Reklama

Reklama

Advokát John Clark žije spokojeně se svou manželkou Beverly a dvěma dětmi. Přichází však krize středního věku a Johnovi začne vadit jeho životní rutina, chce víc. Během svých cest metrem domů si několikrát povšimne Taneční školy slečny Mitzi, v jejímž okně stojí neznámá dívka. Touží ji poznat, a proto se ke slečně Mitzi zapíše do kurzu tance. Ve škole, která se tak tak drží nad vodou, dělá dívka z okna Paulina druhou lektorku. Tanečnice Bobbie, která touží zúčastnit se chicagské soutěže, Johnovi prozradí, že talentovaná Paulina se dostala až do finále světové taneční soutěže, ale hned nato se s přítelem a partnerem rozešli. John si všimne, že v kurzu tančí v převlečení i jeho kolega z práce Link Peterson. Ten se mu svěří, že sní o veřejném tanečním vystoupení. Jednou se John osmělí a pozve Paulinu na večeři. Paulina mu odpoví, že se zásadně se žáky školy nestýká. Dodá, že jestli má zájem jen o ni, ať do kurzu nechodí. John si uvědomí, že chce skutečně tancovat. Mitzi ho přemluví, aby s Bobbií vytvořili pár pro chicagskou soutěž... Beverly zatím nechápe, proč chodí její manžel tak pozdě domů. Když se jí kolegyně svěří s nevěrou svého manžela, začne Johna podezřívat a najme si detektiva Devinea. Ten zjistí, že se John učí tancovat, a sdělí to Beverly. Beverly se dotkne, že jí o tom John neřekl, a začne se doma tajně učit tančit. Devineovi řekne, že už jeho služby nepotřebuje. Ve škole zatím všichni trénují na soutěž. Johnovi nejdou latinské tance, a tak požádá Linka, aby je s Bobbií nacvičil, John zůstane u klasických. Paulina se Johnovi omluví, že nepřijala jeho pozvání. Svěří se mu, že žije jen pro tanec. Vezme Johna večer do školy a pomáhá mu vypilovat soutěžní tanec. Detektiv Devine, který se příjde na soutěž podívat, pozve také Beverly a Johnovu dceru Jennu. Link s Bobbií v latinských tancích postoupí do finále. Johnovi se klasika s Bobbií také daří – až do chvíle, kdy John zaslechne povzbuzování Jenny. Přestane se soustředit a Bobbie nešťastně upadne... John běží za Beverly, ale ta mu vyčte, že jí nic neřekl. John do taneční školy přestane chodit. Od Linka se pak dozví, že Paulina odjíždí do Anglie a zve ho na večírek na rozloučenou... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo naprosto o ničem, ale naprosto totálně o ničem. Gere je tady takovej umělej, holt už to neni to co to bejvalo a že bych musel zrovna koukat na učení tance, to taky ne. Z nudy akorát vytrhávala podívaná na Jennifer Lopez, která je tady zase krásná a pěkně tvarovaná, ale to je trošku málo na to aby to byl dobrej film ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Príjemný film bez vážnejšej zápletky. V podstate som sa nenudila, ale nemôžem ani povedať, že by to bola strašná zábava. Ale som rada, že to dopadlo tak, ako to dopadlo, lebo keby sa z toho vyvinula manželská kríza, bolo by to otrasné a navyše som od začiatku tvrdošíjne vyvracala názor môjho otca, že sa Gere musí dať dokopy s Lopez, a takto som mala pravdu:-) Inak J. Lo ako herečku nemám rada - furt hrá len také presladené "nebesky" krásne chudinky, čo na všetko pozerajú príliš vážne (viď Kráska z Manhattanu alebo Svadby podľa Mary) - a tu detto. Našťastie tu bol aj Richard Gere, ktorý je napriek veku strašný sympaťák, a Susan Sarandon, ktorá snáď ani nemôže byť zlá. Škoda len, že to bolo o ničom. ()

Reklama

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Tak si to shrneme: On se po X letech monotónního života nudí. Najde si koníčka. Řádně Jí to neoznámí. Ona ho začne (neoprávněně) podezřívat. Nechá ho špehovat. Tajně přitáhne neukázněnou dceru na Jeho Velký den. Ten se, samozřejmě, posere. Ona mu vyčte troufalost, jíž je opomenutí Ohlašovací povinnosti. (Pasivně) agresivně jej přinutí vzdát se koníčka. "Odpustí mu", navrhne návrat ke kratochvíli a krom viny mu zároveň vsugeruje touhu sdílet i volný čas a Tu jednu věc s Ní. Aneb Jak se vetřít i do posledního volného zlomku partnerova života 101. Opomněla jsem něco? Jestli tohle je romantika, vážně není nic pro mne. Nechutné. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Tanec miluji, takže jsem byla s námětem celkem spokojená, Richard Gere je docela pěkný chlap, takže bylo na co (na koho) koukat a je to i celkem inteligentní komedie. Herecké výkony (bohužel) průměrné a ani Jennifer Lopez mi nepřišla tak docela tragická jako většinou. Jen kdyby to nebyla taková úděsná nuda. Kromě docela povedených tanečních scén a pár vcelku vtipných hlášek nebo scének (jejichž původcem je většinou nesympatická obézní tanečnice) zde opravdu nebylo nic zábavného a tak se z toho stává opět další tuctový americký remake, kterým se opět dokáže, že Hollywood není dokonalý a nemůže natočit jakýkoli film báječně (i když tady to bylo spíš tou mentalitou Američanů/Japonců). ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý má priniesť hlavne estetický zážitok. Jednak z hercov, dámam Gere a pánom Lopez určite pohladia oko, a jednak z tanca, čoho ja fanúšikom nie som. A potom tu samozrejme ešte nesmie chýbať klasický happyend, bez ktorého sa film podobného typu neobíde. Je zaujímavé, že JLo hrá vo filmoch obdobného typu takmer vždy to isté, teda krehkú, jemnú latino krásku, pritom na pódiách chce byť dominantnou divou. Napriek tomu, že film vyzerá ako predĺženou verziou Lopezovej videoklipu, z ktorých väčšina má tak 10 minút a polovica času sa v nich tancuje, aby sme videli, ako úžasne všestranná táto umelkyňa je, je trocha neslávne zistiť, že aj tento americký film je len japonskou cover verziou. Už keď takýto jednoduchý film musíte prebrať, to už je celonárodná kríza nápaditosti. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (8)

  • 40-ti milionový remake japonského filmu z roku 1996 měl premiéru 15. října 2004 a během prvních třech dní promítání vydělal 11,7 mil. dolarů. Celkově potom 58 milionů. (imro)
  • Přímo z natáčení byly odcizeny šperky v hodnotě 4 000 dolarů, které ve filmu nosí Susan Sarandon. (imro)
  • Do Winnipegu se štáb přesunul z Toronta kvůli obavám z epidemie SARS, která tam propukla na začátku roku 2003. (imro)

Reklama

Reklama