Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

James J. Braddock, přezdívaný Cinderella Man, se v polovině třicátých let stal idolem miliónu prostých Američanů. Má tři děti a nadevše miluje svou manželku Mae. V kariéře má slušně našlápnuto, ale tak jako ostatním ani jemu se nevyhne hospodářská krize ve 30. letech 20. století. Nepřízeň osudu ani obnovená zranění mu nezabrání v tom, aby šel za svým cílem. Rozhodne se vrátit do ringu. Nikdo nevěří, že by mohl mít šanci uspět, ale podceňovaný boxer začne vyhrávat jeden zápas za druhým. Z obyčejného člověka, který měl problém si najít práci, se najednou stane neporazitelný hrdina a zároveň symbol nadějí a snů lidí sužovaných hospodářskou krizí. Jeho strmý vzestup nakonec vyvrcholí soubojem se světovým šampiónem těžké váhy Maxem Baerem, který během zápasu v ringu usmrtil dva své protivníky. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (711)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Proč mi tento film tolik připomíná Čistou duší? Mám vnitřní pocit, že to není jen hereckým obsazením a režisérem, ale i pojetí biografie a stylu režiséra na mě působí ohraně. Je to trošku škoda. Ron by měl zkusit nějaký nový žánr, něco kde ukáže svou další tvář. Šifra mistra Leonarda by pro něj mohla být výbornou možností. Jinak zde jde o další kvalitní podívanou jedoucí přímo na branku kterou jsou Oscary, ale na víc než nominaci film nemá. Je mi líto. Herectví hlavních postav je skvělé a vedlejší postava Paula Giamatti doplňuje hlavní dvojici a sekunduje opravdu bravůrně. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Síce sa Ron Howard tentoraz už riskantne zahráva s dôverou diváka, čo do emocionálneho vypätia skóruje ešte viac ako naposledy. Pri finálnom zápase som Braddockove rany cítili rovnako ako jeho manželka a sledujúc okolitých divákov, nebol som sám. Russell Crowe je fakt výborný. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Bez otálení jsme hned zkraje vrženi doprostřed ringu, kde si J.J. Braddock sichruje svou pozici boxerské jedničky, o pár minut později se děj nepostřehnutelným střihem přenáší o čtyři roky, jednu zlomenou ruku a 16 prohraných zápasů dále. Jim Braddock, někdejší šampión, je na dně, stejně jako americké hospodářství prodělávající největší krizi novodobých dějin – 15 000 000 Američanů je bez práce. Jim bude muset podstoupit ten nejtěžší zápas svého života, aby jeho děti a manželka neskonali hladem. Dokážu si představit ty tisíce dojatých Američanů, kteří příběh svého národního hrdiny bezpochyby prožívali s mnohem větší intenzitou. Do kin se paradoxně až tolik nehrnuli. Těžká váha skutečně na první pohled nemá příliš čím vábit – standardní životopisné drama se scénami z boxerského ringu, spousta patosu, hospodářská krize, skoro dvě a půl hodiny. Navzdory vesměs kladným kritikám nepřekračoval můj zájem o tento film hranici lhostejnosti. Když jsem jej konečně uviděl, nedá se říct, že bych skákal nadšením, ale má opatrná očekávání vlastně naplnil. Nechybí zde patos, mnoho dojemných (ale opravdu dojemných!) scén, při nichž až naskakuje husí kůže, kupříkladu málem knokautovaný Braddock potácející se ringem s prostřihy na jeho zbídačenou rodinu – trapné klišé, ale překvapivě funguje. To také zásluhou přesně vybraných herců, Russel Crowe je bulldogem v ringu, popelkou mimo něj, Renée Zellwegerová (mírně obtloustlá a s tmavou parukou) předvádí umírněný standard, naopak Paul Giamatti ve vedlejší roli Braddockova manažera exceluje. Howard navzdory jisté rozmáchlosti v podstatě natočil komorní drama o třech postavách, s bezchybně vystihnutou retro atmosférou (připomínající Purpurovou růži z Káhiry, Shawshank i první minuty Jacksonova King Konga) a efektivně nasnímanými boxerskými zápasy, které styl „Zuřící býk“ obohacují například rentgenovým záběrem na lámaná žebra či rozostřením obrazu, když Braddock pociťuje nejnesnesitelnější bolest. Je to pěkný film, neočekávejte od něj zázraky a odmění se vám působivým příběhem z amerických dějin, který není ani tolik o jednou boxerovi, jako o jedné velké naději. 85% Zajímavé komentáře: Gemini, Adrian, Marigold, Theraphosa, StarsFan ()

Fr 

všechny recenze uživatele

historie boxu nezná příběh, který by snesl srovnání s životem J.J.Braddocka....... . tenhle film by mohl být reklamou na rodinu. není jen o boxu, ale teké o životě v období hospodářské krize a o druhé šanci. skoro jako v pohádce. jenže v pohádkách hrdinové v jednom kuse umírají. ale když dojde na box, kamera vás vtáhne mezi provazy a uhýbáte ránám místo R.Crowa. zatínáte zuby, přivíráte oči a pravačka jde vpřed... . a brzy vám je jasný, proč se stává chloubou N.Jersey a největším hrdinou svých dětí. ale ten největší zápas teprve příjde. 13.6.1935 jej Madison Square Garden čeká M.Baer. je to drama. a jak dopadne? zašťourejte v historii! ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Cliff Hollingsworth, Akiva Goldsman | Hudba: Thomas Newman | Produkcia: Brian Grazer, Ron Howard, Penny Marshall | Distribúcia: Universal, Touchstone, Miramax | Štúdio: Imagine, Parkway | Rozpočet: 88 miliónov $ | Tržby: 108,539,911 $ || Drahá dráma. Obsahovo i rozpočtovo. Každopádne to je obdivuhodné dielo, s vždy zaujímavým Crowom, polootravnou Zellweger (jak väčšinou), a prekvapivo šikovným a fungujúcim zfilmovaním športových častí a vývoja zápasov - to kulhá v športovkách vždy najviac. Howard je toho majstrom, no to nezabudnuteľné plus, ktoré núti diváka vidieť dielo znovu, chýba. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (25)

  • Russell Crowe počas filmovania utrpel niekoľko otrasov mozgu, počas 5 mesiacov celkovo 12, kvôli ktorým musel byť hospitalizovaný a rok a pol trvalo, než herca prestala bolieť hlava. (ladko)
  • Braddockův černošský asistent byl Joe Jeanette – jeden z nejnadějnějších uchazečů o titul mistra světa v těžké váze na počátku devadesátých let. Kvůli svému původu však nedostal šanci o něj bojovat. Joe vlastnil tělocvičnu, kterou James Braddock často navštěvoval. (HellFire)

Související novinky

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Oscary plné překvapení

Oscary plné překvapení

06.03.2006

V noci z neděle na pondělí proběhl v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. A věru že šlo o noc plnou překvapení. Největší ovace překvapivě… (více)

Oscar 2006

Oscar 2006

03.03.2006

V neděli 5. března 2006 proběhne v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. Těm letošním bude zřejmě dominovat osmkrát nominované drama o… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama