Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Něco je spojuje a něco zase rozděluje. Je to dvanáct lidí, kteří se mnohdy ani neznají jmény, dvanáct osudů, dvanáct příběhů. Žijí a pracují v jednom obytném komplexu v Tel Avivu, potkávají se a zase míjejí, aniž by jeden o druhém něco věděli. A přesto si jsou všichni občas tak podobní. Autorem a tvůrcem izraelského dramatu je mezinárodně uznávaný a ceněný režisér Amos Gitai, snímek byl v roce 2003 nominován na valiadolidský Zlatý hřeb a na Zlatého lva v Benátkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Brumlak 

všechny recenze uživatele

Viděno v rámci Francouzského filmového festivalu 2010. Byl to blind movie a je pravda, že stopáž filmu bych zkrátil. Nicméně úplně jsem se nenudil, bylo zábavné koukat na některé postavy. A jedná se spíše o nějakou sondu do života pár lidí v jednom domě. Děj tedy nemá začátek ani konec, ty postavy žijí dál. Film představuje jen jejich část, ve kterém se nejvíce střetávají. ()

Sowa 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, ale šíleně nudný. Tak nějak bych to shrnul. Alila (tj. zápletka, epos) je takovou sondou do života lidí, kterří žijí ve stejnem bloku. Sledujete jejich osudy, jak jeden ovlivňuje druhý a celý film jakoby měl být poselstvím o společném životě židů a arabů a o životě v Israeli vůbec. Jak už to u Amose Gitaie bývá, najdete zde scény absurdní, vysokou míru nadsázky a naprosto otevřený konec. Já jsem se docela nudil a nezachránila to ani neustále svlečená Yael Abecassis. 2* bych se ale dát neodvážil. ()

Reklama

Reklama