Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sestry Samantha a Tara Carpenterové a dvojčata Chad a Mindy přežily řádění tajemného vraha ukrytého pod maskou ducha v městečku Woodsboro. Ve snaze zapomenout na tyto tragické události se všichni čtyři přestěhují do New Yorku, aby tam začali nový život. Netrvá to ale dlouho a objeví se nový a ještě brutálnější vrah v masce Ghostface a jejich životy jsou opět v ohrožení. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (356)

choze 

všechny recenze uživatele

Hlavní problém šestky vidím v úžasně nesympatických a otravných postavách - jak ústřední duo handrkujících se sester, tak nesnesitelně namachrovaná nerdka a na Courtney Cox mě bolelo koukat. Zbytek postav je jen nevýrazný a kapitola sama pro sebe jsou až parodicky přehrávající policajti. K tomu vychtěný koncept s pravidly franchise, nijak úžasné dialogy, nevyužité přesazení do New Yorku, ze kterého se vytěží jen průměrná scéna v metru... Přesto jsem byl ve výsledku docela spokojený, protože dvě důležité věci tam fungovaly - hádání (a giallovsky přepálené odhalení) vrahů a krvavost vražd. Jakože fakt bych chtěl vidět, jak se tvářily fanynky Wednesday, když tady Jenna Ortega začala řvát "Motherfucker!!!" a bodat lidi do hlavy. Taky se mi líbil motiv konspirační teorie, která hrdinku v očích části veřejnosti proměnil ve viníka - to téma by utáhlo film sám o sobě, ani by se v něm nemuselo vraždit. To samé motiv "temnoty dřímající v dceři sériového vraha", který tady k ničemu zajímavému nevede. Jo a ještě klobouk dolů před kratičkou scénou, v níž se vyspojlerují všechny díly. A scéna s žebříkem (zdravíme Nerve a před ním Rozsudek noci) mě místo napětí rozesmála. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Najhorší a najzbytočnejší diel ságy, kde úplne chýbajú tradičné trademarky: chytré dialógy (obmedzujú sa na zopár hlášok) a meta-rovina (ten dvojminútový monológ o franchise nemožno brať vážne). Pritom úvodná scéna je ešte celkom uchádzajúca, ale ako skončí, začne klasický slasher, ktorý funguje iba ako pokračovanie svojho vlastného sveta bez prerazenia "štvrtej steny" a, čo je ešte horšie, aj so slabo napísaným postavami. Dôvod, prečo Sidney/Dewey/Gale fungovali tak dobre v piatich filmoch, bolo, že každá postava bola významne iná (final girl, policajt a reportérka), tu sa traja preživší tínedžeri a jedna staršia sestra zlievajú do jednej masy. Alebo žeby nakrútiť Scream 6 ako rutinný slasher bola akože tá sofistikovaná meta-rovina? ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Upozornění!!! Komentář může obsahovat spoiler. Na novej Vřískot jsem se samozřejmě těšil ale zároveň jsem měl i obavy. Stejně tak tomu bylo u předchozího Vřískotu(2022) stejné režisérské dvojice a nakonec mi sednul. O tomhle novým Vřískotu to ale říct nemůžu. Má to sice vysokej bodycount a Ghostface se tady poprvé ohání střelnou zbraní tím ale výčet pozitiv končí. Těšil jsem se na každou vraždu, protože postavy ať už nový nebo ty starý mi zrovna k srdci nepřirostly. Jenna Ortega mi v předchozím Vřískotu až tak nevadila ale po tom co jsem viděl seriál Wednesday(2022) kde byla perfektní mě tady její výkon zrovna neoslovil. Působila na mě jako dítě mezi dospělejma. Courtney Cox mě srala už v předchozím Vřískotu a tady tomu nebylo jinak. Nejhorší na tom je že její postava né a né chcípnout. Ke konci už jsem se nudil. Při vysvětlování toho kdo a proč vlastně vraždil zbytečně ukecaný a natahovaný. Takže když to shrnu tak za mě je tenhle poslední Vřískot stejně zbytečnej jako poslední Halloween(2022). Prostě jde o recyklaci a přiživování se na známé hororové značce. Je nad slunce jasný, že tohle není poslední zářez do Vřískotovské série ikdyž každýmu musí být taky naprosto jasný, že první dva díly zůstanou stejně navždy nepřekonány. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

slasher a (priznane) prepálená soap opera v jednom, štýlový vizuál aj soundtrack, nečakane sofistikované odkazy na niche klasiku (NY Ripper, Maniac), závere v až taliansky opulentnom štýle (Argento, Soavi) a zároveň veľmi nenáročná, prístupná zábavka. Baví ma tá vrstevnatosť a univerzálnosť. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Chcem si cez sviatky dobehnúť zopár hororových restov a čím iným začať, než hororom, ktorého ďalšia časť sa v posledných dňoch / týždňoch kompletne rozpadla? Myslím si, že Christopher Landon je pre Scream režisér ako stvorený, takže mi je velmi lúto, aký osud postretol Scream 7 a mrzia ma nechutné politické nátlaky, ktorým produkcia podlieha. Ale teraz späť k tomuto filmu. Z Woodsboro sa dej presúva do New Yorku, aj keď sa nedá povedať, že by to príbehu nejako prospelo. Samantha sa stane hlavným cielom nového vraha, ktorý ale nemá prešpekulovanú motiváciu a s pribúdajúcimi minútami filmu dochádzajú nápady a začína sa vytrácať tá fresh atmosféra, ktorá k tejto sérii neodmyslitelne patrí. Herecky to je stále super, bodycount je vysoký, staronové charaktery príjemne zakompované, ale skrátka tomu chýba niečo, čo by zanechalo výraznejší dojem. Práve preto som sa tešil na réžiu Christophera Landona, ktorý dokáže roztočiť poriadnu hororovú zábavu. Som zvedavý, ako to so sedmičkou nakoniec dopadne, ale vela nádejí tomu do budúcna nedávam. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (31)

  • Jedná se o první film série, kdy ještě maskovaný Ghostface používá kromě nože také střelnou zbraň. (kesinaa)

Související novinky

Sedmý Vřískot vítá staré známé

Sedmý Vřískot vítá staré známé

12.03.2024

Kolem vřískající série bylo v nedávných měsících poměrně velké rušno. Poslední Vřískot 6, jenž měl premiéru zhruba před rokem, v kinech vydělal slušné peníze, stejně jako jeho předchůdce pátý díl,… (více)

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

22.11.2023

Zajetá a komerčně úspěšná hororová série je ve velkých problémech. Třiatřicetiletá herečka Melissa Barrera, hvězda posledních dvou dílů populární hororové řady Vřískot, totiž dostala vyhazov z… (více)

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

03.08.2023

Oblíbená hororová řada opět mění tvůrčí tým. Poté, co otěže nad sérií původních čtyř filmů z let 1996 až 2011 v režii legendárního Wese Cravena v roce 2022 převzalo režijní duo Matt Bettinelli-Olpin… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Reklama

Reklama