Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sestry Samantha a Tara Carpenterové a dvojčata Chad a Mindy přežily řádění tajemného vraha ukrytého pod maskou ducha v městečku Woodsboro. Ve snaze zapomenout na tyto tragické události se všichni čtyři přestěhují do New Yorku, aby tam začali nový život. Netrvá to ale dlouho a objeví se nový a ještě brutálnější vrah v masce Ghostface a jejich životy jsou opět v ohrožení. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 10

Recenze (355)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Nejnatahovanější, nejpředvídatelnější, nejsměšnější z Vřískotů. Největší zabiják filmu je ustrašenost tvůrců jakkoliv převrátit zaběhnutý koncept (v úvodu něco takového naznačí, ale odvaha jim vydrží asi deset minut) a ten už tu byl pětkrát uchopený lépe (film dokonce sem tam opisuje od těch horších dílů). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Možná nejzajímavější postavu, kterou si režisérské duo vypůjčilo ze společné krvavé žánrovky, nechají odkrouhnout hned na (dynamickém) začátku. Pak přijde ještě pár sympatických záchvěvů, ale jinak jsem se moc nebavil, a musel sledovat přeživší (okoukané) hrdiny z předchozího dílu, kteří nebyli zajímaví ani minule. A je jedno, zda se vrací Kirby ze čtyřky (Hayden Panettiere) nebo stálice Gale (Courteney Cox), protože mnozí tu přežívají hluboké bodné rány či kulky a ještě s úsměvem na tváři odkráčejí středem. Je rovněž jedno, zda se další díl bude odehrávat v Horní Plané, protože prostředí velkoměsta je kromě newyorského metra nevyužité a omezené jen na temné postranní uličky. Rovněž je jedno, kdo bude kuchat hezké mladé lidi příště, třeba to může být Deweyho teta ze třetího kolene, protože tentokrát je odhalení totožnosti vraha/vrahů snad ještě absurdnější. Respekt z něj/z nich nejde ani náhodou. Jednoduše opsané a směšné. Prostě tvůrci si v „detektivní“ rovině sami dost podkopávají nohy. Tentokrát to ani není moc o tom, odkud bubák vyskočí, prostě tam je (Ghostface by se měl zaměřit na vykrádačky bytů, protože pronikne všude), naštěstí je sympaticky nekompromisní. Holt feeling z druhé poloviny devadesátých let je pryč a hra na hádání, která z postav je vrah, nebaví. V drobnostech (atmosférické metro, přelézání mezi okny) fajn, coby celek obyčejný průměr. Navíc natahovaný. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Sama tomu až skoro nevěřím, ale já si to užila. Začátek byla super variace na tradiční Scream začátek. Přelézání žebříku a metro mňamka. Škoda, že závěr už se nastavené laťce nevyrovnal. Všechny ty meta monology na téma, jak jsou tvůrci geniální, jsem jako již tradičně ignorovala. Další škoda, že co se týče duševního stavu/dilemat hlavní hrdinky, je to přesné opakování předchozího filmu, nic moc posun. Ale i tak jsem v jistých momentech nemohla od filmu odtrhnout oči a to se počítá. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Najhorší a najzbytočnejší diel ságy, kde úplne chýbajú tradičné trademarky: chytré dialógy (obmedzujú sa na zopár hlášok) a meta-rovina (ten dvojminútový monológ o franchise nemožno brať vážne). Pritom úvodná scéna je ešte celkom uchádzajúca, ale ako skončí, začne klasický slasher, ktorý funguje iba ako pokračovanie svojho vlastného sveta bez prerazenia "štvrtej steny" a, čo je ešte horšie, aj so slabo napísaným postavami. Dôvod, prečo Sidney/Dewey/Gale fungovali tak dobre v piatich filmoch, bolo, že každá postava bola významne iná (final girl, policajt a reportérka), tu sa traja preživší tínedžeri a jedna staršia sestra zlievajú do jednej masy. Alebo žeby nakrútiť Scream 6 ako rutinný slasher bola akože tá sofistikovaná meta-rovina? ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo a jako fanouška série zároveň potěšilo, že se bude v kinech vřískat pošesté pouhých čtrnáct měsíců po uvedení pátého Vřískotu, který přišel po dlouhých jedenácti letech po čtyřce (a posledním Cravenově "zářezu"). Jak už jsem říkal, mám pro Ghostface slabost, tudíž jsem svolný přehlédnout fakt, že se jedná do nemalé míry o recyklát předchozích filmů - jako fanoušek si ale právě cením onoho propojení mezi jedničkoupětkou, které jsem si (vedle spousty popkulturních odkazů) vyloženě užíval. Samotné intro, které si šibalsky pohrává s hororovými pravidly a staví je na hlavu, dokazuje, že má "vřískající série" stále co nabídnout. Uvítal jsem situování filmu do New Yorku, kde se tvůrcům podařilo využít jiných lokalit a nabídli tak několik vskutku povedených scén - ať už šlo o chladnokrevnou sekvenci ze samoobsluhy či bytu, nebo o atmosférickou scénu z blikajícího metra. (Spoiler alert!) Identita Ghotsface je člověku jasná od první zmínky o zesnulém rodinném příslušníkovi, nejpozději pak od útoku v bytě, ale o nějaký plot twist tvůrcům ani nešlo, jako spíše o ono pohrávání si s diváckými očekáváními a hororovými pravidly a vytváření "skrýmverza". Divák (ideálně fanoušek) pak s klidem přehlédne nesmrtelnost jistých postav a s uspokojivým úsměvem jen pozoruje nekompromisní likvidaci záporáků. (End: Spoiler alert!) Šestka na mě tedy ve výsledku rozhodně nepůsobila nudně, ani unyle, má-li ale vzniknout další pokračování, čemuž bych se nebránil, byla by vhodnější alespoň tříletá pauza. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (31)

  • Ve stanici metra můžeme mnohokrát jasně vidět nástupiště 96. Rok 1996 je rokem, kdy byl vydán Vřískot. (HanzoBureshi)

Související novinky

Sedmý Vřískot vítá staré známé

Sedmý Vřískot vítá staré známé

12.03.2024

Kolem vřískající série bylo v nedávných měsících poměrně velké rušno. Poslední Vřískot 6, jenž měl premiéru zhruba před rokem, v kinech vydělal slušné peníze, stejně jako jeho předchůdce pátý díl,… (více)

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

22.11.2023

Zajetá a komerčně úspěšná hororová série je ve velkých problémech. Třiatřicetiletá herečka Melissa Barrera, hvězda posledních dvou dílů populární hororové řady Vřískot, totiž dostala vyhazov z… (více)

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

03.08.2023

Oblíbená hororová řada opět mění tvůrčí tým. Poté, co otěže nad sérií původních čtyř filmů z let 1996 až 2011 v režii legendárního Wese Cravena v roce 2022 převzalo režijní duo Matt Bettinelli-Olpin… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Reklama

Reklama