Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná v zubní ordinaci, kde se seznamujeme s doktorem Ludvíkem Šotolkou (P. Nárožný), opuštěným starým mládencem, a se svéráznou sestrou Jarmilkou (J. Bohdalová). Jednoho dne se tu objeví krásná Karla Smržová (D. Veškrnová) s pistolí v ruce. Ukáže se, že je to dětská pistolka, kterou má náš hrdina přinutit Karlina syna, aby usedl na zubařské křeslo. Od této chvíle se začíná odvíjet řada komediálních situací. Šotolka se do Karly zamiluje, ale protože je neobratný, řídí všechno jeho počínání bonviván, strýc Tobiáš (M. Kopecký), což je pro doktora tak zdrcující, že se málem ocitne na policii… (Česká televize)

(více)

Recenze (27)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Výborná paní Bohdalová, Josef Větrovec, Petr Nárožný a Miloš Kopecký - jen kvůli nim dávám tři hvězdy a jen kvůli nim mi stálo za to se na to dívat. Jinak ale snímek nebyl příliš zábavný ve své podstatě. Upřímně řečeno se ale jednalo jinak spíše o průměrnou podívanou, v níž nevynikal ani scénář a za mě ani kamera. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Příjemně civilní Nárožný a Veškrnová excelují v pohodové a velmi milé komedii, ve které dále slušnou roli dostali Bohdalka, Dvořák, Kopecký a Větrovec. Zbytek obsazení už je jen do počtu a nijak zásadně neovlivní děj. Je pravda, že příběh mohl skončit po hodině a byla by z toho ještě lepší komedie, ale i ten hodně natahovaný konec pobavil. Ačkoli nenápadná, určitě podívání hodná komedie. ()

Reklama

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý televizní film o nesmělém zubaři Ludvíkovi Šotolkovi, jenž se zamiluje do svobodné matky Karly Smržové. V nepříliš zdařilé, ale skvěle obsazené komedii ztvárnila tuto mileneckou dvojici D. Veškrnová a P. Nárožný, jenž nosil totožné brýle jako náš současný lysý premiér a jenž také snad jako jediný herecky nezklamal. Snímek F. Fililpa až příliš okatě časově natahovaný, chápu, že z mizerného a hloupého scénáře P. Čírtka nebylo snadné vykouzlit něco kvalitního, ale není mi příliš jasné, proč musí mít tento film s děsivým názvem 94 minut. Odborný stomatologický termín v tomto případě pouze vyjadřuje záminku, aby mohl dychtivý dentista opět vidět svou vyvolenou. Bohužel ani taková jména jako M. Kopecký, coby výrazná postava Šotolkova strýce Tobiáše, J. Bohdalová v roli sestry Jarmilky či vrchní v hotelu J. Větrovec nedokázaly vytvořit z tohoto díla něco zajímavého a posunout ho alespoň do průměru. Docela mě pobavila scéna, kdy Nárožný zastaví svého Wartburga combi na autobusové zastávce zrovna v momentě, kdy přijíždí autobus řízený V. Sloupem. V malé roli nespokojeného zákazníka cestovní kanceláře zde svůj ojedinělý komický talent zde mohl naznačit nenapodobitelný L. Kopřiva. Poměrně nedůležitá scéna s popíjejícími Angličany v hotelu Konopiště byla neúnosně dlouhá a nevtipná, stejně jako zbytečná a nedůstojná role bývalého partnera slečny Smržové pro takového herce jako byl R. Brzobohatý. Také otřesná hudba K. Svobody filmu rozhodně nepomohla a pro Španělskou paradentózu tak visí průměrné hodnocení příliš vysoko. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tenhle film neví, čím by chtěl vlastně být. Jako by stál na nějaké křižovatce a neměl tušení, jestli se vydá vlevo nebo vpravo a tak stojí někde napůl cesty. Na komedii je málo komediální, na drama málo dramatický. Přitom z obou žánrů je tu situací celkem dost, ale zase žádný nevyčnívá. Takže vlastně vaří jenom z vody a svůj potenciál prostě přešel mílovými kroky. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Průměrná, poměrně málo vtipná komedie, jejímž největším nedostatkem byla neskutečně natahovaná stopáž. Příběh by vydal na bakalářskou povídku, ale František Filip natočil podle scénáře celovečerní televizní film. Potěšilo mě kvalitní herecké obsazení i v menších rolích, jinak mezi postavami kraloval samozřejmě Miloš Kopecký. Začátek filmu mi připoměl, jak nepříjemní byli lékaři a zdravotnický personál za minulého režimu (což se ale stejně někde dodnes nezměnilo). ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Přibližně v 10. minutě poté, co z ordinace odejde sestra (Jiřina Bohdalová), jde doktor (Petr Nárožný) k zrcadlu, v němž se odráží obraz člena štábu. (rakovnik)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Prahe a na zámku Konopište. (dyfur)
  • V záběru po 30. minutě, kdy Petr Nárožný blokuje svým Wartburgem místo autobusu, má tento „dva“ řidiče. Jeden stojí, vyklání se z řidičova okénka autobusu, nadává a troubí. Zatímco druhý řidič (profesionál) sedí a poté popojede s autobusem. Když autobus zastaví je velmi dobře vidět, že „nadávající“ řidič se obtočí kolem sedícího řidiče a opře v autobuse o polootevřené řidičovo okno zády. (Cesty timem)

Reklama

Reklama