Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sestry Samantha a Tara Carpenterové a dvojčata Chad a Mindy přežily řádění tajemného vraha ukrytého pod maskou ducha v městečku Woodsboro. Ve snaze zapomenout na tyto tragické události se všichni čtyři přestěhují do New Yorku, aby tam začali nový život. Netrvá to ale dlouho a objeví se nový a ještě brutálnější vrah v masce Ghostface a jejich životy jsou opět v ohrožení. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 5

Recenze (355)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Sequel přišel dřív, než bychom čekali. Opět se řeší stará traumata a vrací se známé postavy. Dělá si to tak nějak srandu samo ze sebe. Přesouváme se do New Yorku a vrahů je opět víc. Jenže kdo to jen může být? Postavy umírají jak na běžícím pásu a podezřelých přibývá. Nakonec vše vyvrcholí velkým finále. Prostor pro další díly ale moc nevidím.... "Celé je to frančíza." ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Vřískot 6 zdánlivě dopadl, jak nejlépe mohl. Zdánlivě rychlokvaškový sequel zvládá přijít s několika svěžími prvky v rámci dosavadní série, chytře pracuje s odkazem svých předchůdců, ukazuje, že Radio Silence jsou nadále bravurní nástupci Wese Cravena (opět zvládají vyvolat pocit, že zhruba takto by šestý Vřískot natočil žijící Craven a přesto si ponechávají i svůj osobní přístup). Vřískot 6 ovšem dost možná ukazuje, že je i přes pár svěžích nápadů a chytrých inovací  koncept krapet vyčerpaný. Svůj účel Vřískot 6 plní, dost možná ovšem předznamenává, že se má ve slušně nastavené formě přestat. Minimálně vyvolává pochyby nad tím, zda lze koncept posunout ještě o kus dál. Nebylo by to ovšem poprvé, kdy zvládla série Vřískot mile překvapit.... ()

Reklama

ancientone 

všechny recenze uživatele

slasher a (priznane) prepálená soap opera v jednom, štýlový vizuál aj soundtrack, nečakane sofistikované odkazy na niche klasiku (NY Ripper, Maniac), závere v až taliansky opulentnom štýle (Argento, Soavi) a zároveň veľmi nenáročná, prístupná zábavka. Baví ma tá vrstevnatosť a univerzálnosť. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Najhorší a najzbytočnejší diel ságy, kde úplne chýbajú tradičné trademarky: chytré dialógy (obmedzujú sa na zopár hlášok) a meta-rovina (ten dvojminútový monológ o franchise nemožno brať vážne). Pritom úvodná scéna je ešte celkom uchádzajúca, ale ako skončí, začne klasický slasher, ktorý funguje iba ako pokračovanie svojho vlastného sveta bez prerazenia "štvrtej steny" a, čo je ešte horšie, aj so slabo napísaným postavami. Dôvod, prečo Sidney/Dewey/Gale fungovali tak dobre v piatich filmoch, bolo, že každá postava bola významne iná (final girl, policajt a reportérka), tu sa traja preživší tínedžeri a jedna staršia sestra zlievajú do jednej masy. Alebo žeby nakrútiť Scream 6 ako rutinný slasher bola akože tá sofistikovaná meta-rovina? ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Výměna prostředí za anonymní New York prospěla ale nebyla plně využita. Tato frančíza už je víceméně na úrovni Rychle a zběsile a fanouškům určitě sedne a pobaví minimálně stejně jako předchozí díl. Jako horor bohužel nefunkční, vyvrcholení skoro až sebe parodické ale herecky na úrovni a technicky stále slušné a násilím už skoro na úrovni slasherů. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (31)

  • Tvůrci chtěli umístit plakát filmu X (2022) do pokoje Tary (Jenna Ortega), ve kterém Jenna Ortega také hrála, ale nakonec se rozhodli, že to neudělají. (Takeshi666)
  • Jedná se o první film série, kdy ještě maskovaný Ghostface používá kromě nože také střelnou zbraň. (kesinaa)

Související novinky

Sedmý Vřískot vítá staré známé

Sedmý Vřískot vítá staré známé

12.03.2024

Kolem vřískající série bylo v nedávných měsících poměrně velké rušno. Poslední Vřískot 6, jenž měl premiéru zhruba před rokem, v kinech vydělal slušné peníze, stejně jako jeho předchůdce pátý díl,… (více)

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

22.11.2023

Zajetá a komerčně úspěšná hororová série je ve velkých problémech. Třiatřicetiletá herečka Melissa Barrera, hvězda posledních dvou dílů populární hororové řady Vřískot, totiž dostala vyhazov z… (více)

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

03.08.2023

Oblíbená hororová řada opět mění tvůrčí tým. Poté, co otěže nad sérií původních čtyř filmů z let 1996 až 2011 v režii legendárního Wese Cravena v roce 2022 převzalo režijní duo Matt Bettinelli-Olpin… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Reklama

Reklama