Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oceňované herecké hvězdy Johnny Depp, Kate Winsletová, Dustin Hoffman a Julie Christieová excelují v tomhle kouzelném příběhu o jednom z největších vypravěčů všech dob a o lidech, kteří ho inspirovali k vytvoření jeho mistrovského příběhu o Peteru Panovi! Kariéra slavného dramatika jménem James M. Barrie (Depp) se ocitne na křižovatce, když se z jeho nejnovější hry stane propadák a skeptici začnou zpochybňovat jeho budoucnost. Pak se ale náhodou seznámí s vdovou (Winsletová) a jejími čtyřmi dobrodružnými chlapci. Zrodí se mezi nimi přátelství, které podnítí představivost potřebnou k vytvoření Barrieho největšího díla! Snímek Hledání Země Nezemě s hvězdným hereckým obsazením skýtá okouzlující zážitek! (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (742)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Střízlivě řečeno, hrdina filmu, spisovatel James Matthew Barry byl stejného sexuálního zaměření jako náš Jaroslav Foglar nebo známý dánský pohádkář Hans Christian Andersen a natočit přízemní realistický životopisný film by znamenalo nevyhnout se i některým temnějším stránkám jeho života a života jemu blízkých. Jeho přátelství k rodině s pěti malými chlapci bylo pochopitelně motivováno nejen snahou pomoci lidem v nouzi a konec konců hrdina jeho nejúspěšnější divadelní hry a předobraz Petra Pana později spáchal sebevraždu. Filmový scénář je skutečnými životními osudy slavného spisovatele jen volně inspirovaný a je napsaný v duchu jeho slavné pohádky. Je podobně dojímavý, romantický a dětsky neposkvrněný. Navíc je výborně herecky obsazený, Kate Winslet i John Depp odvádějí svůj vysoký standard. Vznikl poetický, hravý film. Celkový dojem: 85 %. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Jako vždy skvělí Johnny Depp, Kate Winslet a Dustin Hoffman v životopisném filmu o "otci" Petera Pana, což je můj nejoblíbenější cizí pohádkový příběh, takže na jeho vznik a autora jsem byla opravdu zvědavá. Teď už můžu s klidem říct, že mě James Barrie nezklamal, protože jen takhle krásný člověk mohl stvořit tak kouzelný příběh. Přiznám se, že mě konec filmu dojmul k slzám. A ještě něco, malý Freddie Highmore je velmi talentovaný herec. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je až moc mustrový a sázkou na jistotu na to, aby mě dokázal opravdu zasáhnout. V ničem nezachází příliš daleko, v ničem netlačí na pilu. Je to vlastně docela chladný film ze svojí podstaty. Přesto má ale plno silných momentů, které z něj nějak tak dělají dostatečný zážitek, na který se nejde zlobit. Zkrátka dobrá filmařina bez přídavků. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Frontální útok na city skrze značně zidealizované osudy Jamese Barrieho? Jednoznačně. Ovšem s citem natočený a dokonale zahraný útok na city, nutno ihned dodat. O hudbě ani nemluvě. A ano, přiznávám, že ke konci jsem měl slzy na krajíčku, což se mi stává jednou za uherský rok. Forster mě opět přesvědčil, že jeho talent se hvězd dotýká. Přesto nevím, zda si to někdy pustím znovu. Přeci jen ta "limonádovost" mě trochu iritovala. Ale až po skončení filmu. Během něj si chtě nechtě musím přiznat, že jsem byl zcela lapen jeho kouzlem. Jakkoli laciným. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Vyskúšaná a fungujúca filmová schéma môže nanovo presvedčiť len ak sa popri kvalitnom hereckom zázemí, odsýpajúcom príbehu a priliehavej hudbe do filmu vloží nielen vypočítavosť ale aj veľké srdce. A to Marc Forster urobil. Po niekoľkých filmových novinkách, kedy som sa nespokojne ošíval na sedadle a prial som si skorý koniec nastavovanej kaše, som sa konečne dočkal v kine filmu, ktorý ma vcucol, pohltil a vypustil až na konci - urevaného ako malé decko. Príbeh o spočiatku nepochopenom dramatikovi, ktorý stretávaním so štyrmi deťmi a ich mamou neskôr dobyje srdcia divákov je zrozumiteľný, no nie prvoplánovo naivný, spájajúci hravú fantazijnosť s často smutnými životnými peripetiami. Nezahlcuje inováciami s formou, ani dejom a predsa pôsobí pomerne očisťujúco. Veľmi silný zážitok -napriek istej uhladenosti v konaní postáv a cukríkovosti podania prostredia, typickej pre americké filmy pre celú rodinu. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Pri natáčaní scény, v ktorej Sylvia (Kate Winslet) s rodinou večeria u Barriovcov, nainštalovali pod stôl prdiace zariadenia. Spustili ich vždy, keď to uznali za vhodné, aby tým uvoľnili napätú atmosféru. Deti potom nemuseli hrať predstieranú veselosť, ale pôsobili prirodzene. Tento nápad navrhol Johnny Depp (James M. Barrie). (skrecok1581)
  • Natáčelo se v Richmondském divadle v Londýnské čtvrti Richmond na Temži, v Hyde Parku nebo na Bromptonském hřbitově. (Terva)

Související novinky

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

15.10.2011

Praha se už brzy zařadí po bok dalších světových měst, která mají štěstí na velké kulturní akce s účastí zajímavých hostů. V pondělí 21. listopadu 2011 totiž Rudolfinum hostí benefiční Concert for… (více)

Besson sa vracia

Besson sa vracia

20.05.2005

V roku 1999 Príbeh Johanky z Arku s Millou Jovovich pomerne nečakane prepadol a jeho režisér - slávny Luc Besson (na obr.), tvorca takých kultov ako Leon alebo Brutálna Nikita - sa odvtedy venoval už… (více)

Reklama

Reklama