Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will a jeho mladší bratr Jacob vyrostli v bídě a utrpení. Když dospěli, zvolili si velmi neobvyklý způsob obživy – stali se z nich odborníci na zaklínadla, čarodějnice, strašidla a jiné stvůry. Navštěvují ponuré vesnice, pečlivě zapisují strašidelné legendy a za úplatu jsou ochotni nestvůry zlikvidovat. Ve skutečnosti však pouze zneužívají pověrčivosti vesničanů, aby z nich vytáhli peníze. Žádné stvůry totiž neexistují, vždy jde o zinscenované představení, které sami připraví.  Zatímco z Jacoba vyrostl učenec s bohatou fantazií, Will upřednostňuje bohémský způsob života. Sice spolu vycházejí, nikdy však nezapomněli na dávný spor. Když byli ještě malí, jejich sestřička vážně onemocněla. Jacob tehdy dostal za úkol prodat krávu, aby měli na lékaře. Jacob ji ale vyměnil za „kouzelné“ fazole. Will Jacobovi jeho naivitu i po patnácti letech neustále připomíná. Bratři netuší, že jejich podvodné kousky byly odhaleny. Francouzský generál Delatombe je nechá sledovat a následně i zatknout. Domnívá se, že Will a Jacob nejsou jedinými podvodníky v oboru, podle něj v okolí praktikují špinavé triky také další šejdíři, kteří mají na svědomí zmizení devíti děvčátek. Delatombe má pro Willa a Jacoba návrh: Pokud se jim podaří odhalit podvodníky a najít zmizelé dívky, budou omilostněni. Bratři nemají na vybranou, pod dohledem Delatombova italského poskoka Cavaldiho vyrážejí do akce. Místní obyvatelé jsou zoufalí. Je jisté, že zlo pochází z nedalekého začarovaného lesa... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (648)

genetique 

všechny recenze uživatele

Celkom milé a príjemné občerstvenie a osvieženie, popri ktorom som naplno vypol od trochu vážnejšieho obdobia filmov, do ktorého som sa pustil. Rozprávkový les sa podaril na jednotku. S dejom a pointou to bolo priemernejšie, rovnako ako aj s trošku natiahnutou dĺžkou, no komediálna stránka mi sem sadla jedinečne. Škoda, že som Stormarea nepočul v originále. 70%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No teda cekal jsem vic, jelikoz to natocil Terry Gilliam. Coz je v podstate ten nejvetsi problem. Od Terryho proste clovek ceka neco vic. Celej film je ladenej dost do temna a souhlasim, ze je trochu podobnej Sleepy Hollow, ale na tu nema. Dej je docela jednoduchej (jedna neprava carodejnice, zatceni, jedna prava carodejnice), ale je celkem sviznej a nenudi. Hodne se povedlo ozvuceni, jako vriskani a podobne a spolu s celkovou temnotou snimku a slusnou hudbou to dela vybornou atmosferu. Triky jsou na docela slusny urovni a pomahaj tak vytvaret atmosferu, i kdyz treba vlk by sel urcite udelat lip. Z hercu me nejvic zaujal Peter Stormare, ten byl naprosto dokonalej. Cesky herci, i kdyz tu jsou jen chvily, jsou docela v pohode a nepusobi tu, tak jako v jinejch filmech, jako pest na oko. Cekal jsem vic, ale zabava je to slusna. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Příliš nesourodé a roztěkané. Mám rád Gilliamovi filmy a ty tři hvězdičky jsou možná z lítosti nad jeho smůlou v posledních letech. Rozhodně umí líp. Viz. Brazil nebo Pythoni. S odstupem času si pamatuju snad jen velké množství detailů a celkově propracované kulisy a taky pidiroličku Mirka Táborského. No a to je hooodně málo. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Film vypadá trošku škaredě digitálně, na druhou stranu si ale někdo konečně uvědomil, že Monica Bellucci je nejkrásnější ženou na světě. V blahé paměti mám ještě zapsanou titulní obálku časopisu Pevnost, kde byla vyfocená v šatech zlé královny ve fialové verzi a tehdy jsem si zase já myslím uvědomila, že fialová je nejkrásnější barva na světě. Ale to odbočuji. Film vypadá trošku škaredě digitálně a některé střihové momenty nedávají smysl - ať už se to týká zmatku v přesouvání z místa na místo nebo skákání od komediální nálady bratří nemotorných hrdinů k sadistickým francouzským okupantům pouštějícím hrůzu. Postava Leny Headey (další nejkrásnější ženy na světě) by mohla být trochu lépe zapracovaná do celého příběhu. Ale chemie tria Heath-Matt-Peter na mě zabírá a vzhled věže a jejích obyvatel je tak nádherný, že se filmu i přes předchozí výtky podařilo umístit se v mém košíku guilty pleasure žánrovek, ke kterým se čas od času vracím. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

I přes pěkně zpracované vizuální zpodobnění velmi průměrný film. Terry Gilliam tentokráte zůstal svému jménu hodně dlužen. Jeho imaginaci se zde nepodařilo stvořit svět, který by diváka fascinoval a navozoval řadu dalších otázek. Příběh je sice pěkně zfilmovaný, ale chybí mu ta příslovečná Gilliamovská umanutost poukázat na cosi, co znepokojuje jeho i naše podvědomí. Vydat se na nebezpečnou pouť třeba do míst, kam byl schopen svého Fauna dovést Guillermo del Toro. Terry Gilliam spíše přešlapuje na místě a neví, kterým směrem vykročit. Hodně zaráží i žánrová neukotvenost snímku - na pohádku je to až příliš hororové, na horor zase příliš pohádkové. Ale možná již dnešní děti chápou takto drsně ztvárněnou pohádku jako příslovečný standard. Svět se mění a s ním i jeho filmová podoba. Bohužel... Podobné filmy: Faunův Labyrint, Hvězdný prach, Beowulf, Hellboy 2: Zlatá armáda, Hellboy ()

Galerie (72)

Zajímavosti (19)

  • Svérázný režisér Terry Gilliam dostal nejvyšší rozpočet ve své kariéře – 80 mil. dolarů, ale snímek vydělal během premiérového víkendu (26.-28. 8. 2005) v USA jen 15 milionů. Celkové tržby v domovině byly 37,9 milionu. (imro)
  • Když Jacob (Heath Ledger) "přiletí" se stříbrnou sekyrou do věže, padne tváří na zem a sekyra taky. V tu chvíli se předmět nepřirozeně prohýbá, což dokazuje, že je z gumy. (Fevas)
  • Jacob (Heath Ledger) rozbije zrcadlo ve věži, avšak později, když jsou všichni na konci věže, je zrcadlo opět celé. (Fevas)

Související novinky

Matt Damon je Marco Polo

Matt Damon je Marco Polo

04.05.2005

Scenárista Kráľovstva nebeského William Monahan sa púšťa do písania scenára k pripravovanému dobrodružnému filmu MARCO POLO, ktorý bude vychádzať z Polovej autobiografickej knihy Travels ("Cesty").… (více)

Reklama

Reklama