Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

James J. Braddock, přezdívaný Cinderella Man, se v polovině třicátých let stal idolem miliónu prostých Američanů. Má tři děti a nadevše miluje svou manželku Mae. V kariéře má slušně našlápnuto, ale tak jako ostatním ani jemu se nevyhne hospodářská krize ve 30. letech 20. století. Nepřízeň osudu ani obnovená zranění mu nezabrání v tom, aby šel za svým cílem. Rozhodne se vrátit do ringu. Nikdo nevěří, že by mohl mít šanci uspět, ale podceňovaný boxer začne vyhrávat jeden zápas za druhým. Z obyčejného člověka, který měl problém si najít práci, se najednou stane neporazitelný hrdina a zároveň symbol nadějí a snů lidí sužovaných hospodářskou krizí. Jeho strmý vzestup nakonec vyvrcholí soubojem se světovým šampiónem těžké váhy Maxem Baerem, který během zápasu v ringu usmrtil dva své protivníky. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (713)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nadhernej film. Ron Howard se opet sesel s Russellem Crowem a vzniknul dalsi perfektni film, i kdyz je jasny, ze Howardovi slo hodne o oscary. Tomuhle filmu nemam prakticky co vytknout. Sceny zapasu jsou nasnimany naprosto perfektne, navic kazdou ranu, kterou Russell dostane, prozivate s nim. A kdyz se zrovna neboxuje, je tu naprosto perfektne ukazana hospodarska krize. A ten zaver, to byla proste nadhera. O Braddockovi vim jen to, jak jeho boxerska kariera dopadla a tudiz jsem vedel, jak jeho finalni zapas o titul dopadne. Jenze presto jsem nemoh odtrhnout oci od obrazovky a byl jsem pekelne napnutej. A to vse hlavne diky Russellovi Croweovi, nikoho jinyho bych si do role nedokazal predstavit, byl fakt dokonalej, jak ve chvilich, kdy se kuli penezum musel ponizovat, tak ve chvilich kdy byl z rodinou a stejne tak i behem boxerskejch zapasu. Takze mi vubec nevadilo, ze tu byl licenej jako totalni andilek, kterej udela naprosto vse pro rodinu a byl tu za 100% kladase a oproti nemu Craig Bierko, jako ukazkovej parchant a tudiz ta Croweovo dobrota jeste vic vynikla. Paul Giamatti byl jako vzdy vybornej a dobre Russella doplnoval, trosku mi pripominal Joe Pesciho. Rennée Zellweger hrala taky vyborne, ale nejak zvlast mi tam nesedla. A kdyz se k tomu vsemu prida vyborna rezie, skvelej scenar podle skutecnejch udalosti, nad kterym musite zasnout, co jeden clovek kuli rodine udelal, dobre zvolena hudba a skvela kamera, vznikne uzasnej film na cistejch 5*. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Proč mi tento film tolik připomíná Čistou duší? Mám vnitřní pocit, že to není jen hereckým obsazením a režisérem, ale i pojetí biografie a stylu režiséra na mě působí ohraně. Je to trošku škoda. Ron by měl zkusit nějaký nový žánr, něco kde ukáže svou další tvář. Šifra mistra Leonarda by pro něj mohla být výbornou možností. Jinak zde jde o další kvalitní podívanou jedoucí přímo na branku kterou jsou Oscary, ale na víc než nominaci film nemá. Je mi líto. Herectví hlavních postav je skvělé a vedlejší postava Paula Giamatti doplňuje hlavní dvojici a sekunduje opravdu bravůrně. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Za čo sa dočerta ospravedlňuješ?“ Talentovaného režiséra Rona Howarda som mával rád (ŽBLNK, WILLOW, OHEŇ, APOLLO 13, VÝKUPNÉ), ale po roku 2000 sa to zlomilo (GRINCH, NEZVESTNÉ, DA VINCIHO KÓD). Herečka Renée Zellwegerová ma už taktiež dnes nebaví tak, ako kedysi (DENNÍK BRIDGET JONESOVEJ, NÁVRAT DO COLD MOUNTAIN). Paula Giamattiho som, česť výnimkám (BOKOVKA, DÁMA VO VODE), vlastne nikdy nemal rád - a o príbehu DRUHEJ ŠANCE som si z dobových recenzií urobil názor ako o vykalkulovanej melodráme na motívy skutočných udalostí, kde hrajú veľkú rolu oscarové slovné spojenia mužská česť, ženská obeta a nezdolnosť ľudskej bytosti. Ach. Jediný rozumný dôvod na pozretie snímky, nominovanej na troch Oscarov, som zaznamenal v účasti Austrálčana Russella Crowea, ktorý patrí k mojim najobľúbenejším hercom nielen preto, že to má v hlave zrovnané. Nakoniec ma DRUHÁ ŠANCA neprekvapila v dobrom ani zlom. Schematický film podľa šablóny, ale zápal hercov, kvalitné vystihnutie „dávnej doby Hospodárskej krízy“ (výprava, kostýmy, hudba) a zručná réžia, dávajú dohromady nadpriemerný hollywoodsky film (hoci scény z ringu nudia a stopáž je zbytočne veľká). P.S. Bruce McGill mal za tie svoje trojminútové šteknutia dávno dostať Oscara. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Boxérských filmů je jako hub po dešti, ale k mému překvapení natočil také jeden před deseti lety Ron Howard. Jak je těchto filmů zvykem, i u Cinderella man jsme svědky nepřekvapivého happy endu a boxérských zápasů, které se odehrají přesně po hollywoodsku. Russela Crowe mám s každým filmem radši, ten chlapík si zkrátka umí vybírat role (tedy alespoň dříve). Narozdíl od skutečného Jamese Braddocka však Crowe není žádná velká korba, což dopomáhá efektu souznění se slabším protivníkem, který přece nemůže proti silnějším a navíc mladším soupeřům vyhrát. To už jsme viděli víckrát, ale v kombinaci s příběhem otce, který se stará o svou rodinu v době hospodářské krize za všech okolností, to zkrátka a dobře...funguje...90% ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Těžká váha alias Muž Popelka, jak zní překlad originálního názvu, je kvalitním boxerským filmem na úrovni Rockyho, doplněným o téma přežití velké hospodářské krize 30.let. Dramatický, emociální, dobře natočený snímek je od Rona Howarda, přesto na jeho nejlepší filmy jako Apollo 13 nebo Čistá duše tak úplně nemá. Možná je to i plnými naducanými tvářičkami R. Zellwegerové v době hladovění v krizi, možná relativně drobným R. Crowem, který mi neseděl jako boxer v těžké váze, a možná i tím boxem, který nemusím... Trailer: http://www.csfd.cz/film/116574-tezka-vaha/videa/ ()

Galerie (50)

Zajímavosti (25)

  • Rola Jamesa J. Bradocka je podľa slov Russella Crowa jeho najobľúbenejšou z pomedzi všetkých postáv, ktoré vo filmoch stvárnil. (Erik7595)

Související novinky

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Oscary plné překvapení

Oscary plné překvapení

06.03.2006

V noci z neděle na pondělí proběhl v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. A věru že šlo o noc plnou překvapení. Největší ovace překvapivě… (více)

Oscar 2006

Oscar 2006

03.03.2006

V neděli 5. března 2006 proběhne v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. Těm letošním bude zřejmě dominovat osmkrát nominované drama o… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama