Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sestry Samantha a Tara Carpenterové a dvojčata Chad a Mindy přežily řádění tajemného vraha ukrytého pod maskou ducha v městečku Woodsboro. Ve snaze zapomenout na tyto tragické události se všichni čtyři přestěhují do New Yorku, aby tam začali nový život. Netrvá to ale dlouho a objeví se nový a ještě brutálnější vrah v masce Ghostface a jejich životy jsou opět v ohrožení. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 5

Recenze (356)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Sequel přišel dřív, než bychom čekali. Opět se řeší stará traumata a vrací se známé postavy. Dělá si to tak nějak srandu samo ze sebe. Přesouváme se do New Yorku a vrahů je opět víc. Jenže kdo to jen může být? Postavy umírají jak na běžícím pásu a podezřelých přibývá. Nakonec vše vyvrcholí velkým finále. Prostor pro další díly ale moc nevidím.... "Celé je to frančíza." ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ghostface v zářivých světlech velkoměsta. Změna prostředí nejprofláklejší hororovou meta franšízu občerstvila, stejně jako decentní přitlačení na pilu při agresivitě jednání bubáka / bubáků s pofiderními motivy, nicméně u nabubřelé délky a rozmazávání exkrementů doznání po tvářích bez masky už zase byla cítit zatuchlina předchozích produktů. Zarazily mě dvě věci. Že se některým hrdinům vrazí do břicha přes sedm palců dlouhá čepel loveckého nože Buck 120 a oni se po chvíli tváří, jak kdyby jim jen vybírali špínu z pupíčku a že Courteney Cox začíná vypadat jak upír z Lost Boys.. ()

Reklama

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Tento desetkrát vylouhovaný sáček čaje by nejspíše zhnuseně vyplivl i člověk trpící ageusií (ztrátou chuti). Už mnohokrát jsme se přesvědčili o tom, že M. Bettinelli-Olpin a T. Gillett nepatří k řemeslně schopným režisérům, ale zaráží mě, že se ze svých četných selhání nedokážou poučit. Pokud neumím navodit hororovou atmosféru a uspokojivým způsobem pracovat s napětím, tak bych se kupříkladu pokusil skomírající slasher subžánr alespoň trochu oživit a vyrukovat s nějakou neotřelou tvůrčí metodou či třeba tematickou změnou související s aktualizací společenské poptávky. Jenže Scream VI nedokáže absolutně žádným způsobem vybočit ze zavedených schémat a jeho přehnaná sebereflexivita se místy stává až otravnou. Když odhlédnu od změny lokace, tak se de facto jedná o identickou kopii předchozího dílu. Ostuda. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku Scream VI nemohu udělit nic jiného než odpad! ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Stejně jako v případě přechozího (a příšerného) dílu jsem musel chvíli po začátku zkontrolovat, zdali se omylem nedívám na XXX Parody verzi filmu. Nejen, že většinu času šestý Scream tak vypadá (New York, neNew York, povětšinou zde trávíme čas v dost chudých, uměle působících a scénicky nezajímavých interiérech), ale hlavně k tomu nabádá to obsazení, způsob, jakým zde všichni hrají i jak jsou namaskovaný. Všechny ženy tu mají čtvrtmetrové řasy, úplně všichni pak nepřirozeně vyhlazené tváře a tak nějak divně jakobysvůdně kroutí svými plnými rty, mužské postavy jsou zase katalogově vysvalené. Jedním z atributů slasheru pak vždycky byla nějaká diverzita mezi potenciálními oběťmi, tady jsou všichni jak z jednoho vrhu. Ale, přiznám se, asi jsem tentokrát prostě akorát potřeboval sledovat někoho, jak je do něj bodáno nožem a Ghostface je v tomto díle příjemně urvanej ze řetězu a klove to tam jak šílenec. Tak buďme tolerantní. Brokovnicové vykročení z kánonu budiž jednozančně nejlepší scénou už jen proto, že se na něj pořád neupozorňuje. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

A zase Vřískot a pořád dokolečka dokola a mně to stejně nevadí a pořád mě to baví. Inovace jsou nezbytné, takže i tento díl přináší jisté novinky, abychom mohli sledovat posun v čase od prvního dílu až do současnosti. Bohužel jsem četl a viděl detektivek fakt hodně, Vřískotů a podobných hororů a thrillerů taktéž, takže mě nějaké "překvapivé" zvraty a rozuzlení napadnou hned v zárodku a to jsem vždy trochu zklamaný. Ale i tak fajn a Jenna Ortega k sežrání. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (31)

  • Jedná se o první film z této série, který se dočkal 3D verze. (HanzoBureshi)

Související novinky

Sedmý Vřískot vítá staré známé

Sedmý Vřískot vítá staré známé

12.03.2024

Kolem vřískající série bylo v nedávných měsících poměrně velké rušno. Poslední Vřískot 6, jenž měl premiéru zhruba před rokem, v kinech vydělal slušné peníze, stejně jako jeho předchůdce pátý díl,… (více)

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

22.11.2023

Zajetá a komerčně úspěšná hororová série je ve velkých problémech. Třiatřicetiletá herečka Melissa Barrera, hvězda posledních dvou dílů populární hororové řady Vřískot, totiž dostala vyhazov z… (více)

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

03.08.2023

Oblíbená hororová řada opět mění tvůrčí tým. Poté, co otěže nad sérií původních čtyř filmů z let 1996 až 2011 v režii legendárního Wese Cravena v roce 2022 převzalo režijní duo Matt Bettinelli-Olpin… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno