoriac o "dojazde" filmu, ktorý snád tvorcovia ani mysleli vážne. Občasný dážď a vlažné tváre všetkých prítomných vytvárajú pocit chladného a zlého sveta, no jemne exotická hudba Philipa Glassa neoplýva ani trochou tajomna a temnoty. Vôbec sa do filmu nehodí. Samotné stopovanie vraha, ktoré pokrýva dve tretiny filmu, je bez scenáristického nápadu, bez narastajúceho pocitu stiesnenosti. Obsahuje síce dve "baterkové" návštevy temných miest so slušnými lakačkami, no sila týchto lakačiek je priamo úmerná ich zbytočnosti. Zlaknete sa, no keď sa zamyslíte čo sa stalo, je zle. D.J. Caruso vo svojom predchádzajúcej dráme The Salton Sea predviedol cit pre perfektnú formu, ktorý tu neaplikuje. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Agentka FBI Illeana Scottová má neobyčejnou intuici a umí mistrně vypracovat zločincův psychologický profil. Proto je vyslána do Montrealu, kde místní kriminální tým marně pátrá po neznámém sériovém vrahovi. Zde zjistí, že pachatel si vždy přivlastní identitu své oběti a tím tak po sobě dokonale zamete stopy. Jsou to však právě její nevšední schopnosti, jež agentku zavedou do slepé uličky. Vrah je totiž podobně empatický a podaří se mu její mysl zcela ochromit. K tomu se přidá ještě vzájemná sexuální přitažlivost. Je zřejmé, že režisérovi D.J.Carusovi šlo spíše o atmosféru a styl, než o přímočaré vyšetřování směřující k objasnění zločinu. Čerpání inspirace ze spřízněných temných thrillerů je také poměrně zjevné, ale zase nešlo vyloženě o nějaké napodobování. Navíc Angelina Jolie se ukázala v rouše Evině. Nepochopil jsem sice dostatečně funkčnost zmíněné schopnosti (na mě působila celkem jalově) brát na sebe cizí identitu, ale zvolené postupy v rámci žánru fungovaly dobře, o překvapení nebyla nouze. Finále bylo správně napínavé, jak se na daný žánr sluší a patří. Skvělé herecké obsazení je zárukou zajímavého thrilleru, který moc toužil využít zaběhané postupy a dát jim, pokud možno, invenční podobu. A to se i celkem podařilo. Mé hodnocení: 70% ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, průhledné dílko... Aspoň, že A.Jolie je kus baby na kterou se dá koukat :-) , jinak bych to asi nedokoukal, zvláště poté, co po pár minutách neretardovaný člověk (a možná i ten) pozná kdo je vrah. A co pak s tím zbytkem filmu (nebudu říkat kriminálky - to bych kriminální žánr asi urazil)? ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Když zapomenu na opravdu vysoký stupeň předvídatelnosti, pak je pro mě "Zloděj životů" poměrně zábavnou bubu-podívanou s pěknou řádkou polorozložených těl, zajímavou úvodní vraždou (to jsem vážně nečekala) a s jednou opravdu povedenou lekačkou, která mě málem zabila.XD Já nevím, mně se to prostě líbilo, takže slabší ****.:-) ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Předlohou k filmu byla stejnojmenná kniha britského autora Michaela Pye. Hlavní hrdinka se ale v knize jmenuje Grace Vanderholt a ne Illeana Scott jako ve filmu. (imro)

Reklama

Reklama