Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vědec mocné společnosti HYBRA-TECH, Charles (Peter Coyote), se vydává do Černobylu, aby získal poslední barely nebezpečného toxinu, dělajícího z lidí zombie. Plyn je tajně testován na lidech a vše se zkomplikuje když chce Charles udělat pokusného králika ze Zekeho - nejlepšího kamaráda jeho synovce. Zekeho kamarádi se rozhodnou vydat se do sídla společnosti HYBRA-TECH na pomoc. (jonyyy)

(více)

Recenze (47)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem mnohem horší zombárnu, takže jsem byl docela mile překvapen ... Je sice fakt, že do první třetiny se vůbec nic neděje a sledujeme nějaká děcka jak blbnou a jezdí na motorkách, ale pak se dostanou do "továrny na zombie" a masakr může začít. Bohužel zas tak velký a výživný masakr to není, pár gore se tu najde, ale v podstatě zombáci ovládají jen jeden "chmat" a to zakousnout se člověku zezadu do hlavy a odloupnout mu zadní část lebky. Tenhle fígl zombáci používají skoro pořád, takže na nějaká "střeva-ven" zapomeňte (v jednom záběru malá hostina je, to bych lhal ...). Je tady jedno velké "ALE ..." Zombáci běhají, mluví a tím pádem i myslí a nějak se tím stírá rozdíl mezi člověkem a zombií, tak jak jsme z tradičních horrorů zvyklí. Nakonec se nám tu proberou dvě "extra-zombie", biologické zbraně s kulomety na rukou atd. ... Což je jasná vykrádačka videohry a filmu Resident Evil (2002) a jeho druhý díl ... Což je potom opravdu docela trapný a ubohý krok, zvlášť, když je tak špatně ztvárněn ... ()

Tygrys odpad!

všechny recenze uživatele

Na tenhle snímek jsem byl zvědavý, Return of the Living Dead z roku 85 je pro mě klasikou, a takhle si představuji hororovou komedii. Ovšem RotLD 4 Necropolis bylo pro mě překvapení velmi nemilé. Ani jednou jsem se nezasmál, ani jednou nelekl. Nejhorší byly výkony všech herců vlastně neherců, v čele s Peterem Coyotem, který se jenom přiblble usmíval. Původně měl film režírovat někdo ze dvojice Tobe Hooper nebo Stuart Gordon, ani se nedivím, že si nenašli potřebný čas na natáčení a tak černý petr zůstal Ellorymu Elkayemovi. ()

Reklama

Kordus 

všechny recenze uživatele

Mazeeec! Reziser Ellroy Elkayem má nejen divné jméno, ale i talent točit velmi vtipná béčka, která sofistikovaně parodují svůj žánr. Jeho předchozí film - Pavoučí teror - mám hodně rád kvůli promyšlené práci s žánrovým klišé, ale to, co předvede v Návratu 4 je ještě větší maso. Potkáte tu normální zombie, cyber-zombie, upečenou-krysu-zombie i maleho chlapečka s ručním, podomácku udělaným plamenometem. Jediná známější hvězda filmu - Peter Coyote - se celou dobu, co je na obrazovce, maniakalne tlemi a vubec, je to bzunda! P.s.: Nelibi se mi, ze me Kubaso urazi :D ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie, ktoré sa snaží dosiahnúť kvality Wiederhornovej 2 a v niektorých momentoch sa mu to darí. Yuznova 3 sa premenila na čistokrvný horor s minimom Zombie, ale Elkayem to všetko pekne posúva niekam ďalej a pridáva nám niektoré zaujímavé vtipy, pretože vtipnosť zdobí túto výbornú sériu. V druhej polovice sa dočkáme zaujímavého nájazdu, plných akčných scén, práve keď dorazí SWAT a všetkých Zombí zlikviduje 80 percent. ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Po nedávnom znovuoživení zombie žánru si zaslúžila oživiť i pravá čierna zombie komédia, a myslím že vďaka Necropolisu sa to viac než podarilo! Režisér Ellory Elkayem a jeho partia hororových nadšencov určite vie čo robí, z filmu cítiť obrovské nadšenie a láska k zombie žánru (záverečné titulky stoja za to!). Zápletka je jednoduchučká a mierne (no ok, dosť) priblblá, zahŕňa v sebe krádež toxického plynu v reaktore Černobylu, vlúpanie partie teenagerov do podzemia tajnej diabolskej megakorporácie, a genetické konštruovanie zombie detí a zmutovaných zombie vojakov... ale whatever. Zásadným mínusom je prílišné preťahovanie deja - v prvom dieli začali mŕtvoly vyliezať už pri úvodných titulkách, v Necropoilse sa poriadne objavia až v druhej polovici filmu - a to je moment, od ktorého začína pravá zábava. Na scénu sa vyvalí horda zombies, teenageri nám začnú zomierať, vyšplechnú litre krvi, a zožiere sa kopec mozgov. Devízou filmu je už spomínaný humor a hlavne hlášky. Hláškujú zombies ("Send more security guards!"), hláškujú mrtví teenageri ("You're so beautiful. You know what I want to do to you? I WANT TO EAT YOUR FUCKING BRAIN!") a hláškuje Peter Coyote ("For what we are doing these? FOR THE WORLD DOMINATION OF COURSE!"). Bavil som sa ohromne, a teším sa na piaty diel! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • V jedné ze scén řekne zombie do telefonu „Pošlete další stráže.“ Je to odkaz na první díl série Návrat oživlých mrtvol (1985), kdy zombie říká do vysílačky v sanitce „Poslěte víc policistů.“ (HellFire)

Reklama

Reklama