Reklama

Reklama

The Blood on Satan's Claw

  • Velká Británie Satan's Skin (více)

Obsahy(1)

Dej sa odohráva v 17. storočí. Keď mladý farmár Ralph vyorie na poli zvláštnu lebku, ešte netuší, čo tým rozpúta. Keďže lebka z poľa zmizne, miestny sudca odmieta pripustiť niečo nadprirodzené. Ľudia však začínajú podliehať diabolskému kultu a začnú sa stretávať v starom opustenom chráme, odkiaľ ich ovláda sám diabol cez mladú Angelu. Niektorým ľuďom sa na tele zjaví tzv. diablova koža a práve tých diabol potrebuje, aby bol dostatočne silný. Sudca však nezaháľa a spolu s dedinčanmi sa vyberie diabla zneškodniť. Nahota, vraždy, znásilnenie, krv - to všetko sa dá nájsť vo filme. (Jimbopepo)

(více)

Recenze (23)

ancientone 

všechny recenze uživatele

Lacná a z dnešného pohľadu aj riadne úsmevná maškaráda, ktorej však nikto a nič nemôže uprieť dôsledne vybudovanú atmosféru, cit pre vizuálny bizár a (asi neúmyselne) halucinačne pôsobiaci scenár, kde je kauzalita rozvoľnená a postavy sa pohybujú v nahodilom časopriestore, ktorý vlastne vytvára podmanivého démonicky-rurálneho ducha, blízkeho temnej ústnej tradícií a "urbánnym" legendám. je to film čisto o tom len ťažko pomenovateľnom a sprostredkovateľnom pocite, ktorý si budete pamätať ešte dlho a dosť možno sa stane mierkou a ideálny úvod do subžánru Folk Horroru. Zabudnutý must see piece. A to bez irónie. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Mierne nadhodnocujem, lebo takýchto pohansko-satanských-stredovekých hororov je napriek svojej klasickej téme ako šafranu. Nie je tu žiadne hranie na to, či je čarodejnica skutočná. Diabol sa tu rovno zahráva s miestnymi deťmi a to skrze sexy Lindu Hayden. Vrcholom sú jednoznačne rituály v ruinách starého hradu uprostred lesov. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Veľmi krásne braná jesenná krajina i z malebnou dedinkou.Tak mňa tento film nechytil a to hlavne preto,že veľmi často nudil a vytvoril si veľmi malé percento atmosféry.Vsadený príbeh do 17 storočia mňa vždy poteší a v tomto prípade bol okuzlujúci,lebo interiéry,exteriéry i dobové kostýmy presne zapadali do príbehu aj do toho storočia.Len celkové spracovanie malo veľa rezerv a scenár bol stereotypný.Je tu troška nahoty,minimálne gore a dlho trvajúca nuda.Ten koniec to už bolo iné šialenstvo. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Střízlivější 4*. Začátek filmu zaujme díky neuvěřitelně bravurní atmosféře a ten venkov 17 století nemá chybu. A první půlhodina u posednuté holce a jejího přítele je neuvěřitelně napínavá. pak film ale lehce spadne do stereotypu a nemá moc co nabídnout a hlavní hřebíček do rakve je ten prapodivnej konec kterej se mi nelíbil. Nicméně film má parádní atmosféru, skvělé herce, hodně dobré rekvizity a celkově se jedné o překvapení. Ale jak říkám spíše střízlivější 4* skoro 3*. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Starý anglický venkov, pozdní podzim, který dodává snímku patřičnou syrovost (slunce na modrém nebi neuvidíte), pověry, démon a pohanský kult (zde jsem trochu na rozpacích, jelikož ďábel by patřil ke křesťanství, ovšem rituály jsou čistě pohanské). Celým snímkem se vine tísnivá mrazivá atmosféra zla, jež postupně získává svoji pravou podobu. Část vesnice propadá ďábelskému poblouznění, druhá část se snaží se zlem vypořádat. Komorní děj, místy dokumentární poloha, výborná kamera, dobré herecké výkony, nervy drásající smyčce, trocha krve a nahoty. Jako celek velmi povedené. Během sledování jsem si vybavil celou řadu snímků, i těch, co vznikly později (Vesnice prokletých, Kukuřičné děti, Vaterland, Vesnice a samozřejmě čarodějnické horrory od Hammeru). ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama