Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chickie (Zac Efron) chce podpořit kamarády, kteří bojují ve Vietnamu, a tak se rozhodne udělat něco bláznivého – osobně jim přivézt americké pivo. Cesta, kterou Chickie v dobrém úmyslu podnikne, mu záhy změní život a ovlivní jeho náhled na věc. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

tron 

všechny recenze uživatele

„Nie som si istý, či svet zachraňujeme aj teraz.“ Toto sú ukážkové 3,5*. Čakal som viac. Čoho viac? Viac feel good. Viem, že to v spojení s vojnou vo Vietname môže znieť zvláštne, ale tvorcovia sa skutočne snažili poňať to ako absurdnú, neuveriteľnú, za vlasy pritiahnutú a podľa skutočných udalostí natočenú (!) feel good melodrámu/komédiu/frašku. Do značnej miery sa im to podarilo. Nonstop sa divíte, že čosi také šialené fakt vzniklo podľa reality. Už to je samo osebe divné. Je vtipné sledovať reakcie ľudí, keď si vypočujú Chickieho zdôvodnenie, čo porába v pekle na zemi. Ťažko namietať niečo i voči výprave, atmosfére (ktorej do nemalej miery pomáha starostlivo vybratý dobový soundtrack). Nemálo tomu dáva aj Russell Crowe. Nemálo... ale mohol  viac. No a taký je celý film: je to dobré, ale mohlo to byť „viac dobré“. Tempo drhne. Jednotlivé strety s vojakmi tomu dávajú oveľa menej, než čakáte. Vietnamská vojna je v americkej spoločnosti stále traumatická a preto dole klobúk za to, že sa do toho filmári v čele s režisérom Petrom Farrellym (Blbý a blbší, Zelená kniha) nebodli pichať. Lenže žiaľ nemôžem povedať, že by ma to nejak dostalo; v našich končinách je vojna vinou najmä Druhej svetovej dodnes živá, vieme, že je to špinavé svinstvo, na ktoré vždy doplatia len obyčajní ľudia, takže keď mi toto hovoria Američania v roku 2022, tak sorry, ale fakt ma to nešokuje. Poteší vcelku odzbrojujúci Efronov výkon a zábavné hlášky („Máš dobré srdce, len mozog mi robí starosť.“). ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný. Ano, je tam ten Americkej patos a absurdní scény, které by v reálu skončily jasnou smrtí, ale je to taková ta feel good komedie a když člověk vypustí ty sračky od Billa Murrayho co tam občas pronese o válce, tak to rychle uteče, pořád se něco děje a Efron mě nikdy nesral. 4* a.k.a 70% ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Nerob si o neho starosť. Občas natrafíš na blbca, ktorý je tak blbý, že sa mu nič nestane..." Celkom milé prekvapenie, čakal som nejakú blbinu na tému Vietnam, ale nakoniec som bol veľmi spokojný. Škoda trochu nevyužitého R. Crowea, ale inak príbeh zaujímavý a Zac Efron po roli vo filme Zlato opäť v skvelej forme. Film mi atmosférou i kvalitou pripomenul zlatú éru kvalitných filmov z 90-tych rokov. Pochváliť musím skvelé songy i príbeh, ktorý s prehľadom tesne balancuje na hrane medzi komédiou a drámou. Prekvapili ma akčné scény za ktoré by sa nemusel hanbiť ani vojnový film na tému Vietnam. Scény z Vietnamu pôsobili vierohodne. Aj keď je príbeh tak trochu na hlavu, veril som tomu čo vidím, čo je pri sledovaní filmu dosť dôležitá vec, zvlášť pri takomto divokom príbehu. Aj také píše život...80%. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Dramedie jak se patří. Zac Efron ve své skvělé formě a v příběhu, který mohl být jakousi vtipnější verzí Apokalypsy. To se sice nekoná, ale i tak byl tento dramatický výlet skutečně příjemnou záležitostí, kde jsem hlavní postavě fandil, stejně jako jeho přátelům a moc se těšil, co na mě kde vykoukne s tváří té či oné celebrity. Jako jednohubka na odpoledne ideál. Nic složitého od toho nečekejte. 75% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Snímek o pivu... na výletě... do Vietnamu. Farelly po Zelené knize zůstal věrný výstředním příběhům čerpajícím ze skutečných událostí. Dobrodružná komedie s přesným Efronem a vynikajícím byť malinko nevyužitým Crowem se s přibližujícím závěrem láme v silné válečné drama o tom co to válka doopravdy je. Jak špatně ji civilisté doma chápou a proč a kdo ji vlastně rozpoutává. Téma které je právě dnes tak důležité. Informační válka kdy interpretace, dohady i špatně komunikované zprávy tvoří chaos, který je sám sebou přikrmován. Na plný počet tomu něco málo chybělo, ale bylo to hodně blízko. Ti, co tuhle válku řídí, vlastenci nejsou. Jsou to politici, a lži jsou jejich měnou. Když budou lhát dál, budou sem dál posílat kluky na smrt, aby ospravedlnili ty mrtvé. ()

Galerie (7)

Související novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (více)

Reklama

Reklama